kreska_a 30.01.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Planujemy remont łazienki i położenie w niej glazury. Glazurnik oprócz kosztu położenia glazury za m2 zaśpiewał nam taki sam koszt szlifowania na 45 za metr bieżący. Nasza łazienka ma dużo rur i liczników do zakrycia, więc długich kantów będzie sporo... Czy to szlifowanie jest teraz standardem? Da się to czymś innym zastąpić? Chociażby w niektórych miejscach... Przy obecnym projekcie całkiem prawdopodobne, że koszt szlifowania wyszedłby droższy od samego układania glazury ps. Znów nie jestem pewna, czy to właściwy dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.01.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 I pewnie liczysz że ktoś będzie dziubał twoją łazienkę przez dwa tygodnie za 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 30.01.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dziękuję, firewall, za wyczerpującą odpowiedź Jako laik w dziedzinie remontów i glazury chciałabym spytać jeszcze, czy szlifuje się pod kątem 45 stopni zarówno krawędzie zewnętrzne jak i wewnętrzne (np. w kącie łazienki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Szlifuje się na wszystkich kantach - półeczki, okładanie rur, wystające kąty ścian - nikt darmo tego nie zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 30.01.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Nie czepiam się glazurnika, bo rozumiem, że praca wymaga zapłaty. Chciałam tylko zapytać o sprawy techniczne. Jak mówiłam jestem laikiem w tych sprawach - rozumiem teraz, że szlifuje się zawsze gdzie jest jakaś krawędź. Czyli jeśli mamy obudowanie pionowej rury przy ścianie (rzut z góry): ____|-|____, to szlifuje się zewnętrzne 2 krawędzie czy też 2 zewnętrzne i 2 wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 tylko zewnętrzne krawędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 01.02.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Możesz nie szlifować i kłaść płytka do płytki na 90 stopni i nic nie płacić, możesz dać (o zgrozo!) plastikowe narożniki i ponieść ich koszt, możesz szlifować na 45 stopni i płakać, że tak drogo. Wybór masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 01.02.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Nasz glazurnik miał takie urządzenie do przycinania pod kątem płytek i chyba nie szlifował dodatkowo. Kasy eksta nie brał za docinanie płytek, zresztą nie wiem czy brał czy nie,bo wycenił prace z góry. Tylko nie wiem czy wszytkie płytki da się tym przyciąć, czy jakieś nie są np zbyt twarde . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 I o to chodzi. Ustalać ceną końcową, a nie zastanawiać się na składnikami robocizny. Jak słyszę zachwyt ludzi:znaleźliśmy fachowca, ktory bierze 20zł za położenie 1m2, a potem hasło: robocizna łazienki kosztowała nas 3tysiące. To wtedy tylko pytam czy mieli 150m2 płytek w tej malutkiej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Powiedz glazurnikowi niech Ci wyceni łazienkę będziesz wiedział z jaką kwota się liczyć, inaczej po robocie glazurnik może ci krzyknąć taką cenę że z butów wyskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 04.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Można też szlifowanie zlecić odpowiedniej firmie, koszt około 20 zł z metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts