Liwko 28.02.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Wszyscy nas robię w bambuko. Taka jest gorzka prawda. Z rabatami miałem podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 28.02.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Problem rabatów jest śmieszny nie tylko dla inwestora Jedna z bardzo znanych firm zaproponowała mi zakupu centrali o wydatku 350m3/h w full opcji kosztującej 8700zł. netto po upuście ekspozycyjnym za 3300zł netto i pytanie dołożą do tej sprzedaży czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.02.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Mam stację uzdatniania wody Vieśka za 2400zł. Instalator, który mi ją montował miał od nich ofertę na sprzedaż po 700zł!!! I teraz pytanie, dokładają do tego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 28.02.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 a wez juz nie denerwuj, bys lepiej jakies zapotrzebowanie forumowe zebral i cos dla nas wynegocjowal, jak dla mnie moze byc z ekspozycji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 28.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) a wez juz nie denerwuj, bys lepiej jakies zapotrzebowanie forumowe zebral i cos dla nas wynegocjowal, jak dla mnie moze byc z ekspozycji Pozdrawiam Dlatego zaczynam się dogadywać z brookvent-em i kupować od porducenta w normalnych pieniądzach i tak samo zrobiłem z pompami jeden dostawca sprawdzony i za gotówkę dzięki temu bardzo dobra cena dla klienta:) Bo w Polsce dużo producentów ma tak skonstrowane cenniki aby dać instalatorowi 40% na dzień dobry a królują kable elektryczne i rury miedziane do co Edytowane 28 Lutego 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.02.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 rabat to forma reklamy, taka kiełbaska:), firma cię lubi bo daje rabat, możesz się czuć wyróżniony, prosta zagrywka sugerująca indywidualne i "życiowe" podejście sprzedawcy do kupującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 rabat to forma reklamy, taka kiełbaska:), firma cię lubi bo daje rabat, możesz się czuć wyróżniony, prosta zagrywka sugerująca indywidualne i "życiowe" podejście sprzedawcy do kupującego Niby tak. Ale jaki sens ma rabat 63% na przewody elektryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.02.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Taki, że gdy go dostaje klient indywidualny na miejscu w hurtowni to cały plan marketingowy w p..du. Jeśli natomiast dostaje go stały klient/wykonawca to raczej więcej już mu nikt nie da i trzyma go to przy jednym dostawcy. Często na małej robocie, ale z kablem typu jakiś grubszy, ziemny, żelowany do sterowania przynosi już na samym początku dobrą dniówkę wykonawcy i to na 20-30mb. Te 50-60% upustu to tak na prawdę od ceny katalogowej, którą jedynie oferują hipermarkety poza promocją. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaci za mb kabla na swoją budowę 5-7zł/m. Bez upustów za to fajne ceny są na aukcjach i to z wysyłką. Jedynie należy sprawdzić opinie o producencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.02.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Wykonawca u nas ma duże pole manewru, zarabia się 2 tyś na robocie i drugie tyle na materiale a inwestor się cieszy jak widzi rabat 10 % na papierze .Ostatnio miałem przed oczami wycenę montażu wentylacji na przewodach sztywnych w 3 piętrowym domu za niecałe 1,5 tyś zł .Normalnie taniocha !Tylko że rura 3x droższa na wycenie niż w sklepie w detalu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No ale usługa była tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.02.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ostatnio znajomy mi opowiadał że wymieniał kocioł CO w domu . Zachwalał strasznie instalatora. Za 2 dni ciężkiej pracy wziął tylko 250 zł ! Do tego dostał rabat na kocioł i jak w katalogu 12 tyś kosztował to za 10 tyś mu załatwił . Normalnie był prze szczęśliwy A propo tematu wątku to ile Cię zmiana konta kosztowała ? Może ja bym se takie zażyczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No można by powiedzieć że tanio to nie było 430zł brutto za rok. Ale wole tak aby ktoś nie powiedział że kombinuje tak sprawa jest jasna i czysta. A dzisiaj właśnie stawiam stronę i kolejna kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 29.02.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) a jak to juz wszystko zrobisz to bedziesz szefem tak jak kiedys Twoi szefowie i zobaczysz co to firma i jakie generuje koszta. i dlaczego sa takie marże i rabaty i wogole. Moze jak bedzie dobrze to i na dobry samochod starczy i wypasione wakacje czego Ci życzę bo sam pamietam jak 14 lat temu jako 23 latek borykałem się z problemami jakie Ty teraz masz. Pamietam jakie u mnie w branzy były rabaty. wycieczki do japonii za sprzedaż gifty darmowe hotele. Pełen wypas na ta chwile konkurencja pomiedzy producentami doprowadza do zamkniecia jedej z najwiekszych swiatowych firm. czy dobrze ? sam nie wiem historia oceni Edytowane 29 Lutego 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 a wez juz nie denerwuj, bys lepiej jakies zapotrzebowanie forumowe zebral i cos dla nas wynegocjowal, jak dla mnie moze byc z ekspozycji Pozdrawiam Możesz kupować różne rzeczy po ekspozycji np. na targach - wiem bo na kilku się wystawiałem i wystawcy jako formę reklamy traktują sprzedaż na targach - mogą wtedy na wystawionym sprzęcie nakleić sprzedany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Nie chcę powielać wątków więc odeślę do mojego pytania nad wyższością skrzynek nad magistralą - pomożecie? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173538-Jak-prowadzi%C4%87-rury-WM-skrzynki-rozpr%C4%99%C5%BCne-rura-centralna-czy-uk%C5%82ad-rozga%C5%82%C4%99ziony&p=5235568#post5235568 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 a jak to juz wszystko zrobisz to bedziesz szefem tak jak kiedys Twoi szefowie i zobaczysz co to firma i jakie generuje koszta. i dlaczego sa takie marże i rabaty i wogole. Moze jak bedzie dobrze to i na dobry samochod starczy i wypasione wakacje czego Ci życzę bo sam pamietam jak 14 lat temu jako 23 latek borykałem się z problemami jakie Ty teraz masz. Pamietam jakie u mnie w branzy były rabaty. wycieczki do japonii za sprzedaż gifty darmowe hotele. Pełen wypas na ta chwile konkurencja pomiedzy producentami doprowadza do zamkniecia jedej z najwiekszych swiatowych firm. czy dobrze ? sam nie wiem historia oceni Strona już poszła. A to poniekąd już od dawna troszku jakby u siebie. Dużo rzeczy robiłem przez firmę kolegi dla klientów znajomych, kolegów itp. Dzięki temu uzbierałem jakąś kupkę która teraz się rozeszła za szybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Niby tak. Ale jaki sens ma rabat 63% na przewody elektryczne? a skąd mam wiedzieć, ja za głupi jestem by to wymyślić, nad sensem tegoż dumało wiele wykształconych socjologiczno/psychologicznie głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 a skąd mam wiedzieć, ja za głupi jestem by to wymyślić, nad sensem tegoż dumało wiele wykształconych socjologiczno/psychologicznie głów Można by zrobić cene katalog / instalator / hurownik - deler a nie upusty większe niż 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Można by zrobić cene katalog / instalator / hurownik - deler a nie upusty większe niż 50% ehhh miki, pomyśl, takie coś nie przejdzie bo od razu sugeruje podział klienta na gorszego i lepszego, marketing nie ma nic wspólnego klarownością sytuacji a tym bardziej logiką , to jest uniwersalizowana procedura łapania masowego klienta tak by każdy myślał że jest tym najlepszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Wszędzie ten marketing i marketing.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts