kpuchala 31.01.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam Planuję jeszcze przed budową wybudować drewnianą szopę. Podczas budowy domu będzie służyła jako schronienie dla betoniarki i cementu, a później będę w niej chciał przechowywać drewno i pelet.Pytanie mam o wymiary takiej szopy - jakie macie zdanie na ten temat?Zakładam przechowywanie drewna do kominka na 1-2 lata. Pelet (lub ekogroszek) na 1 rok.Kominek będzie służył jedynie do dogrzewania, głównie będzie grzał kocioł na pelet/groszek.Niestety nie wiem dokładnie ile będę zużywał peletu i drewna, ale zakładam zużycie drewna na 5m3 rocznie, a peletu na 5 ton rocznie. Wracam więc do pytania - jakie wymiary szopy są Waszym zdaniem optymalne, by szopa spełniała swoją funkcję? Chodzi też o to, by konstrukcja nie była zbyt skomplikowana i za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 01.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ludzie stawiają różne baraki, kioski nawet widziałem wagony PKP przed rozpoczęciem budowy. Ale takim w miarę ładnym i tanim rozwiązaniem będzie budka z marketu, na dziale ogrodniczym. Mają kilka modeli od bardzo wąskich po szerokie. Kiepska jakość ale jak się zaimpregnuje i wzmocni, to postoi dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 może być ta gotowa budka za bardzo szczelna szopka na drewno powinna być "przewiewna" z boku w celu suszenia drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts