miki121 17.05.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Trudno znaleźć coś porządnego Powyżej 5k jest dużo latwiej. Poniżej jest niewiele. Ja sam mam najtaniej 250m3/h za jakies. 4100. Ale poniżej to cieżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 17.05.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A rekuperator Berluf daytona 350 dobry ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.05.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Czy B3B WX-30 Tywenta za ok. 2,7k jest lepszym wyborem? mam taki coś dwa sezony i złego słowa nie powiem... prosty i bardzo cichy... i nie trzeba odprowadzania skroplin... o tym że nie zamarza to nawet nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.05.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A rekuperator Berluf daytona 350 dobry ??? A za ile możesz go złapać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 A rekuperator Berluf daytona 350 dobry ??? Toż to Dospelowska Daytona. Mam taką i mogę powiedzieć że ma plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.05.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Toż to Dospelowska Daytona. Mam taką i mogę powiedzieć że ma plusy i minusy. Dość delikatnie to ująłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Dość delikatnie to ująłeś Plusy +dość rozsądna cena +mały pobór prądu +++płynna regulacja mocy +dość łatwy dostęp do filtrów +tanie filtry Minusy -brak automatycznego bypassa -przeciętnie głośna -przymarza poniżej -15 (i tutaj się można rozwodzić nad zasadnością budowy GWC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.05.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Plusy +dość rozsądna cena +mały pobór prądu +++płynna regulacja mocy +dość łatwy dostęp do filtrów +tanie filtry Minusy -brak automatycznego bypassa -przeciętnie głośna -przymarza poniżej -15 (i tutaj się można rozwodzić nad zasadnością budowy GWC) To dotyczy tej wersji która ma ciśnienie 550Pa i max pobór pradu 120W czy starszej z mniejszym ciśnieniem i większym poborem mocy ? Centrala będzie w kotłowni , gdzie jest piec na paliwo stałe. W zimę jest tam zawsze ciepło. Sądze że po prostu dolot powietrza do centrali zrobię z niezaizlowanej rury spiro , poprowadzę ją w kotłowni. Sądze że jak będzie szła sobie rura (3-5m) przez ciepłą kotłownię (sądze że powyżej 25 stopni w zimę) to powinno to załatwić problem zamarzania , bo rura będzie podgrzewana ... Skłaniam się ku tej Daytonie. Zapewne jest lepsza i wydajniejsza od Luny i mam nadzieję że będzie cichsza ... W weekend muszę policzyć ile metrów rur będzie mi potrzebne i zapewne zamówię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 To dotyczy tej wersji która ma ciśnienie 550Pa i max pobór pradu 120W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkunia 18.05.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Uprzejmie, aczkolwiek stanowczo ostrzegam przed współpracą z Panem PAWŁEM GALĄ - który reprezentował już wiele firm (Bogu Ducha winnych). Kradnie zaliczki i kręci i chachmęci. Nas chciał oskubać na jedyne 2400....Jest instalatorem m.in. wentylacji mechanicznych i odkurzaczy centralnych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 18.05.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Sądze że po prostu dolot powietrza do centrali zrobię z niezaizlowanej rury spiro , poprowadzę ją w kotłowni. Oj będzie się "pocić" albo nawet obrastać lodem - fajnie, ze w kotłowni ciepło, ale moim zdaniem powietrza zasysanego z zewnątrz i tak się w ten sposób jakoś super nie ogrzeje. Co do central w cenie ok 2.5 tys PLN ..... myślę, ze warto dołożyć i kupić od razu coś porządnego.Zrobić od razu dobrze, a nie kombinować później i nigdy nie być tak naprawdę zadowolonym. DAYTONA 350 DC kosztuje w cenniku 6 752,70 zł z VAT więc nie trzeba dokładać dużo, aby mieć naprawdę super centralę i nie zastanawiać się nad "rachunkiem plusów i minusów" OPTIMAL 400 BY-PASS tez nie jest jakoś rewelacyjnie tania 5400,00 zł z VAT w cenniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Od tej ceny na luzie dostanie się 20% rabatu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.05.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ja już się wycofałem z Dospela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.05.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Luna ma fajną cenę i to na plus. Ale na minus trzeba uwzględnić: - obudowa składa się z dwóch połówek i szpary nawet 5mm którą trzeba użyć silikon - niestety przy próbie otwarcia obudowy możemy ją uszkodzić; ......... kilka dni temu montował jasiek w mojej centrali siłownik do by-passu zastanawiam się czy reklamować w Jangazie moja centrale - a w szczegolnosci by-pass czy dać sobie spokój i co sie da uszczelic silikonem głownie chodzi oto że 3 łopatki są zle poskładane i niedomykaja się szczelnie - nie dociskaja sie uszczelki bo nie z tej strony domyka sie jedna lopatka do 2 z bokow łopatek sa takie szczeliny ze .... a sam bypass uszczelniony silikonem ... o jakiej wiec szczelnosci i wydajności mówimy ?? nie wiedzialbym o tym gdyby nie wlasnoreczne montowanie silownika do bypassu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.05.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 głownie chodzi oto że 3 łopatki są zle poskładane i niedomykaja się szczelnie - nie dociskaja sie uszczelki bo nie z tej strony domyka sie jedna lopatka do 2 z bokow łopatek sa takie szczeliny ze .... a sam bypass uszczelniony silikonem ... o jakiej wiec szczelnosci i wydajności mówimy ?? nie wiedzialbym o tym gdyby nie wlasnoreczne montowanie silownika do bypassu ten typ chyba tak ma ... ale możesz szepnąć słówko... w "home made" coś takiego by nie miało miejsca... zostało by po prostu lepiej zbudowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.05.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 tu nie o reklame chodzi - sadze ze zwykly wypadek przy pracy - ale niezbyt mily dla mnie sam widzisz ze wybór centrali to troche loteria - nie ma warygodnych danych i porównań kazdy sprzedaje 1-2 firmy - nikt w ofercie nie ma wszytskiego - nie jestes wstanie sam ocenik ktory lepszy od 2 karty producentow to tylko deklaracje i pobozne zyczeniaa kazda sztuka jest indywidualnym przypadkiem ja zawsze mowie nawet Mercedes za bankę potrafi sie popsuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.05.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 nawet Mercedes za bankę potrafi sie popsuc a przecież ta centrala miała być taka zajeb.... by-pass to jakaś partyzantka... potencjometr padł zanim zdążyłeś zamieszkać... miejmy nadzieję że na tym sie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.05.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 nie był zabezpieczony przy pracach KG , albo ekipa go uszkodziła albo zaszkodził mu pył/kurz etc - coś za 3 zł - to nie usterka ...z tym by-passem - faktycznie lipa ... zobaczymy co powiedzą w JG nie mowie ze kupiłem mercedesa - bo nie kupiłem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.05.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 TY i jasiek macie swoj punkt widzenia ja i wilu innych forumowiczow swoj sa jeszcze tacy do siegaja po rozwiazania z polki sklepowej dla kazdego cos innego nie zawsze chodzi o oszczednosci wprost okaze sie juz niebawem jak dziala caly uklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 19.05.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 To dobrze ze nie chciałem sie dogadywać z Jankiem.... Wole inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts