januszek 18.06.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Ten transformator to firmy BREWE z łodzi spisuje się całkiem nieźle też takowy byłem zmuszony kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 18.06.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Januszek a zastanawiales sie moze jak tu przerobic ten regulator zeby dzialal na pilota ? Chodzi mi to ciagle po glowie, sprobuje pogadac z jakims elektronikiem...Pawel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.06.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 PawelPposzukaj silownikow firmy Belimo (JohnsonControls sprzedaje silowniki tej firmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 18.06.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 ale ja nie chce sterowac silownikiem, chcialbym zeby pilotem mozna bylo przelaczac na odpowiedni zwoj transformatora, teraz mam taki galke a chialbym zeby to robil jakis przekaznik no i zeby byl odpowiedni pilot z 5 przyciskami, ktory draga radiowa by sterowal tym przekaznikiem, no i zeby to duzo nie kosztowalo , ...niewiem czy dobrze sie wyrazam sorry ale nie jestem fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.06.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 PawelP poszukaj silownikow firmy Belimo (JohnsonControls sprzedaje silowniki tej firmy) Pawel chodzi mi o Twoj bypass (podmieszanie jesli dobrze wnioskuje z Twoje opisu) co do radiowego sterowania jest ono drozsze niz standardowe na podczerwien - taniej wyjdzie np czujnik jakosci powietrza. Ale do poki producent nie ma w swoich urzadzeniach listwy pod ktroa mozna sie podpiac z zewnetrzym przelacznikiem, czujnikiem lub czyms podobnym to jest to ingerencja w urzadzenie i mozna stracic gwarancje. Zlecilbym to jedynie pewnemu elektrykowi ktory nieco zna sie na centralach wentylacyjnych i w razie czego moze sluzyc "zamiast" gwarancji. Nie sa to urzadzenia skomplikowane ale mimo wszystko choc troche trzeba wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 kos to to co tywent szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 22.06.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Co sądzicie o Mistralach, jak Wam wspólpracowało się z firmą sprzedającą te rekuperatory ?PozdrawiamJa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 23.06.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Znalazlem trzech producentow rekuperatorow z wymiennikami przeciwpradowymi: http://www.agagt.plhttp://www.koss.plhttp://www.bartosz.com.pl Czy kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 23.06.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Znalazłem trzech producentów rekuperatorów z wymiennikami przeciwprądowymi: http://www.agagt.plhttp://www.koss.plhttp://www.bartosz.com.pl Czy znacie jakichś innych? I czy ktoś już ma taki wymiennik przeciwprądowy i mógłby się podzielić swoim doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 23.06.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 kos to to co tywent szajs Mógłbyś rzucić jakieś konkrety dlaczego to szajs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Mam założony wymiennik (rekuperator) Heatech z Rumi te wszystkie Mistrale, Kosy i inne oglądałem wybrałem Heatech jakość wykonania o dalszych losach napisze za moment bo w tej chwili jeszcze oglądam agagt i bartosz ps koss to nie jest przeciwprąd to krzyżowy wymiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 23.06.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Odnośnie Kossa chodziło mi o VX0500-96-ECE z wymiennikiem krzyżowo-przeciwprądowym z poliwęglanu. Ogłaszają się, że ma sprawność do 96%. A chyba masz Heatex-a, nie Heatech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 23.06.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 nie wiem dlaczego upieracie się przy wymiennikach przeciwprądowych lub krzyżowo-przeciwprądowych oczywiście rozumiem Wasze cele "uzyskać jak największą sprawność" tylko pytanie jakim kosztem? i ile to zajmuje miejsca i ile więcej zyskacie na oszczędnościach, osobiście uważam że dobrym (i niedrogim) rozwiązaniem jest zastosowanie 2 wymienników krzyżowych sprawność zestawu do 96% a cena za same wymienniki 900 zł pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 23.06.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Czy znasz jakieś namiary na gotową centralkę z dwoma wymiennikami krzyżowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Nieśmiertelny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 24.06.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Januszek gdzie kupić sam wkład za 900zł ?Szaruś W ostatnim Muratorze znajdziesz odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 24.06.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 na pewno w tym wątku już pisałem ale powtórzę to jest fragment listu z firmy HEATEX"Ceny:HA0200-0300-021-2A00-2-0-0-0300 cena 87 EURO /netto + 22%/HA0200-0400-021-2A00-2-0-0-0400 cena 108 EURO /netto +22%/" Z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 24.06.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Januszek motto super gratuluję pomysłu.Wracając do tematu to chciałbym zapytać, czy ty masz budynek parterowy i piętrowy chodzi o mi rozprowadenie kanałów wentylacyjnych?Czy w kuchni i łazience zrobiłeś nawiew i wywiew?Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 24.06.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 budynek parterowy z poddaszemrozprowadzenie kanałów :reku w piwnicy, główny kanał na poddasze, tam rozdzielnica do pokoi na górze i dole, przewody do pokoi na dole prowadzone w stropie i w ściankach kolankowych, przewody do pokoi na górze w stropie.nawiewu w kuchni i łazience nie mam, w tych pomieszczeniach tylko wywiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 24.06.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Januszek czy z rodzielnicy pociągnąłeś po oddzielnym kanale do każdego pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts