gkeb 25.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Czy ktoś się spotkał/budował dom wykonany w technologii prefabrykowanych ścianek szkieletowych do samodzielnego montażu? Trafiłem na dwie takie firmy w internecie (może jest tego więcej) i tak się zastanawiam ile to jest warte. Oto linki: http://www.strona.granddll.nazwa.pl/http://www.budujzeszwagrem.pl/ Co myślicie o takiej technologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 25.01.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 pierwszy link:trudno powiedziec na podstawie szkicu, ale szkielet wyglada na "lekki"nie widac zadnych nadprozy np. w scianie garazowejsugerowalbym sprawdzic obliczenia wytrzymalosciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 25.01.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) A co z drugim linkiem? Tam jest sklep gdzie są poszczególne elementy. Wyglądają podobnie jak w tym pierwszym linku. Jedyny plus to chyba zastosowanie na stronie zewnętrznej płyty Edytowane 25 Listopada 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 25.01.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ok, drugi link wyglada podobnie, sadze ze zakladaja z edomki beda tylko parterowe i dopuszczaja tylko obciazenie dachujestem jednak starej daty i uwazam ze otwory powinne byc wzmocnione nadprozamidruga rzecz , ktora bym zmienil to fakt ze gorna deska pozioma jest w kawalkachwlasciciel moze zawsze dodac extra, ale sadze ze powinno to byc rozwiazane konstrukcyjnienie wiem jak narozniki, ale wyglada ze nie ma tam miejsca na izolacje, co daje nam spore mostki termiczne, jesli nie doda sie dodatkowej izolacji z zewnatrz pokrycia w drugim linku na filmie, panowie wlasnie pokazuja jak nie nalezy postepowac z kratownicami , sposob w jaki laduja ja na dach jest zabroniony z uwagi na mozliwosc uszkodzenia kratownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts