W-waBiker 22.03.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witam! Właśnie ile płaciliście za tą robote?Czy robił wam to jeden wykonawca wszystko czy może każdą branże ktoś inny???Czy płaciliście od punktu?czy też umówiliście się za całą robote?i w jakim systemie rur tzn.czy rury miedziane, czy PP ,czy wymagające złączek lub zgrzewane czy może rury gięte (nie wymagające złączek i kolanek) PEX-Al (ja takie już kupiłem) Jak z kanalizacją?Ile od punktu?Jak z wodą urzytkową (ciepła i zimna) Prosze o informacje na temat cen wykonania.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 22.03.2004 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 ...no co jest nikt z Was nie ma w domu centralnego ogrzewania, wody w kranie lub kanalizacji??? Prosze o informacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 23.03.2004 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Słuchajcie! podajcie mi jakie są ceny za takie prace, przecierz napewno wielu z Was orientuje się w cenach, bo pewnie ktoś u Was już robił takie instalacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 23.03.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Ufff:dom parterowy z poddaszem: kuchnia na dole (piec gazowy z zasobnikiem wbudowanym, pralka, zmywarka), łazienka (prysznic, wc na stelażu, umywalka, szafka rozdzielaczowa do c.o.) łazienka na poddaszu (umywalka, wc, bidet, wanna). Grzejników - 7 +2 drabinki. materiały (bez ceramiki i pieca) ok.10 tys. robocizna - 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 23.03.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Za kanalizę i wodę w pex-ach plus boiler w domu podobnym do twojego z materiałami-3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darciooo 02.04.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 OOO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 17.04.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 u nas co i kanalizę w domu będzie robić jedna firma. piec oiejowy buderusa, drugi na pozostałe śmieci ogrzewanie podłogowe w całym domu plus ogrzany garaż , wszystko sterowane elektronicznie na rachunek z ich materiałów 40000,00pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uta 19.04.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 podpisałam umowe na wszystko (wod-kan-gaz-co) za 22tys za dom z Muratora d24-wykopanie szamba (kręgi już mam)-doprowadzenie gazu do domu ze skrzynki-piec gazowy ACV z zasobnikiem-kaloryfery purmo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannas 19.04.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Jestem na etapie rozmów z ekipami. Wygląda na to, że poniżej 100zł za punkt nie uda się zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 26.04.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Użytkowej pisze się przez "ż" Chyba, że celowo żeby zwracać uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 02.05.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 A jak jest liczony punkt - czy grzejnik to 1 czy 2 punkty (wejście i powrót)A umywalka 1 czy 3 ( CW, ZW odpływ) ?Mam informację o 120 zł za punkt (cokolwiek to znaczy) i wydaje mi się to dużo. Ile płaciliście za punkt (jaki) w Warszawie ?A może ktoś ma namiary na dobrego fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadam 14.05.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Mogę polecić pana Stanisława - wykonuje mi obecnie instalacje w trzecim domu/mieszkaniu - solidna robota, w poprzednio wykonywanych instalacjach nic się nie dzieje. Kontakt to 501235708. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 14.05.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Namawiam żeby nie umawiać się "za punkt", po pierwsze nie wiadomo co to znaczy, po drugie może być drożej. Ja poprosiłem trzech poleconych hydraulików o ofertę za całość "orurowania", w tym podłogówka. W ofercie miał być osobno materiał, osobno robota. Najdrożej wyszedł ten, który liczył od punktu, po 100 zł, z wyjątkiem podłogówki. Drugi miał zbliżoną do niego cenę łączną, ale proponował w tym znacznie droższe niektóre rozwiązania materiałowe. Najtańszy z nich (i także nalepiej sprawdzony) wycenił na ok. 25 % taniej - fakt że malutka firma, więc mniejsze "koszty ogólne". Myślę, że rozliczenie "od punktu" jest też mało sprawiedliwe (choć piękne w swej prostocie), szczególnie jeśli obejmuje to także materiał - różne są domy, a więc odległości, przebicia przez ściany i stropy, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 14.05.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 U mnie wyszło 90zł za punkt. Wszystko w miedzi. Punktów tyle co kaloryferów i ujęć wodnych + jeden za kotłownie (miało być na początku trzy). Dodatkowo mam dwa krany na zewnątrz liczone po pół punktu. W sumie za 16 grzejników, dwie łazienki, kuchnię, pralnię i kotłownie zapłaciłem 3000 Brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.05.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 80 zł za punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 31.05.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Dom parter 100m2kanalizacja:robocizna 600materiały ok. 500instalacja c.o. i c.w.u. (rury, rozdzielacze, zawory, grzejniki 7 i dwie drabinki plus dwie pętle ogrzewania podłogowego) materiały i robocizna 8600,-Instalacja - rury Hepworth grzejniki Purmo i drabinki Gorgiel. Jak na razie jest wszystko ok. (wszystko bez białego montażu chociaż pewnie i to by zrobili). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 31.05.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 podpisałam umowe na wszystko (wod-kan-gaz-co) za 22tys za dom z Muratora d24 -wykopanie szamba (kręgi już mam) -doprowadzenie gazu do domu ze skrzynki -piec gazowy ACV z zasobnikiem -kaloryfery purmo pozdrawiam Mam nadzieję, że nie będziesz miał problemów z kotłem, widziałem ostatnio kotłownię gdzie po pięciu latach ACV ze zględu na przecieki musiał być wymieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts