Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Zakupiłem kiedyś agregat Endress ESE 6000 BS. Ma on trzy gniazdka. Są takie same z fabrycznie zamontowaną siłą. Czy jest możliwość podłączenia mojego agregatu tak aby zrobić w nim gniazdo siły.

Znalazłem jego zdjęcie, poniżej podaję link:

http://agrotech.home.pl/Agregat_pradotworczy_Endress_ESE_6000_BS_50_kW-69.html

Myślałem o tym żeby trzy wtyczki podłączyć pod gniazdo siły, ale czy te wtyczki u mnie są na oddzielnej fazie??

Proszę o podpowiedź czy jest to możliwe, jeśli tak to jak to wykonać???

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/165100-czy-mo%C5%BCna-zmieni%C4%87-zwyk%C5%82y-agregat-na-si%C5%82%C4%99/

Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi. Puki co nie mam dostępu do woltomierza, poza tym nie bardzo rozumiem gdzie to mam zmierzyć? Bo w gniazdach jest zapewne 230. A z prądnicy patrzyłem to wychodzą 3 grube kable i 2 cieńsze. Daje Wam Panowie coś ta informacja??

Pozdrawiam.

Wszystko zależy jaka jest akurat w Twoim agregacie zainstalowana prądnica bo były montowane 3-fazowe a do tego zainstalowano tylko gniazda 230/V.

Musisz zmierzyć prąd miedzy dwoma gniazdkami jak bedzie 400v miedzy którymiś z dziurek w różnych gniazdach to można go przerobic na 3 fazy.

Witam,

Zakupiłem kiedyś agregat Endress ESE 6000 BS. Ma on trzy gniazdka. Są takie same z fabrycznie zamontowaną siłą. Czy jest możliwość podłączenia mojego agregatu tak aby zrobić w nim gniazdo siły.

Znalazłem jego zdjęcie, poniżej podaję link:

http://agrotech.home.pl/Agregat_pradotworczy_Endress_ESE_6000_BS_50_kW-69.html

Myślałem o tym żeby trzy wtyczki podłączyć pod gniazdo siły, ale czy te wtyczki u mnie są na oddzielnej fazie??

Proszę o podpowiedź czy jest to możliwe, jeśli tak to jak to wykonać???

Pozdrawiam

W zamieszczonym opisie jasno 230 V jednofazowe, zastosowanie falownika pomiędzy nie pozwoli na uzyskanie napięcia 3x400V.

Chyba się nie rozumiemy. Nie chodzi mi o 3x400V. Chciałbym uzyskać 1x400V. A obecnie mam 3x230V.

Wszystko dobrze

masz w domu 3X400/230, 1X400 nie istnieje to jest pomiędzy L1 i L2 a do N jest zawsze 230 V.Zreszta popatrz na projekt tam masz jasno napisane lub cokolwiek elektrycznego w okolicy.

Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi. Puki co nie mam dostępu do woltomierza, poza tym nie bardzo rozumiem gdzie to mam zmierzyć? Bo w gniazdach jest zapewne 230. A z prądnicy patrzyłem to wychodzą 3 grube kable i 2 cieńsze. Daje Wam Panowie coś ta informacja??

Pozdrawiam.

Woltomierz kupisz w każdym technicznym sklepie za ~15zł. Jak mierzyć - napisałem wyżej.

J.

Witam Panowie,

Właśnie sprawdziłem woltomierzem gniazda. W każdym krzyżowaniu gniazdek jest 230V niestety.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.