radzion89 30.01.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów gdyż to jest mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość .Sytuacja wygląda tak: W pomieszczeniu posiadam dwie lampy (kinkiet i sufitową) Zaplanowałem włącznik podwójny na nie istniejącej jeszcze w trakcie puszczania kabli przez elektryka ściance działowej. Elektryk puścił kable w następujący sposób od lampy sufitowej , od kinkietu i kabel zasilający z puszki wszystkie 3 żyłowe. Po postawieniu ścianki została zrobiona dziura na puszkę w której ma być włącznik podwójny. Bardzo proszę o pomoc gdyż nie wiem jak podłączyć te trzy kable w puszce i do włącznika aby to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1 30.01.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Odradzam grzebanie w instalacji samemu. podczas takich prac powinny zostać wykonane odpowiednie pomiary. teoretycznie: żółto zielone razem, niebieskie razem. a brazowy z zasilania na główny zacisk łącznika i juz zostają tylko dwa brazowe na wyjscia łącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzion89 30.01.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dzięki za poradę wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts