Tomasz Brzęczkowski 27.06.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Z GWC napływa ciągle świeże powietrze zewnetrzne o takiej temperaturze żeby zapewnic w cały domu rożnice temperatur w stosunku do zewnętrznej nie wiecej niż 6-8C. Może Pan podać moc chłodniczą gwc i jaki to dom, że 6-8 stopni chłodniej można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 09.07.2014 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Mam szybkie pytanie chce zamontowac rekuperator na strychu ale wczesniej nie przemyslałem odpływu skroplin czy moge podłaczyc sie pod rure odpowietrzajaca kanalizacje czy sa ku temu jakies przeciwwskazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.07.2014 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Tak się to najczęściej robi. Najlepiej przez syfon z kulką . I jak może być mróz, to kabel samoregulujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 09.07.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Czyli wszystko jasne dzieki za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 12.07.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam, wlasnie skonczylem robic u siebie w domu wentylacje mechaniczna z reku Onyx classic 550. uruchomilem reku, sprawdzilem czy dziala i wylaczylem system. jednak w dokumentacji reku pisze ze jezeli planowany jest postoj dluzszy niz 2h w pracy rekuperatora nalezy zabezpieczyc kanaly przed wentylacja grawitacyjna ze wzgl. na kondesacje pary wodnej . moje pytanie czy rzeczywiscie moze sie cos stac z centrala ?? dom oczywiscie jeszcze niezamieszkaly i nawet bez okapu wiec mam ciagly przewiew wiec bezsensu zeby reku caly czas chodzilo. moge go po prostu wylaczyc czy trzeba jakos kanaly zabezpieczac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.07.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam, wlasnie skonczylem robic u siebie w domu wentylacje mechaniczna z reku Onyx classic 550. uruchomilem reku, sprawdzilem czy dziala i wylaczylem system. jednak w dokumentacji reku pisze ze jezeli planowany jest postoj dluzszy niz 2h w pracy rekuperatora nalezy zabezpieczyc kanaly przed wentylacja grawitacyjna ze wzgl. na kondesacje pary wodnej . moje pytanie czy rzeczywiscie moze sie cos stac z centrala ?? dom oczywiscie jeszcze niezamieszkaly i nawet bez okapu wiec mam ciagly przewiew wiec bezsensu zeby reku caly czas chodzilo. moge go po prostu wylaczyc czy trzeba jakos kanaly zabezpieczac ? Latem nic się nie stanie, ale dlaczego reku ma nie chodzić? To na 30% pobiera 18W! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 12.07.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 wiem ze pobiera 18W ale pytanie po co ma chodzic, nawet te 18W jak dom otwarty i jest ciagly przewiew ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 13.07.2014 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 wiem ze pobiera 18W ale pytanie po co ma chodzic, nawet te 18W jak dom otwarty i jest ciagly przewiew ? By się coś nie zalęgło w kanałach nawiewnych. Wieczorem się okna zamyka, by zapalić światło (komary), wyjmowanie i wkładanie zatyczek jest dość kłopotliwe, 30 zł ka kilka miesięcy lata to niewiele. Chce się Panu bawić, nie ma najmniejszego problemu. Pozdrawiam! I gratuluję centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.09.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Przede mna pierwszy sezon grzewczy w niezamieszkalym jeszcze domu. Zastanawiam sie czy po odpaleniu pompy ciepla powinienem zakupic jednostke centralna WM i rowniez ja uruchomic? Co o tym myslicie?P.S.Zamierzam wprowadzic sie w lecie w nastepnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 05.09.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ja uruchamiam ogrzewanie bez WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.09.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Tez mnie ciekawi ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 05.09.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 witam ach te przyzwyczajenia czasy się zmieniają - telefon nie służy już tylko do telefonowania pozdrawiam Co ma jedno do drugiego ? W dobrych centralach, konfiguracja wszelakich parametrów jest na wyświetlaczu centrali nie sterowniku. Tak jest mniej awaryjnie i prościej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 05.09.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Co ma jedno do drugiego ? W dobrych centralach, konfiguracja wszelakich parametrów jest na wyświetlaczu centrali nie sterowniku. Tak jest mniej awaryjnie i prościej . witam co ma piernik do wiatraka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 07.09.2014 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 witam co ma piernik do wiatraka pozdrawiam Pisałeś kiedys o rekuperatorze do którego mozna podłączyć okap. mozna prosic o informację na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.09.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Pisałeś kiedys o rekuperatorze do którego mozna podłączyć okap. mozna prosic o informację na priv a co to za układy "zamknięte"? co to za klika? też chętnie poznamy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2014 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 http://www.flexit.no/hjelp/filmer/Flexit-SPIRIT-K2R/ Okap jest podpięty do centrali ! Nie do rekuperatora. Po prostu przechodzi przez nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.09.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 no - to norweskie cudo. Oni to produkują, czy markują tylko? jaki tam wymiennik? ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.09.2014 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 no - to norweskie cudo. Oni to produkują, czy markują tylko? jaki tam wymiennik? ile to kosztuje? W Polsce sprzedają od 1997. Jako ciekawostka... jednym z pierwszych który to założył u siebie był ówczesny redaktor naczelny Muratora. Ze względu, na warunki klimatyczne ( duże mrozy) i przepisy wykluczające GWC flexit robi dziś wyłącznie rotory. cena koło 10000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.09.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 jak za rotor to jeszcze całkiem, całkiem cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.09.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 jak za rotor to jeszcze całkiem, całkiem cena W wersji szafkowej (bez okapu ) kosztuje 8000zł brutto 23% http://www.flexit.no/en/products/air-handling-units/air-handing-units-300-700/UNI2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts