Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zastawa LUMINARC-czy czarna się rysuje?

czarownicaaa

Recommended Posts

"bardzo" to pojęcie względne :) Czy warto kupować ? Wszystko w życiu jest względne :)

Luminarc traktuję jak markę hipermarketową. Mam czarny komplet taki http://swiat-agd.com.pl/pl/Producent/LUMINARC-Francja/4774-luminarc-quadrato.html

Jest tak porysowany po kilku latach,że używa go głównie mój kot.

Z tego rodzaju :http://swiat-agd.com.pl/pl/Producent/LUMINARC-Francja/aaa-Luminarc-Valensole-19.html?pa=2

zmywają się kwiatki oczywiście w zmywarce.

Do używania domowego - jak najbardziej. Ale dla gości się totalnie nie nadaje.

"bardzo" to pojęcie względne :) Czy warto kupować ? Wszystko w życiu jest względne :)

Luminarc traktuję jak markę hipermarketową. Mam czarny komplet taki http://swiat-agd.com.pl/pl/Producent/LUMINARC-Francja/4774-luminarc-quadrato.html

Jest tak porysowany po kilku latach,że używa go głównie mój kot.

Do używania domowego - jak najbardziej. Ale dla gości się totalnie nie nadaje.

buuuu a wlasnie na ten zestaw sie czailam. Moja siotra widziała u koleżanki inną linia tej zastawy uztkowanej od kwietnia i podobno wyglada fatalnie. A jak wygląda użytkowanie koloru białego?

Jeśli całkiem biały to tak bardzo nie widać zarysowań. ALe to nie znaczy, że się nie rysuje :):) Jeśli zaś kwiatki czy inne śmatki - zmywarka wymyje. No chyba, że w ostatnich miesiącach coś zmienili w technologii.

• 1 year później...
Jeśli całkiem biały to tak bardzo nie widać zarysowań. ALe to nie znaczy, że się nie rysuje :):) Jeśli zaś kwiatki czy inne śmatki - zmywarka wymyje. No chyba, że w ostatnich miesiącach coś zmienili w technologii.

Rysuje się tylko zewnętrzna politura. A wzorek bądź kolor (np czarny o który pytasz) jest zatopiony pod nią. Więc jeśli masz na myśli czy z takich talerzy przy zarysowaniach schodzi kolor odpowiedź brzmi - NIE. mam i komplet do kawy czarnych i do obiadu ze wzorem

[moderowano]

Mam 3 lata dzieciaki katują zmywarka też nie ma litości -ale wzór nadal nie schodzi.

Edytowane przez joliska

• 3 years później...
Ja mam takie talerze [sPAMl] i jeśli chodzi o ten konkretny model, to się nie rysują. Kolor jest jakby pod szkliwem, więc, nawet jak to porysujesz nożem na siłę, to i tak koloru nie ruszysz. Oczywiście możesz zarysować samą szklaną powierzchnie, ale jeśli boisz się o sam kolor, to on wtedy wcale nie zejdzie z talerza. Edytowane przez Elfir