zyzolek 26.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ostatnio kilka osób na tym forum polecało mi wymianę standardowego sterownika kotła no nowszy i nowocześniejszy typu bruli lub ecoal.Moje pytanie czy warto? Obecnie w moim klimoszu 35kw mam standardowy Recalart economic 3000 z siłownikiem i zaworem 4 drożnym plus rozdzielacz prandelli z siłownikami do podłogówki.Czy wymiana sterownika kotła przyniesie jakieś wymierne korzyści? Czy można oczekiwać mniejszego zużycia eko? Czy w ogóle warto wymieniać sterownik kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.01.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tu masz wątek założony przez Trocia, zobacz go od początku, od 1strony. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167140-Przej%C5%9Bcie-na-PID-ze-standardowego-sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.01.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ostatnio kilka osób na tym forum polecało mi wymianę standardowego sterownika kotła no nowszy i nowocześniejszy typu bruli lub ecoal. Moje pytanie czy warto? Obecnie w moim klimoszu 35kw mam standardowy Recalart economic 3000 z siłownikiem i zaworem 4 drożnym plus rozdzielacz prandelli z siłownikami do podłogówki. Czy wymiana sterownika kotła przyniesie jakieś wymierne korzyści? Czy można oczekiwać mniejszego zużycia eko? Czy w ogóle warto wymieniać sterownik kotła? Nie wiesz ilu ludzi wymienia i to takich co zakupili nowe kotły 2 do 3 miesięcy temu. Poczytaj trochę o tych co cię interesują. Jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 27.01.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Tu masz wątek założony przez Trocia, zobacz go od początku, od 1strony. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167140-Przej%C5%9Bcie-na-PID-ze-standardowego-sterownika To jest głównie wątek o ustawieniach sterowników. Bardziej interesuje mnie opinia osób, które zmieniły standardowy sterownik i czy było warto. Jakie sterowniki polecacie. Mój piec to żeliwniak Klimosz ling combi 35kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 27.01.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Trociu zmienił zwykłego Tech-a na RT09pid, podobnie jak kilka innych osób na tym wątku.Niektórzy przesiedli się z Geco, inni z lidera itd.W zasadzie masz tam masę opinii m.in. właśnie Trocia po takiej przesiadce. Jakie polecić można patrząc cenowo od dołu:- RT09pid- Ognik PID-II, na tym poziomie cenowym perfekt czy expert (expert mocno rozbudowany)- Cobra, Puma- Bruli z czujnikiem spalin i obsługą przez neta eCoal chyba nie jest jeszcze sprzedawany do różnych palników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts