Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z paczki do samodzielnego budowania

gkeb

Recommended Posts

Czy ktoś się spotkał/budował dom wykonany w technologii prefabrykowanych ścianek szkieletowych do samodzielnego montażu? Trafiłem na dwie takie firmy w internecie (może jest tego więcej) i tak się zastanawiam ile to jest warte. Oto linki:

http://www.strona.granddll.nazwa.pl/

http://www.budujzeszwagrem.pl/

Co myślicie o takiej technologii?

A co z drugim linkiem? Tam jest sklep gdzie są poszczególne elementy. Wyglądają podobnie jak w tym pierwszym linku. Jedyny plus to chyba zastosowanie na stronie zewnętrznej płyty :spam: Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

ok, drugi link wyglada podobnie, sadze ze zakladaja z edomki beda tylko parterowe i dopuszczaja tylko obciazenie dachu

jestem jednak starej daty i uwazam ze otwory powinne byc wzmocnione nadprozami

druga rzecz , ktora bym zmienil to fakt ze gorna deska pozioma jest w kawalkach

wlasciciel moze zawsze dodac extra, ale sadze ze powinno to byc rozwiazane konstrukcyjnie

nie wiem jak narozniki, ale wyglada ze nie ma tam miejsca na izolacje, co daje nam spore mostki termiczne, jesli nie doda sie dodatkowej izolacji z zewnatrz pokrycia

w drugim linku na filmie, panowie wlasnie pokazuja jak nie nalezy postepowac z kratownicami , sposob w jaki laduja ja na dach jest zabroniony z uwagi na mozliwosc uszkodzenia kratownicy