Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marzycielu buduję z MAXa gr.ściany 20 cm.+12 styropian. materiał na więżbę dachową mam po b.korzystnych cenach. blachodachówka po 22pln. co do kosztów robocizny to tylko murarze(4 dni x4 chłopa po 100pln.) i cieśle (ok 180 m2 dachu x 18zł/m2 ) a reszta prac we własnym zakresie (rodzinka) nie wiem jeszcze jak Ci wysłać link do mojego projektu ale podaję ; C-03 miodowy miesiąc w MURATORZE .pzdr. :D

Witam po świętach.Przeczytałam twoje posty i całą dyskusję o budowie domu za 100.000 pln i szczerze powiedziawszy nie bardzo mi to jakoś z matematyki wychodzi.Ja jestem na samym początku i sam stan surowy + robocizna ma wyjść 127.00 pln,a gdzie reszta?

sam stan surowy + robocizna ma wyjść 127.00 pln,a gdzie reszta?

A jaki to ma być dom? ile metrów? 300? jak budowany? Jak pójdziesz do dużej firmy i im zlecisz taką robotę to zedrą z Ciebie... nawet mniejsze firmy wezmą sporo. Jest tu wiele przykładów jaki są rozpiętości w kosztach.

Podaj link do Twojego domku... ciekaw jestem który dom kosztuje tyle w stanie surowym...

wierzba II z pracowni Archipelag-200 m -w tym 30 m dwustanowiskowy garaż-a linku do projektu domu jeszcze nie potrafie zrobić,z komputera jestem nieco lewa :wink: Nie mam wyjscia -tylko firma-niestety nikt z mojej rodziny ani z rodziny meza na budowaniu sie nie zna-pozostaje tylko firma(materiały +robocizna),bo ja nie mam na to czasu-na dom tez trzeba zarabiać :D

Witaj joanna33,

najtańszy to ten domek nie jest - dach zabierze - tak na oko - jakieś 50 tysięcy.

Jak chcesz taniej, to spróbuj coś prostszego.

Ja zastanawiałam się nad Klementynką. DOmek piękny i prosty, w budowie i formie.

Wierzba bardzo skomplikowana, ale oczywiście piękna.

Zastanów się tylko czy chcesz mieć takie pomieszczenia pod skosami - to nie jest dach dwuspadow, gdzie jest sporo miejsca na poddaszu.

Najlepiej odwiedź taki domek i zobacz - inaczej domy wyglądają w katalogach, a inaczej na żywo.

Tylu Forumowiczow mowi ze wiekszosc prac albo wykonali sami albo wykonaja... A ja sobie nie wyobrazam ze mozna cos robic samemu jesli sie tradycyjnie pracuje - tzn od rana do wieczora... Jak bede budowal i wykanczal tylko w weekendy to mi zycia zabraknie. Kochani Forumowicze, prosze, powiedzcie mi gdze pracujecie. Tez tam wysle CV....

Zostan strazakiem. Praca 24 na 48. W teorii a w praktyce naprawde masa wolnego czasu. I po 15 latkach na ,, zasluzona,, emeryturke. Mowie Ci boska robota he he .

• 3 weeks później...

Witam serdecznie.

Pozdrawiam optymistów 100 za 100:) Juz prawie jestem zdecydowany na projekt W-19.12

http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-19.12

i bardzo chciałbym zmieścić sie z nim w 150 tyś. Będę wdzięczny za uwagi na temat tego projektu.

PS. Marzycielu czy mogę również dostać ten programik do kosztorysowania? Dzięki i pozdrawiam.

Janusz W obawiam się że w 150.000 zł będzie stan surowy zamknięty bez wykończenia środka... Ale domek bardzo fajny nie pasuje na moją działkę ale buduję podobny :

http://www.domek.home.pl/m_cieply.htm

wykonawca stwierdził ,że zmieści się w 150.000 pod klucz w szkielecie drewnianym..:)

Olek