pioos 05.06.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Reasumując czy różnica w tych 2 modelach (Mistral vs Mistral Pro) jest według Was warta dopłaty ~3000 zł (wyższa sprawność, automatyczny bypass, ewentualna możliwość podłączenia GWC)? Sprawdź jeszcze tą centrale http://apowent.pl/index.php?p=2_3_apowent-aec-600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 06.06.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Na razie wstrzymałem zakup rekuperatora. Przestudiuje wątek i znajdę jakieś dobre urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brek1982 08.06.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Potrzebuję porady. Jaki Rekuperator do domu 130 m2 Projekt Dom przy Cyprysowej 2 http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-cyprysowej-2.html z lekko podniesionymi ścianami poddasza. Rekuperator chciałbym z wymiennikiem przeciwprądowym, silnikami prądu stałego automatycznym bypasem i możliwością sterowania/podłączenia ggwc. Urządzenie na 350 m3. Myślałem o Jangazie ale może jest coś tańszego podobnej jakości. Pozdrawiam Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Brek1982 mało danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.06.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 W jakiej kasie z kanałami (komplet ) chce się szanowny Pan zmieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brek1982 08.06.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Panie Tomaszu Rekuperator 5-6 tyś. (Jangaz jest troszkę droższy z sterownikiem tygodniowym ) Cenami kanałów jeszcze się nie zajmowałem. Kanały wentylacji parteru muszę dać w podłodze poddasza więc skłaniam się za kanałami ventiflex lub uniflex plus. Ostatecznie kanały płaskie. Złożyć to do kupy planuję sam i zostać bohaterem w swoim domu:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumpelek 08.06.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jangaza mam i dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.06.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Panie Tomaszu Rekuperator 5-6 tyś. (Jangaz jest troszkę droższy z sterownikiem tygodniowym ) Cenami kanałów jeszcze się nie zajmowałem. Kanały wentylacji parteru muszę dać w podłodze poddasza więc skłaniam się za kanałami ventiflex lub uniflex plus. Ostatecznie kanały płaskie. Złożyć to do kupy planuję sam i zostać bohaterem w swoim domu:lol: Pytałem o całość nie bez powodu. Często lepiej kupić taniej kanały a lepszą centralę . Do gwc w praktyce 400-tka jest za mała . Znowu większe centrale mają zbyt duży I bieg zimą i mogą być głośne . Kolejna sprawa, kanały powinny być dopasowane do centrali i domu. Nie zawsze internet jest dobrym doradcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.06.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jangaza mam i dziala A która centrala nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Zepsuta ?? PS. Jakie pytanie taka odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 09.06.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 czytałem wcześniejsze posty i u mnie postawiam na system instalacji wentylacyjnej z rekuperatorem Zehnder ComfoAir 350 VV Luxe z system dystrybucji powietrza Venti Flex, oraz GWC rurowy ok. 45 mb w oparciu o system Rehau wraz pełną automatyką i czerpnia terenową.Cena nie mała, ale do czego zmierzam, ja zaoszczędziłem około 8tys na wykonawcy, bo taka była różnica miedzy dwoma firmami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.06.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) czytałem wcześniejsze posty i u mnie postawiam na system instalacji wentylacyjnej z rekuperatorem Zehnder ComfoAir 350 VV Luxe z system dystrybucji powietrza Venti Flex, oraz GWC rurowy ok. 45 mb w oparciu o system Rehau wraz pełną automatyką i czerpnia terenową. Cena nie mała, ale do czego zmierzam, ja zaoszczędziłem około 8tys na wykonawcy, bo taka była różnica miedzy dwoma firmami.... 8000zł to przyzwoita cena za tę centralę i kanały . A dziś od gwc tańsza i efektywniejsza jest klima. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 09.06.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A ile klima wychodzi?? ze jest taniej niż gwc mam ggwc i nie raz sie zastanawiam nad klimą mieszkam dopiero 2 lata ale jak montujecie w domu klimy jak jest WM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.06.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) A ile klima wychodzi?? ze jest taniej niż gwc mam ggwc i nie raz sie zastanawiam nad klimą mieszkam dopiero 2 lata ale jak montujecie w domu klimy jak jest WM ? Dobra pompa ciepła z kanałówka to 7000zł - rozprowadzenie - 2000-3000 * na dom 150m2 Tańsze są po 3000-4000zł No i poza chłodzeniem grzeje tanie niż weglem Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 09.06.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 witam, jaki reku wybrac - aeris 350 czy obrotowy rvent? obrotowy niby odzyskuje wilgoc wiec mnie suche powietrze w zimie... co radzicie?bez gwc.ewentualnie jakich innych firm reku polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 8000zł to przyzwoita cena za tę centralę i kanały . A dziś od gwc tańsza i efektywniejsza jest klima. Nie doczytał Pan,gość zaoszczędził 8 kawałków na firmie a nie,że zapłacił za ten zestaw Sądzę,że ten zestaw z GWC na rehale to ze 30 kosztował... Cóż,teraz zamiast prawdziwie chłodzić prawdziwą klimą za połowę ceny trzeba będzie wyobrażać sobie,że się chłodzi ale za to w sreberkach antybakteryjnych w kosmicznej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.06.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 czytałem wcześniejsze posty i u mnie postawiam na system instalacji wentylacyjnej z rekuperatorem Zehnder ComfoAir 350 VV Luxe z system dystrybucji powietrza Venti Flex, oraz GWC rurowy ok. 45 mb w oparciu o system Rehau wraz pełną automatyką i czerpnia terenową. Cena nie mała, ale do czego zmierzam, ja zaoszczędziłem około 8tys na wykonawcy, bo taka była różnica miedzy dwoma firmami.... aż strach oddychać takim "drogim" powietrzem a podobno jeszcze za oddychanie się nie płaci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 11.06.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) 8000zł to przyzwoita cena za tę centralę i kanały . A dziś od gwc tańsza i efektywniejsza jest klima. Centrala, kanały , kompletny GWC z czerpnią , robocizna, wszystko od A do Z, to kosztuje mnie 27tys, znana firma R.pl za to samo krzyknęła sobie 36tys, co do klimy, to zawsze przy tym zestawie co będę miał mogę sobie dokupić jednostkę chłodzącą Artic która montuje się na rekuperatorze i będzie klima Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Ralfii_VR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 11.06.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Centrala, kanały , kompletny GWC z czerpnią , robocizna, wszystko od A do Z, to kosztuje mnie 27tys, znana firma R.pl za to samo krzyknęła sobie 36tys, co do klimy, to zawsze przy tym zestawie co będę miał mogę sobie dokupić jednostkę chłodzącą Artic i bedzie klima 27000 zł - rozumiem, że to cena brutto z pompą ciepła do grzania i chłodzenia domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 11.06.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 27000 zł - rozumiem, że to cena brutto z pompą ciepła do grzania i chłodzenia domu. nie bez pompy ciepła, ceny brutto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 11.06.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 nie bez pompy ciepła, ceny brutto, Ta instalacja rekuperator norweski flexit z rozprowadzeniem - grzanie i chłodzenie kanałówką Mitsubishi z rozprowadzeniem ( oddzielna instalacja) kanałówka zasilana z pompy ciepła oraz zasobnik 200l zintegrowany z pompą ciepłą Atlantic Exploer kosztowały z montażem 27000 zł na dom 145m2. I centrala z kontrolą wilgoci, ciężka nie styropianowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts