Tomaszs131 21.01.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sam się zastanawiałem nad takim wymiennikiem na pewno komfort lepszy w zimie ale jak z trwałością takiego wymiennika co to za wymiennik i jakie reku ? Stork-air, jesli chodzi o wymiennik to nie wiem, nie pytalem. Trwalosc samego wymiennika jest tez istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.01.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Koniecznie sprawdź ile kosztują filtry. Czy są to jakieś specjalne, czy można je zastąpić włókniną za parę złotych na rok. Dedykowane filtry potrafią kosztować po kilkadziesiąt złotych od sztuki (wymienia się dwie). Ja filtry wymieniam 5-6 razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 21.01.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Była wzmianka na forum o tych wymiennikach. Temat umarł śmiercią naturalną, więc może szału nie ma lub przyszedł czas na "odgrzanie kotleta".Chyba za dużo czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.01.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Moj instalator namawia mnie na reku z wymiennikiem entalpicznym, ktore byloby drozsze o 1.5k od zwyklego reku. Pytanie brzmi czy warto? Jeszcze raz ponawiam pytanie: Z czego do czego chcesz dopłacać ? Marka, model - dla ulatwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.01.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jeszcze raz ponawiam pytanie: Z czego do czego chcesz dopłacać ? Marka, model - dla ulatwienia. StorkAir Comfo 550 Luxe na StorAir Comfo 550 Entalpiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 21.01.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Stork-air, jesli chodzi o wymiennik to nie wiem, nie pytalem. Trwalosc samego wymiennika jest tez istotna. Tam chyba jest wymiennik recair z tego co kiedys czytałem to pamiętam że tych wymienników nie można myc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy 102 18.03.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 WitamA polecicie dobą firmę w okolicy Legnicy która zamontuje rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błaszyki 19.03.2015 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Ja tez szukam firmy, która założy reku ale z okolic Poznania. Poleci ktoś kogoś solidnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.03.2015 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 A spróbować własną ekipą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błaszyki 19.03.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 własną ekipą? Dom zbudowałem sam, zamontować też dałbym radę ale doświadczenia nie mam i przydałby się ktoś kto się na tym zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.03.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 To się składa jak klocki lego. W 1989 nie było central, internetu, nawet kanałów w sklepach i nikt tego nie robił, a też się złożyło i działa. Można nawet, robić z tego sztukę nowoczesną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 20.03.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ja tez szukam firmy, która założy reku ale z okolic Poznania. Poleci ktoś kogoś solidnego? Dasz radę Błaszyki (warto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy 102 20.03.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 WitamCzy ktoś miał kontakt z tą firmą i może coś na jej temat powiedzieć.COMFORTIS Konrad Czerw Trzebnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 01.07.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Macie już jakieś konkrety jeżeli chodzi o wiarygodność firmy Comfortis Konrad Czerw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.01.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, mam w domu reku Zehnder 550 Luxe, rano po zimnej nocy (-18oC ) na wyświetlaczu jednostki pojawił się komunikat AA7. Po rozmowie z instalatorem okazało się, że grzałka nie podołała niskiej temp. Mam ustawioną pracę ręku na pierwszym biegu w godzinach wieczornych i nocnych. Instalator twierdzi, że coś jest nie tak i grzałka powinna dać radę, z reklamacją postanowiliśmy poczekać do następnego razu. Jak myślicie czy coś z tą grzałą faktycznie może być nie tak, czy może ten typ tak ma i przy prawie -20 porostu się poddaje? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 24.02.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Cześć Najwyższa pora kupić rekuperator - wstępnie planowałem wybrać Airpack180 ale zastanawiam się czy jest jakaś sensowna alternatywa. Moje główne założenia : wydajność ok 180, średnica króćców ok 160, automatyczny bypass, sensowny sytem rozmrażania (zapewne nagrzewnica). Dodatkowo problemem jest kształt - miejsce montażu (między wiązarami w garażu) wymusza nie wymagający dużej przestrzeni sposób wymiany filtrów.Macie jakieś pomysły na co jeszcze mogę popatrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 04.03.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 wymiennik poziomo czy pionowo, krzyż czy pp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 25.03.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Witam, Jeżeli szukają Państwo sprawdzonej firmy wykonującej instalacje z rekuperatorem, polecam wybór jednego z autoryzowanych instalatorów marki Junkers. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów, których można znaleźć w wielu miastach. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 600 801. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 25.03.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Ceny jak na Junkersa przystało no cóż ale naklejka kosztuje. 350 za 13700 netto - no no no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin2 25.03.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 plusfoto no i zagadka płatnego profilu rozwiązana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts