selius 26.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam Posiadam piec z podajnikiem slimakowym firmy Konstal o mocy 17 kw z regulatorem Titanic i wydaje mi sie ze jest za duzej mocy co do mojego domu. Dom szkieletowy o pow. 110 m2 b.dobrze ocieplony Temperatura zadana na piecu 55 C - w domu 25 C, nie da sie wytrzymacTemperatura zadana na piecu 40 C - w domu 22 C, jeszcze troche za goraco. Dodam ze nie mam niestety zaworu 3 -4 droznego, a na grzejnikach zamontowane zwykle zawory Wiem ze nie mozna ustawiac tem na piecu ponizej 55 C bo to szkodzi, ale przy takiej tem w domu nie da sie mieszkac, wiec moje pytanie brzmi co najlepiej i najtaniej zrobic w mojej instalacji aby moc obnizyc tem w domu? 1) dodac regulator pokojowy? Jesli tak to jaki do mojego sterownika Titanic?2) dodac zawor mieszajacy 3 drogowy?3) dodac zawor mieszajacy typu esbe 55?4) dodac na grzejniki zamiast zwyklych zaworow, zawory termostatyczne? Moze polecicie cos innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/164956-goraco-w-domu-za-duzy-piec/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts