Agawa 30.03.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Oj chciałabym tak zacząć i skończyć wszystko na tip-top. No ale ten dom ma być docelowo- więc nie ma, że boli Dokładnie chwilkę dłuzej ale w tym domku na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 30.03.2004 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Zazdroszczę i podziwiam. U nas jak sama nie dopilnuję to kończy się na wiecznej "prowizorce". Panele kładziemy, ale na listwy przyścienne to już cierpliwości nie starcza i tak zawsze... Oj chciałabym tak zacząć i skończyć wszystko na tip-top. No ale ten dom ma być docelowo- więc nie ma, że boli ...hmmm, jako, że ni lubię się chwalić to nie powiem jakie żona toczyła boje żebym coś tam dokończył... to było kilka pierdołek - listwy w przedpokoju, jakieś gniazdko, jakąś płytę przykręcić, jakąś szawkę powiesić... w trzy miesiące wykonałem ogromną pracę, spałem po trzy-cztery godziny, a potem przez pół roku te kilka dupereli było niedokończonych i to nie z braku czasu czy kasy... dopiero przed świętami się zmobilizowałem... no cóż NOBODY IS PERFECT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.03.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 No więc Marzyciel wiemy o co chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.03.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Oj chciałabym tak zacząć i skończyć wszystko na tip-top. No ale ten dom ma być docelowo- więc nie ma, że boli Dokładnie chwilkę dłuzej ale w tym domku na zawsze Dopóki mi się nie znudzi, albo nie wygram w toto-lotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.03.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ja też będę mieszkać na wsi - nie będę rolnikiem ale już myślę o założeniu koła gospodyń wiejskich w mojej wiosce Nie za bardzo rozumiem co autor miał na myśli... a wypiłem już dwie kawy dzisiaj Oj no taki żart, co ty marzyciel taki poważny człowiek jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 30.03.2004 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 A tak zmieniając temat to mam newsa: w firmie szykują się większe zyski (a ja jak pamiętacie jestem na prowizji ) i może uda mi się trochę kasy wysępić od teściów... Poczyniłem w związku z powyższym pewne obliczenia i jeżeli uda mi się w przyszłym roku doprowadzić do stanu "zero" to w 2006 powinienem się wprowadzić NAJWAŻNIEJSZY JEST CEL (MARZENIE) RESZTA PRZYJDZIE SAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 30.03.2004 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Oj no taki żart, co ty marzyciel taki poważny człowiek jesteś Wiem że żart, tylko nie potrafię go zrozumieć... Trochę mi on szowinizmem śmierdzi... Chyba że jesteś kobietą to wtedy zalatuje feminizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 30.03.2004 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 PUSTO, CICHO, NIKOGO NIE MA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 31.03.2004 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 PUSTO, CICHO, NIKOGO NIE MA... Marzyciel o tej godzinie to wszyscy śnia o swoich domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 31.03.2004 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Marzyciel o tej godzinie to wszyscy śnia o swoich domkach NO TO POBUDKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Oj no taki żart, co ty marzyciel taki poważny człowiek jesteś Wiem że żart, tylko nie potrafię go zrozumieć... Trochę mi on szowinizmem śmierdzi... Chyba że jesteś kobietą to wtedy zalatuje feminizmem Męski szowinizm to też szowinizm. I też jest be. Dlaczego uważasz że jest lepszy niż feminizm? Do tych dyskusji już nie będę wracać, nie będę podejmować dyskusji z Tobą. Pozdrawiam i życzę trochę więcej poczucia humoru i dystansu do siebie i innych Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 31.03.2004 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Dlaczego uważasz że jest lepszy niż feminizm? Ani szowinizm ani feminizm nie jest dobry... Koleżanka chyba mnie źle zrozumiała... Zaczęło się od koła i nie rozumiałem co chciałaś przez to powiedzieć bo tak jak mówiłem inny kontekst tego zdania by był gdyby wypowiedział je facet a inny jażeli kobieta. Poza tym nie obrażaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 31.03.2004 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 n...nie będę podejmować dyskusji z Tobą. A kuku... Na forum się na siebie nie gniewamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 31.03.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Chyba troszke w tym poście zbaczamy z tematu, wychodza jakieś osobiste animozje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Fajnie, wracam do tego wątku. Mam mapkę do celów projektowych! I będę rozmawiać z architektem! I mam pierwsze wyceny! Zastanawiam się nad dachówkami - a moze jednak ceramiczna a nie betonowa? (różnica- 4 tysiące) A może jednak drewniane okna? (różnica - 8 tysięcy) ... Oj, żeby się nie dać ponieść pokusom luksusów ... A poza tym jest piękny słoneczny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 31.03.2004 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Zastanawiam się nad dachówkami - a moze jednak ceramiczna a nie betonowa? (różnica- 4 tysiące) A może jednak drewniane okna? (różnica - 8 tysięcy) ... Oj, żeby się nie dać ponieść pokusom luksusów ... A poza tym jest piękny słoneczny dzień. Kiedyś czytałem artykuł na temat okien. (Już nie pamiętam gdzie więc niestety nie mogę polecić) W każdym bądź razie tekst był w stylu TESTU PORÓWNAWCZEGO: okna plastikowe kontra drewniane. Brano wszystkie aspekty pod uwagę: trwałość, łatwość utrzymania w czystości, bezpieczeństwo, cenę itp... no i okazało się że "plastiki' WYGRAŁY. Ja w swoim domu zamontuję okna plastikowe, białe, jednoskrzydłowe, jednokomorowe, rozwieralno-uchylne. Na szczęście udało mi się do tego przekonać żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.03.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Ja wiem to wszystko, też zawsze braliśmy pod uwagę plastitki - nie trzeba lakierować, ale z okleiną drewnopodobną - bardziej będą pasowały (różnica rzędu 3-4 tys ale i tak trochę tańsze od drewnianych) a poza tym nie widać na ramach że są hm hm niezbyt czyste... Ale jak zobaczyłam fajne drewniane to stwierdziłam że fajnie wyglądają. Fajniej niż plastiki, niestety. A na podłogę też płytki w kolorach ceglastych - nie zaciemne nie za jasne, nierówna powierzchnia - też nie będzie widać każdego okrucha czy plamy Teraz mam pół domu wyłożone białymi płytkami i zwariować można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 31.03.2004 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Powiem Ci tak, Beatko (nota bene moja żona też ma na imię Beatka), teraz mieszkam w starej, obskurnej kamienicy w centrum miasta (z zewnątrz jest obskurna bo mieszkanko sobie ładnie wyremontowałem ) i okien nie wymieniałem, bo nie są takie złe. To są okna drewniane, skręcane mają jakieś 10 lat (może trochę mniej) i jak założę sobie w domu zwykłe acz nowe plastiki to i tak będzie niebo a ziemia... w ogóle własny dom a wynajęte mieszkanie to jest niebo a ziemia a co do mycia okien to w moim domu zawsze robię to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 31.03.2004 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 I ŹNOWU PUŚTO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 01.04.2004 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 WITAM WSZYSTKICH!!! A więc mamy pierwszy kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts