simluc 01.02.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Zakładam nowy temat ,żeby stał się bardziej widoczny. Na niemieckim ebay'u na sprzedaż są oto takie pompy - (żeby było ciekawiej to właścicielem firmy jest Polak): Meeting MD20D 7kW ma za 963 euro MD30D 12kW za 1385 euro MD50D 18kW za 1600 euro Pompy to nie byle jakie chińczyki! Działają i są cały czas sprawdzane przez dwóch forumowiczów Moc grzewcza wprawdzie spada drastycznie wraz ze spadkiem temperatury zewnętrznej no ale nie ma co wybrzydzac. Firma mieści sie w Berlinie. Link do aukcji: http://tiny.cc/meeting-md20d-md30d Jak widać na tym przykładzie nic nie jest na tyle tanie żeby nie być tańszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.02.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Zakładam nowy temat ,żeby stał się bardziej widoczny. Na niemieckim ebay'u na sprzedaż są oto takie pompy - (żeby było ciekawiej to właścicielem firmy jest Polak): Meeting MD20D 7kW ma za 963 euro MD30D 12kW za 1385 euro MD50D 18kW za 1600 euro Pompy to nie byle jakie chińczyki! Działają i są cały czas sprawdzane przez dwóch forumowiczów Moc grzewcza wprawdzie spada drastycznie wraz ze spadkiem temperatury zewnętrznej no ale nie ma co wybrzydzac. Firma mieści sie w Berlinie. Link do aukcji: http://tiny.cc/meeting-md20d-md30d Jak widać na tym przykładzie nic nie jest na tyle tanie żeby nie być tańszym. No fajny do ogrzewania wody w basenie latem Oczywiście można grzać dom tym tylko pytanie po co:) Chciałbym zobaczyć info jak pompa zachowa się przy -7, -15,-20 celsjusza Może tak jak przepływowy podgrzewacz wody Może być jeszcze tańszy Kup klimę on/off 7 kw do tego parę drobiazgów i za 3k zrobisz pompę może nawet ciut lepszą od tej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 01.02.2012 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Chciałbym zobaczyć info jak pompa zachowa się przy -7, -15,-20 celsjusza Może tak jak przepływowy podgrzewacz wody Na pewno taka informacja pokazałaby wartość tych pomp. Najlepiej gdyby się wypowiadali użytkownicy tej pompy. A tak w ogóle to prośba ma do admina o przeniesienie tego tematu do watku "Najtańsze pompy ciepła powietrze-woda (AW) - Wasze doświadczenia ". szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.02.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 na tabliczce Made in China -A włścicielem firmy jes Polak Chinczyk jak Chinczyk Działa do -15 C .???? A woda doływa do jednostki zewnętrznej =brak prądu i po pompie (TANIA ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.02.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 na tabliczce Made in China -A włścicielem firmy jes Polak Chinczyk jak Chinczyk Działa do -15 C .???? A woda doływa do jednostki zewnętrznej =brak prądu i po pompie (TANIA ) A jak to ma rozwiązana powietrzna pompa junkers, buderusa, stibla a nawet 350 viessmanna co tam płynie jak nie woda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czasem płynie r410ABuderys i vissman ma też węglówki:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czasem płynie r410A Buderys i vissman ma też węglówki:no: Oczywiście wszystko ma ale powiedz mi dlaczego handlowcy z V sprzedając 200 S proponują to z jakimś drugim źródłem ciepła np piecem na olej lub gaz??? Ponadto każda firma ma i R410A i glikol kwestia wykonania np. Zubadan ma taką i taką wersję Z tego co mi się kojarzy to buderus nie mam freonowych modeli tylko z wódą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.02.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Oczywiście wszystko ma ale powiedz mi dlaczego handlowcy z V sprzedając 200 S proponują to z jakimś drugim źródłem ciepła np piecem na olej lub gaz??? Ponadto każda firma ma i R410A i glikol kwestia wykonania np. Zubadan ma taką i taką wersję Z tego co mi się kojarzy to buderus nie mam freonowych modeli tylko z wódą :) Monobloki dobre są w innym klimacie .Są proste w montażu .Uczywiście można nalać glikol do układu .Można zrobić wszystko tylko po co. Wiele z tych pomp to gruntówki ON/OFF .Do kturych zamiast wymiennika gruntowego zamontowano wymiennik powietrzny. W on/offach nie stosuje się zaworów rozprężnych elektronicznych.(Z reguły) Pompy te nie w stanie praciwać w tak szerokim zakresie temperatur. Dlatego w naszych warunkach powinno sie stosować inwertery z elektroniczną regulacją warunków rozprężania .W/G mnie same zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.02.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 No i poniekąd to jest powód dla którego ja w życiu wierzyłem zawsze w pompy powietrzne odkąd pokazały się urządzenia tj. Waterstage - Alfea.Trochę ich przez moje ręce się przerzuciło i szczerze mówiąc Atlantic to jest rozwiązanie które proponuje każdemu mojemu klientowi z pełną odpowiedzialnością za każdą z nich...A większość gruntówek które gdzieś w życiu się pojawił wspominam miło aczkolwiek uważam że różnica kosztów pomiędzy powietrzną a gruntową nie jest warta grzebania się w ziemi i płacenia za odwierty...Spokojnie można iść w stronę powietrza...I proponuje ludziom tylko jedną markę Atlantic i ich pompę Alfea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidgt 06.06.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) No i poniekąd to jest powód dla którego ja w życiu wierzyłem zawsze w pompy powietrzne odkąd pokazały się urządzenia tj. Waterstage - Alfea. Trochę ich przez moje ręce się przerzuciło i szczerze mówiąc Atlantic to jest rozwiązanie które proponuje każdemu mojemu klientowi z pełną odpowiedzialnością za każdą z nich... A większość gruntówek które gdzieś w życiu się pojawił wspominam miło aczkolwiek uważam że różnica kosztów pomiędzy powietrzną a gruntową nie jest warta grzebania się w ziemi i płacenia za odwierty... Spokojnie można iść w stronę powietrza... I proponuje ludziom tylko jedną markę Atlantic i ich pompę Alfea. Witam, Czy może ktoś napisać coś więcej o pompach Meeting. Czy ktoś je instalował u siebie w domu. Znalazłem w internecie na bardzo dobre ceny na te pompy i zastanawiam się nad nią ale nie mam doświadczenia i chciałbym zaczerpnąć opinii. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 13 Marca 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 06.06.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191324-Pompa-ciep%C5%82a-chi%C5%84szczyzna-z-kompresorem-Panasonic-prosz%C4%99-o-opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKJANK 21.12.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, Czy może ktoś napisać coś więcej o pompach Meeting. Czy ktoś je instalował u siebie w domu. Znalazłem w internecie na bardzo dobre ceny na te pompy i zastanawiam się nad nią ale nie mam doświadczenia i chciałbym zaczerpnąć opinii. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pompy są ok, tylko jeżeli chcesz kupić kontaktuj się z tą firmą: tamta firma która Ty podałeś to lipa. Zakładam te pompy już od wielu lat i jak wszystko się prawidłowo zmontuje to działa wyśmienicie i tanio. Ważne jest by właściwie to podłączyć, a nie iść na łatwiznę i byle jak i byle by tanio. Nawet tania pompa ciepła musi być właściwie zainstalowana, bo potem ludzie kupią tanią pompę, podłączą byle jak na byle czym, źle im działa i zwalają na pompę a wszystko musi być podłączone zgodnie ze schematami i wtedy jest super!!! Edytowane 13 Marca 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art74 13.03.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 ciekawe co można źle podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek76 15.01.2019 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Witam posiadam taką pompę meeting 7kw. Podłogowka 80m2. . Na dzień dzisiejszy nie widzę nic lepszego. Bezobsługowo ekologiczne itd. to trochę spada cop to i tak wychodzi najtaniej . Instalacja zalana glikolem . Polecam łatwy montaż i polecam firmę CNC marek Jankowski . Jest fachowcem i chętnie doradza. Nie zostawia klientów bez pomocy. Polecam;!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 15.01.2019 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Witam posiadam taką pompę meeting 7kw. Podłogowka 80m2. . Na dzień dzisiejszy nie widzę nic lepszego. Bezobsługowo ekologiczne itd. to trochę spada cop to i tak wychodzi najtaniej . Instalacja zalana glikolem . Polecam łatwy montaż i polecam firmę CNC marek Jankowski . Jest fachowcem i chętnie doradza. Nie zostawia klientów bez pomocy. Polecam;!!! No ok-a jakie masz zużycie oraz jaką izolację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts