keruk_r 31.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam, czy ktoś używa lub słyszał o kotłach Hades Lux firmy Ekowitt ? Potrzebuje kotła z górnym wyjściem bo mam małą kotłownie. Dom około 200 mk ocieplony styropianem 15cm z poddaszem użytkowym. Hydraulik polecił mi piec tłokowy zamiast ślimakowego, podobno mniejsza awaryjność mechanizmu i właśnie ten Hades spełnia moje wszystkie wymagania: tłokowy, wyjście górne, w miarę uniwersalny, ciekawy sterownik Cobra, cena w miarę przyzwoita Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa110 06.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Tak się składa ,że ja mam ten kocioł firmy Ekowitt . Hades Lux jest dobry , nie ma z nim problemów . Najbardziej podoba mi się w nim to ,że ma awaryjne palenisko w formie rusztu wodnego(dodatkowy odbiór ciepła) . Palę w nim eko groszkiem .Jestem z niego bardzo zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel__45 19.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 A wie ktoś może coś o Optymalu Komfort Ekowittu? Bo zastanawiam się nad takim piecem i chciałbym poznać opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelDebiec 22.03.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 My mamy u siebie Optymala Komfort i przyznam, że sprawuje się bardzo dobrze - sprawnie grzeje, ciepło trzyma długo, wysoka sprawność. Dla mnie dużym plusem jest to, że ma dużą komorę spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel__45 23.03.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 A jak z wykonaniem tego kotła? Porządnie czy typowa masówka? Bo małe pieniądze to to nie są, w zasadzie zakup powinien być na długie lata. Dlatego ewentualnie wolałbym dołożyć niż dostać jakiś szajs.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelDebiec 25.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ja co do wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń. Zresztą kocioł montował mój wujek, który jest instalatorem i współpracuje z Ekowittem i też co do samej firmy i produkowanych przez nią kotłów nie ma zastrzeżeń, a współpracuje z nimi już ładnych parę lat. Ten mój kocioł jest z solidnej blachy, widać, ze porządnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts