Shooter10 29.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Chcemy z żoną wybudować dom na działce, która obecnie jest własnością ojca. Budowę jednak rozpoczniemy za rok i wtedy ojciec tą działkę nam przepisze. W międzyczasie chciałbym jednak pozałatwiać wszystkie formalności papierkowe. I teraz mam pytanie czy w sytuacji gdy działka jest ojca mogę na swoje nazwisko wyrobić wszystkie papiery? Mapki, decyzję o warunkach zabudowy, pozwolenie na budowę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 TAk, musisz jednak posiadać prawo do gruntu. Najprostszą metodą jest podpisanie umowy użyczenia gruntu w celach budowlanych. Na czas nieokreślony. Wystarczy na kartce A4 - nie musi być notarialnie. Tak zbudowałam dom na działce mojej teściowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts