Liwko 06.04.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Skutekiem zbednego oszczedzania sa rdzawe zacieki na elewacj Zrób z czego chcesz, tylko pamiętaj że wyrzutnia niesie wilgoć i powinno ją się odsunąć od elewacji. Wiem coś na ten temat bo sam ma sknocone:bash: Na szczęście nie mam jeszcze tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.04.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzieki LiwkoCzyli musze ja zamontwa na jakiejs przedluzce?Sorry za off top, Liwko tak z ciekawosci dlaczego nie zrobiles jeszcze elewacji? Czy to ma jakis zwiazek z dluzszym okresem schniecia kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzieki Liwko Czyli musze ja zamontwa na jakiejs przedluzce? Sorry za off top, Liwko tak z ciekawosci dlaczego nie zrobiles jeszcze elewacji? Czy to ma jakis zwiazek z dluzszym okresem schniecia kleju? Tak, najlepiej na przedłużce. Przyczyna prozaiczna, koniec funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.04.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 No ale nie stały tylko czasowy, dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.04.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 No ale nie stały tylko czasowy, dasz radę Ja nie dam, ja nie dam? Nie pali mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 08.04.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 no to dostałem odpowiedź!!!! Koledzy... koleżanki upraszam o pomoc, a nie dywagacje... szukam rekuperatora już kolejny dzień i mi mózg się kompletnie zlasował! już prawie się zdecysowałem na ONYX DREAM 400 ale się okazało, że wymiennik ma z tworzywa sztucznego tak jak zresztą Dospel Optimal 400... a z tego co wyczytałem to mam szukać wymiennika z amelinimum Dajcie konkretne propozycje ! 300m3 do 7 tyś. brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.04.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 no to dostałem odpowiedź!!!! Koledzy... koleżanki upraszam o pomoc, a nie dywagacje... szukam rekuperatora już kolejny dzień i mi mózg się kompletnie zlasował! już prawie się zdecysowałem na ONYX DREAM 400 ale się okazało, że wymiennik ma z tworzywa sztucznego tak jak zresztą Dospel Optimal 400... a z tego co wyczytałem to mam szukać wymiennika z amelinimum Dajcie konkretne propozycje ! 300m3 do 7 tyś. brutto. Mam jeden ze wszystkimi jego zaletami i wadami, także nie pomogę Zalety Optimy 350 -cena -płynna regulacja obrotów -śmieszna cena filtrów Wady -głośny -brak automatycznego bypassa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 08.04.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 wady są poważne... zwłaszcza ta głośność... czy jak chodzi na pierwszym biegu... a raczej na około 30% mocy to go słychać w nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.04.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 wady są poważne... zwłaszcza ta głośność... czy jak chodzi na pierwszym biegu... a raczej na około 30% mocy to go słychać w nocy ? U syna w pokoju (3m od reku) słychać ale nigdy nie marudził (przyzwyczajony), dalej słychać dopiero przy około 50% mocy. Ale musi być wtedy idealnie cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 08.04.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 nikt nic innego nie poleci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 08.04.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Zdecydowaną większość instalacji robię na Jan-Gazie - ma aluminiowy wymiennik szwedzkiej produkcji, bardzo dobre silniki prądu stałego, w standardzie automatyczny bypass i programator tygodniowy, filtry które kosztują grosze, no i najważniejsze jest produkowany w Polsce, a nie w Holandii czy Chinach. Jeśli kupisz sobie z montażem przez firmę instalacyjną z 8% VAT, to kosztuje nieco ponad 6000zł. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Indiana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 10.04.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 znalazłem jeszcze coś takiego jak HESTOR DELUXE 4 - http://www.hestor.pl/index.php/pl/wentylacja/hestor-deluxe.html czy ktoś to montował widział ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 10.04.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 bajpas w janku jest z dopłatą a nie w standardzie ale nie warto oszczędzać tych dwóch stówek a zakup z montażem wyjdzie taniej bo 8 a nie 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 12.04.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 sporo problemów było z jan-gazem na forum, z tego co pamiętam. ja też już byłem (albo nadal jestem) zdecydowany na Onyx Dream 400, ale teraz sam już nie wiem. jeszcze ostatnio sobie zdałem sprawę z tego, że jak podepnę rekuperator do rurowego GWC to mi się zrobi podciśnienie w domu. żeby tego uniknąć, trzeba by mieć oddzielnie sterowane wentylatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 14.04.2014 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 sporo problemów było z jan-gazem na forum, z tego co pamiętam. ja też już byłem (albo nadal jestem) zdecydowany na Onyx Dream 400, ale teraz sam już nie wiem. jeszcze ostatnio sobie zdałem sprawę z tego, że jak podepnę rekuperator do rurowego GWC to mi się zrobi podciśnienie w domu. żeby tego uniknąć, trzeba by mieć oddzielnie sterowane wentylatory Do gwc lepsza jet 550 ( daje ponad 700m3/h ) i bardzo cicho chodzi przy dużych oporach. Onyxy mają super dobre wentylatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 14.04.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Nooo... Zdecydowałem się na 99% na APOwent AEC 300. Aluminiowy wymiennik... wentylatory EC EBM'a... cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.04.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Nooo... Zdecydowałem się na 99% na APOwent AEC 300. Aluminiowy wymiennik... wentylatory EC EBM'a... cena atrakcyjna. Sprawdź ile będą cię kosztować filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 14.04.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 sprawdziłem... 30-40zł... tragedi nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.04.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 sprawdziłem... 30-40zł... tragedi nie ma... Jednorazowo??? Mnie filtry kosztują kilka złotych rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.04.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Wlasne sie dowiedzalem, ze Stork Air stosuje w swoich jednostkach wymienik z tworzywa. Stad nasuwa sie pytanie.Ktore sa lepsze te z tworzywa czy aluminium? Jak jest przewaga jednych nad drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts