selius 26.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam Posiadam piec z podajnikiem slimakowym firmy Konstal o mocy 17 kw z regulatorem Titanic i wydaje mi sie ze jest za duzej mocy co do mojego domu. Dom szkieletowy o pow. 110 m2 b.dobrze ocieplony Temperatura zadana na piecu 55 C - w domu 25 C, nie da sie wytrzymacTemperatura zadana na piecu 40 C - w domu 22 C, jeszcze troche za goraco. Dodam ze nie mam niestety zaworu 3 -4 droznego, a na grzejnikach zamontowane zwykle zawory Wiem ze nie mozna ustawiac tem na piecu ponizej 55 C bo to szkodzi, ale przy takiej tem w domu nie da sie mieszkac, wiec moje pytanie brzmi co najlepiej i najtaniej zrobic w mojej instalacji aby moc obnizyc tem w domu? 1) dodac regulator pokojowy? Jesli tak to jaki do mojego sterownika Titanic?2) dodac zawor mieszajacy 3 drogowy?3) dodac zawor mieszajacy typu esbe 55?4) dodac na grzejniki zamiast zwyklych zaworow, zawory termostatyczne? Moze polecicie cos innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts