motylek0503 27.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 czy moglibyście ocenić czy pan projektant chce dużo czy nie. mój przyszły projektant ma mieć nadzór budowlany ma być kierownikiem budowy. i ma zaadaptować gotowy projekt za to ma wziaść 3 tyś. oceńcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.01.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 wg mnie nie dużo, ja za sam a adaptacje do dzialki ze zmianami dalam 3tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 28.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Ma być kierownikiem budowy i inspektorem nadzoru naraz? To nie za dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Nawet zabronione, Art. 24. PB. Zapewne chodzi o sprawowanie nadzoru autorskiego - ale to i tak sam siebie "nadzoruje", czyli fikcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 28.01.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Przekazałem zlecenie na adaptacje + zmiany do projektu domu PIANO. Między innymi usunięcie słupka, podniesie nie wieńca, wydłużenie garażu, itp. Najtańsza oferta z wielkopolski to 1200 adaptacja + 600 zmiany konstrukcyjne ale pojawiły się też oferty za 3000-5000zł. Podobnie jeżeli chciałbym zaprojektować "własny dom". Ceny od 4000 do 11000zł. Jeżeli chodzi o kierownika budowy to ceny od 1200 do 3000zł lub 300 zł za pojedynczą wizytę na budowie. Architekt sprawowałby w cenie nadzór autorski a kierownik pilnował wykonania zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Podejrzanie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 28.01.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Może być też tak, że kwota o której piszesz jest wstępną a potem za każdą wizytę na budowie poniesiesz dodatkowe wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 28.01.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Zaintrygowany wszedłem i co widzę?To ma być ta ocena projektanta???Jedyne kryterium cena? Jak w polskich przetargach... Samochód też możesz mieć za 1000 zł albo za 1 mln. Rozumiem, że nie ma znaczenia jaki? Myślisz, że usługa będzie zawsze wykonana tak samo?Jak chcesz ocenić kogoś po cenie? Oczywiście - jest tani, i to bardzo. Ale czy to znaczy, że będziesz zadowolona z usługi? Jak widać nie potrafił Ci nawet wytłumaczyć czym jest nadzór i prowadzenie budowy. Bo po co nadzór (nawet autorski) skoro gość ma nadzorować swoje obowiązki jako kierownika budowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 28.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Wszyscy od razu zrobili raban że tani. A może adaptacja będzie polegała na zamianie okna na drzwi lub coś w tym stylu. Nie porównujcie od razu do cen "warszafki"Nie mamy żadnych danych a mamy oceniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 28.01.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 mam projekt promyk z mg projekt wszystkie zmiany mam w cenie tylko muszę kupić projekt i wnieść o zmianę wyrównania garażu z domem pytam się bo wydaję mi się sporo razem wyjdzie a jeszcze podbić muszę projektantowi instalacji koło pięciu, i warunki wod - kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.01.2012 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Rozumiem ,że zagospodarowanie terenu samo się zrobi, BIOŚ sam się zrobi ... no tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.01.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 motylek, napisz dokladnie jaki zarkes zmin w projekcie, co dokladnie obejmuje ta cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.01.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam!Bez względu na to jakich zmian to dotyczy, uważam że taniej się nie da. Ja płacę za projekt indywidualny+opracowanie geologiczne+załatwienie wszystkich papirów łacznie ze zgłoszeniem rozpoczęcia robót 11000,- I to jest bardzo dobra cena. Ale nie chciałabym kierownika budowy piszącego dziennik. Dopytaj o to jak zamierza wykonywac oobowiązki KB.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 29.01.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 zmiany jakie dokona to zmiana stropu , kąśt nachylenia dachu przesunięcie ścianki działowej aby pokoje były tej samej wielkości przesunięcie ścianki w kotłowni ogólnie muwił że wszystkie zmiany w środku domu mogą być wprowadzane w trakcie budowy a cena dotyczy zmian wszystkich jakie będe chciała mieć i plan zagospodarowania też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 29.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 W sprawie cen.Oczywiście, że cena nie może być jedynym kryterium. Wysłałem zapytanie o projekt autorski do kilkunastu firm. Architekt, który pracuje na etacie w dużym biurze projektowym w Poznaniu jest gotowy zrobić mi adaptację za 4000zł, a kompletny projekt za 5000zł (jak tłumaczy wchodzi na rynek na własną rękę, szuka zleceń i "rozgłosu"). Otrzymałem również ofertę od jednego z dużych biur projektowych za 11000zł. Co więc wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Wybierz POLACANEGO architekta. Sprawdzonego. Cena jest ważna, ale wybór na jej podstawie jest zawsze ryzykiem. Bez względu na jej wysokość. Wysoka nie gwarantuje dobrej jakości. Niska też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 29.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 on jest polecony poprzez geodetę który jest w rodzinie mają biura koło siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Polecony przez osobę, która była KLIENTEM, a nie ma biuro obok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts