Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o opinie na temat wanny firmy Polimat

pastorek23

Recommended Posts

Witam. Właśnie planuje kupno wanny firmy Polimat. Co możecie o tej firmie powiedzieć ... czy wanny z tej firmy są w miarę wytrzymale i czy czy nie zrobią się matowe po jakimś czasie ? *http://www.polimatsklep.pl/pl/produkt/wanna-akrylowa-150-x-100-cm-lewa/?category=1

http://www.polimatsklep.pl/cache/f1f/55d/12d/1de/788431cfb718b586a534c62f85746533_107289_ins_800_600.jpg

Edytowane przez pastorek23

To też Ci napisałem, że równie dobrą kupisz chińską. Firmy z "sanitariatami" akrylowymi ( i nie tylko) latami dochodzą do odpowiedniej jakości.

Żywicę akrylową zrobisz sobie sam w domu tylko, że będąc nowicjuszem jej jakość ... no właśnie - diabeł tkwi w szczegółach technologicznych a te pożądane są tajemnicą PoolSpa, Kaldwei, Huppe, nawet Koło i innych sprawdzonych , istniejących latami na rynku firm. Akryl akrylowi wbrew pozorom nie równy.

W trosce o nie strzelenie sobie w stopę napisałem Ci to poprzednie.:)

Za złośliwości ostrowsko-kaliskie wybacz :):)znam trochę te rejony.

• 4 months później...
Witam, ja również polecałbym Tobie „grubsze” rozmyślanie. Ja jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem narożnej wanny firmy Riho. Zachęcam do zapoznania z ofertą, ich wanny nie dość, że mają długą gwarancję, to jeszcze są dobrej jakości. Fajny design, ciekawe rozwiązania, serwisowanie w zakresie firmy. Nie ma co szukać moim zdaniem wśród gorszych produktów, to zakup na lata, a jeszcze masz to zamiar obudować mozaiką... Lepiej zainwestować, mieć komfort i cieszyć się z produktu

• 2 months później...
Mądra rada, sama z niej skorzystam. Przeglądam fora już jakiś czas, poszukuje rad o tej tematyce. Przebrnęłam przez wiele wątków, mniej więcej wiem czego oczekuje. Drogi pastorek23 moim zdaniem twoja propozycja jest bardzo ciekawa, jaki koszt?? Ja się od godziny zastawiam czy nie wybrać prysznica jednak , może tak zaszaleć i totalnie zrezygnować z brodzika i zamontować prysznic lejący się prosto na podłogę??? Nie wiem, muszę przemyśleć. Co do matowości produktu nie mam pojęcia , wiem natomiast, że akryl zapewnia trwały i długoletnie połysk, takie wanny produkuje wspominany Riho, o którym w wielu wątkach jest pozytywna wzmianka. Podobno powierzchnia jest tak specyficzna, że zapobiega rozwoju bakterii, osadzania się tłuszczu etc. Zmiany w łazience to cięższe decyzje niż mogło by się wydawać.

Ponownie pozwolę sobie skorzystać z loginu męża i udzielić się w wątku: Koło jest marką dobrą, mój ojciec ma u siebie j dwie umywalki, akryl ok, ale kompletnie nie wiem jak się sprawdzi w wannie, nieustannie się na niej się staje etc. Umywalka to co innego, tu niestety nie pomogę.