autorus 19.05.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Cuda piszecie a przecież najważniejszą żeczą jest użytkowanie. Czyli rachunki za prąd i koszt filtrów. Mój brink wymieniam filtry sam bo je szyję a wymienić łatwo. awaryjność tych sprzętów przecież jest niewielka bo nie ma co się tam psuć. Czyz nie mam racji. Namówiono mnie na rozbudowany sterownik którego w ogóle nie używam, a do zimnego (zamarzniętego) na strychu reku wchodzę wymienić filtry. Nie wiem co to podgrzewanie bo mi nie zamarza. I nie wiem co musiałbym zrobic aby reku zamarzł Całkowicie sie z kolegą zgadzam. Rekuperator to bardzo proste urządzenie w którym za bardzo nie ma sie co zepsuć. Z funkcjami tez jest tak, że najpierw się chce mieć je jak najwięcej a potem i tak używa sie tylko kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 23.05.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 A dlaczego nie polski? Największe doświadczenie i najbardziej dopasowanie do warunków. Połowę mniej prądu i filtry nie trzeba szyć tylko 3 zł kosztują (G4) a G7 10zł Polskie o takich samych parametrach i w tej samej cenie to jakie?. Uprzejmie proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.05.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 ONYX, AIRpack Optimal. Jan Gaz Euros Laria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 ok...odeszlismy od tematu ..ja bede mial vaillanta......i dalej jakby ktos mial jakies doświadczenia to prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.05.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 ok...odeszlismy od tematu ..ja bede mial vaillanta......i dalej jakby ktos mial jakies doświadczenia to prosze o kontakt Jak Pan "będzie miał" to po co się pytać? Przekaże Pan Swoje doświadczenia. Cena instalacji (komplet) faktyczny pobór prądu (bo dość leciwe wentylatory) i czy nie słychać wentylacji w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 bo moge sie jeszcze wycofac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.05.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 To się wycofuj i bazuj na egzemplarzach opisywanych na forum, a nie uparcie ciągniesz temat V.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 to daj jeszcze jeden konkretny powod...bo ja na razie nie widze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.05.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Choćby taki ze nikt na forum tego nie ma. Powinno ci to dać do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 malo konstruktywny temat sie zrobil....w niemczech maja i nie narzekaja...pytalem kto zna i uzywa...a temat uciekl w beletrystyke... gdybym chcial inny to nie pytalbym o Vaillanta..wiec nie piszcie prosze wez inny bo ten jest do dupy bo tak...albo ze zdjecia tak wynika nabijacie sobie posty i tyle...do tematu to nic nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.05.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 malo konstruktywny temat sie zrobil....w niemczech maja i nie narzekaja...pytalem kto zna i uzywa...a temat uciekl w beletrystyke... gdybym chcial inny to nie pytalbym o Vaillanta..wiec nie piszcie prosze wez inny bo ten jest do dupy bo tak...albo ze zdjecia tak wynika nabijacie sobie posty i tyle...do tematu to nic nie wnosi. O co Panu chodzi? Nigdzie nie narzekają ci co reku mają . A Vail... tego zapewne nie robi tylko znaczek nakleja. na zdjęciu tylko widać, że wentylatory starego typu. Kanały też daleko odbiegające od dzisiejszych, ale zapewne bardzo drogie. Podobnie mało popularne są reku Jun,,, Viess... Danfo... to firmy od ogrzewania a odzysk ciepła jak jakby przecie ogrzewaniu. myśli pan, ze ORLEN wziąłby się za sprzedaż dobrych aut z napędem elektrycznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 23.05.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Witam, Czy może ktoś napisać coś o centrali polskiego producenta Ekozefir?Ma ktoś doświadczenia z tym reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.05.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Panie Tomaszu, może to po prostu nieudolna próba reklamy. Nie pierwsza i nie ostatnia przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Nobto moze inaczej ... Jesli zrezygnuje z vaillanta ti co mam kupic?? Jeden konkretny model i dlaczego )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 )) instalator proponuje mi komplet z vaillanta i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.05.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Nobto moze inaczej ... Jesli zrezygnuje z vaillanta ti co mam kupic?? Jeden konkretny model i dlaczego )) Airpack - są najbardziej przemyślane, bo nowa firma i doświadczeni ludzie, poza tym baaardzo wąska specjalizacja. Mam nadzieje, że narozrabiają na rynku. Poza tym ONYX EUROS LARIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.05.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 )) instalator proponuje mi komplet z vaillanta i tyle Duża cena , duży rabat... dlaczego ma nie proponować, na innym pewnie tyle nie zarobi, bo współpracuje z Va... a jest w "wentylacji" bardzo krótko. Daje gwarancję niesłyszalności? I można wiedzieć, za ile komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Duża cena , duży rabat... dlaczego ma nie proponować, na innym pewnie tyle nie zarobi, bo współpracuje z Va... a jest w "wentylacji" bardzo krótko. Daje gwarancję niesłyszalności? I można wiedzieć, za ile komplet?[/quote Za komplet ok 15... Przeslijcie jak mozecie gdzie na gornym slasku udezyc zeby bylo dobrze i za rozsadne pieniadze..i jak moge prosic przeslijcie konkeetne modele to moze zamienie 1:1 centrale a reszta zostanie bo orurowanie ma byc z zehndera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.05.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Te 15000. To cena brutto z wykonaniem i gwarancją niesłyszalności. To drogo, ale do przyjęcia. Co do kanałów Zehnder mają wysoka cenę zamiast jonów srebra. Po prawej kanał antybakteryjny z jonami srebra po lewej , wentylacyjny higieniczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woocash.c 23.05.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Duża cena , duży rabat... dlaczego ma nie proponować, na innym pewnie tyle nie zarobi, bo współpracuje z Va... a jest w "wentylacji" bardzo krótko. Daje gwarancję niesłyszalności? I można wiedzieć, za ile komplet?[/quote Za komplet ok 15... Przeslijcie jak mozecie gdzie na gornym slasku udezyc zeby bylo dobrze i za rozsadne pieniadze..i jak moge prosic przeslijcie konkeetne modele to moze zamienie 1:1 centrale a reszta zostanie bo orurowanie ma byc z zehndera No to poleccie kogos kto zrobi to lepiej i taniej... Oraz dajcie konkretny model centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts