katrina205 27.06.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 wemę pod uwagę ALNOR HRU-ERGO z wymiennikiem entalpicznym przeciwprądowym tylko te centralki podobno są nowością. Wiecie coś na ten temat??????Może ktoś ma już u siebie ten Rekuperator?i jest zadowolony??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 entalpiczny ma jeden kolega z forum, dopytywałem się i powiedział abym dał sobie spokój. Ot, reku kosztował ok 12tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.06.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 wszystkie są entalpiczne, odzysk wilgoci bardziej podchodzi pod określenie "wymiennik regeneracyjny" a w tym wypadki ja wolałbym obrotowy w aplikacji solo a z gwc to krzyżowy z membraną zamiast plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina205 28.06.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 No to jak obrotowy to moze komfovent Rego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.06.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 jeśli ci cena smakuje to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiu 1976 11.07.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 WItam - potrzebuje neidrogi rekuperator - domek okolo120m2 - pietrowy - kubatura jakeis 400 - czy ten rekuperator bedzie dla mnei wystarczajacy ..?? http://allegro.pl/rekuperator-vents-vut-h-300-mini-regulator-lublin-i3315224187.html niepotrzebuje zbednych wodotryskow typu czujniki co2 itp. bo poprostu mnie na to niestac .. Od niedawna jestem użytkownikiem centralki Optimal Dospel i jestem z niej zadowolony. Jak na razie nie mama z nią żadnych problemów to dopracowana centralka ma dobre silniki i jest cicha. No i przede wszystkim cena czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 12.07.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 witam czy ktoś montował albo ma zamontowaną jednostkę chłodzącą ARTIC do rekuperatora AERIS/J.E.STORKAIR/ZEHNDER? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 12.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam, tak nie do końca w temacie ale chciałbym Was ostrzec przed instalatorem Michałem Pięknym, żeby nie być gołosłownym przedstawiam sposób połączenia dwoch rur 125 mm pod kątem 90 stopni. Dla malo spostrzegawczych - brak trojnika, rura dołozona do rury i zamaskowana welną. Ja się pytam - jak to mogło działać? Całość instalacji na strychu wraz z pionami musialem rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.07.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 ale diaksem za to operuje artystycznie To tylko jedno takie miejsce miałeś, czy więcej takich kwiatków? pewnie mu trójnika zabrakło, a do sklepu daleko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.07.2013 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Irku nie pisz o MP, bo Redakcja cię zbanuje za to że podważasz jego kompetencje i szkalujesz jego dobre imię na FM.W końcu to osoba najbardziej chroniona na tym forum przez Redakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.07.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Jeśli samiwieciekto wykonuje również w ten sposób instalacje w miedzi, np. kotłownię ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 13.07.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Niestety (dla mnie) wszystkie połączenia są wykonane w ten sposób. Całość instalacji rozebrałem i może ją Pan Michał sobie zabrać po zwrocie kwoty jaką za nie zapłaciłem. nie zamierzam nikogo szkalować czy pomawiać takie są fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.07.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Irku, wątki o samwieszkim były najbardziej wycinanymi wątkami w historii forum Muratora. A duża liczba osób zarobiła w związku z tym bana. Gdybyś czytał te wątki to raczej byś nie liczył na zwrot kosztów.Ale zawsze możesz wrzucić jeszcze kilka zdjęć takich kwiatków - ku przestrodze dla przyszłych inwestorów zatrudniających firmy-klony tego pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.07.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Witam, tak nie do końca w temacie ale chciałbym Was ostrzec przed instalatorem Michałem Pięknym, żeby nie być gołosłownym przedstawiam sposób połączenia dwoch rur 125 mm pod kątem 90 stopni. Dla malo spostrzegawczych - brak trojnika, rura dołozona do rury i zamaskowana welną. Ja się pytam - jak to mogło działać? Całość instalacji na strychu wraz z pionami musialem rozebrać.[ATTACH=CONFIG]200423[/ATTACH] Ja pierdzielę ale "fachowiec" - jeden z "czołówki" partaczy opisanych na tym forum - zamiast "graj piękny cyganie" powinno się śpiewać "mów piękny Michale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.07.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 dla obrony można powiedzieć że chyba widzę tam trójnik siodłoey wiec nie jest to rura do rury, do tego możliwe ze chciał wstawić dalej redukcję (nie wiem po co) wiec zamiast wstawiac wyciął okienko , zawsze pare złotych zaoszczędził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxxy 13.07.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dla jasności nie wykonałem tego połączenie. A montaż u Pana wykonywało dwóch monterów z czego jeden autoryzowany r.pl Ale cóż wychodzi na to że to prawda że jeżeli czegoś nie zrobisz samemu to musisz patrzeć na ręce i stać nad każdym. A połączenie nie jest wykonane z dwóch rur dołączonych do siebie ale przy użyciu trójnika siodłowego. Przynajmniej takowe znajdowały się w kartonie z kształtkami jakie do Pana pojechały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.07.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dla jasności nie wykonałem tego połączenie. A montaż u Pana wykonywało dwóch monterów z czego jeden autoryzowany r.pl Ale cóż wychodzi na to że to prawda że jeżeli czegoś nie zrobisz samemu to musisz patrzeć na ręce i stać nad każdym. A połączenie nie jest wykonane z dwóch rur dołączonych do siebie ale przy użyciu trójnika siodłowego.[ATTACH=CONFIG]200468[/ATTACH] Przynajmniej takowe znajdowały się w kartonie z kształtkami jakie do Pana pojechały. A kasę kto brał? Pewnie ten nieautoryzowany, ale żaden z nich nie potrafi wykonać okrągłego otworu flexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxxy 13.07.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ja go nie bronię ani nie zarzucam kłamstwa Panu Irkowi.Jeżeli ktoś pracuje przy wentylacji 6 lat z czego jeden z Panów miał i ma firmę to chyba oczywiste jest że obsadzenie trójnika siodłowego nie powinno być rzeczą wymagającą specjalnego dozoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.07.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Czy na FM można występować pod różnymi nickami? Bo zdaje mi się że tu mamy do czynienia z niejakim miki121 występującym jako oxxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxxy 13.07.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 nie na moją prośbę usunięto miki 121 a zalogowałem się tylko po to aby wyjaśnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts