firepunch 26.01.2012 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Zbiornik 120L - 10letni jakiejś czeskiej firmy Dražice strojírna model - okc125ntr Zrobiłem wczoraj test, zagrzałem w nim wodę do 70*C i zaworkiem odłączyłem ciepłą wodę w domu - tak że ze zbiornika nic nie ubywało.Po 12h temperatura na zbiorniku 50*C , spadek o 20... i tu moje pytanie, czy przy takich małych zbiornikach taki spadek to norma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 26.01.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Producenci takich zbiorników twierdzą, że dobowa strata nie przekracza 1kWh/dobę - w tym przypadku jest prawie 6 razy więcej. Przyczyną może być słaba izolacja lub dobra grawitacja. Dla pocieszenia dodam, że ciepło utracone przez cwu dogrzewa mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts