Lataren 31.01.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witajcie - mam mały problem otóż jaki jest stosunek ewentualnie różnica wymiarów pomiędzy szufladą a powiedzmy wneką w której sie ma ona znajdować (chodzi dokładnie o prowadnice). Słyszałem, że wystarczy 2,5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 01.02.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witajcie - mam mały problem otóż jaki jest stosunek ewentualnie różnica wymiarów pomiędzy szufladą a powiedzmy wneką w której sie ma ona znajdować (chodzi dokładnie o prowadnice). Słyszałem, że wystarczy 2,5 cm? Będziesz stosował gotowy system ? (Blum metabox, tandembox / Hettich / GTV) ? Jeżeli tak to w katalogach są wzory na wymiary szuflady (napewno w katalogu BLUM bo montowałem kilka sztuk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecky2 01.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Będziesz stosował gotowy system ? (Blum metabox, tandembox / Hettich / GTV) ? Jeżeli tak to w katalogach są wzory na wymiary szuflady (napewno w katalogu BLUM bo montowałem kilka sztuk). Przepraszam, ale jako "elita forum" powinieneś na hasło "prowadnica", "2,5cm" reagować nie odpowiedzą "jaki system" i wymieniać firmy i rodziny wyrobów tylko od razu zaskoczyć, że człowiekowi - swoją drogą "stałemu bywalcowi" - chodzi o zwykłe prowadnice kulkowe szerokości 45mm. Odpowiadam: tak, grubość takiej prowadnicy to 12,5mm, zatem szuflada w szerokości powinna być węższa o 25mm od wewnętrznej szerokości korpusu. Pozdrawiam i służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mejtrix 29.10.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Witajcie użytkownicy i elito Chcę budować moja pierwszą szuflade w życiu. Czy składając kilka desek do kupy muszę pamiętać tylko o tym, aby szuflada była mniejsza o te 25mm od wneki (żadnych prowanic nie montuję) czy jest jeszcze coś na co powinnam zwrócić uwagę? Edytowane 29 Października 2013 przez Mejtrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts