voytas80 01.02.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ostatnio firma wykonała mi „orurowanie” pod rekuperację, to co mnie dziwi to, że rury które mają wyciągać „zużyte” powietrze z pomieszczeń są na stryszku nie ocieplone (goła blaszana rura). Tak na proste myślenie to powietrze to jest wykorzystywane do ogrzania powietrza zaciąganego z dworu w rekup. Wniosek im cieplejsze tym lepiej, a lecąc sobie gołą blaszaną rurą na stryszku, gdzie jak wiadomo jest zimno, niepotrzebnie się schładza. Jednym słowem instalacja rekuperacji jest źle wykonana. Czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 01.02.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Tak to abecadło. Może oni jeszcze nie skończyli? Teraz to już chyba szron na nich jest, jak się roztopi to będzie woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 01.02.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Firma przeprasza i deklaruje wykonanie poprawki. Tylko czy człowiek musi się znać na wszystkim ? – najlepiej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.02.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 tylko ciekawe jak zrobili tę cześć instalacji, która jest zakryta, schowana, niewidoczna, niedostępna, skoro to co na wierzchu i pod nosem jest spartolone... ale o tym chyba przekonasz sie dopiero jak odpalisz (chyba , ze to działająca juz instalacja) jakiś pomiar temperatur w domu i na wejściu do reku, zobaczysz jak jest strata na tym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 01.02.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Na ten moment instalacja to same rurki nic nie można sprawdzić. Fakt może tam być to różnie zrobione, ale generalnie oprócz tej oczywistości reszta wygląda na dobra robotę Okaże się w praniu edde obyś nie był złym prorokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 01.02.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Instalacje bez izolacji można wykonać np. w firmie jako pokazową W domu mieszkalnym już nie do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Na ten moment instalacja to same rurki nic nie można sprawdzić. Fakt może tam być to różnie zrobione, ale generalnie oprócz tej oczywistości reszta wygląda na dobra robotę Okaże się w praniu edde obyś nie był złym prorokiem no obym chociaż, wiesz, człowiek po doświadczeniach budowlanych to jakiś taki z natury podejrzliwy i nieufny w fachowców sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 02.02.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Prosimy jeszcze o podanie nazwy firmy, będzie to przestrogą dla innych inwestorów korzystających z jej usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.02.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Instalacje bez izolacji można wykonać np. w firmie jako pokazową W domu mieszkalnym już nie do końca... Tak w 100% racja A jak się jeszcze zrobi na sztywnych rurach z uszczelkami to wygląda to ładnie Ja u mnie chce taką zrobić tylko zastanawiam się na jakim reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 najlepiej na jakimś nie izolowanym i z przezroczystymi ściankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 02.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tylko z uszczelkami i tylko na sztywnych. Jeśli będziesz chciał dobrą cenę na reku to napisz. W hurtowni coś znajdę dla Ciebie w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Spoko dam sobie radę ale dzięki za pomoc Chociaż kiedyś robiłem w starej kamienicy na poddaszu dwupoziomowe mieszkanie jakieś 120m2 i instalacja do reku była cała w ocynku na uszczelkach i wszystko szło po wierzchu pod sufitem jako elementy ozdobny:) Nawet to fajnie wyglądało w połączeniu ze stalą, szkłem i cegłami bez tynku - takim czerwonymi poniemieckimi i do tego dużo drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts