Pawel P. 24.03.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Na piętrze (bez skosów) architekt zaprojektował na wysokości 70 cm - zrobiłem i podobało misię to bardzo: większe okna, lepszy widok, łatwiej usiąść itd. - do momentu kiedy chciałem jedno z pomieszczeń zaadoptować na kuchnię, a tam jak wiadomo szafeczki na około 80cm wysokości - no i totalna klapa z tym oknem...... Teraz polecam 80 - 85cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 24.03.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 U mnie na parterze 82 cm czyli tak jak blaty w kuchni. Bo w kuchni chciałam mieć parapet razem z blatem. A pod oknem zlewozmywak. I wcale nie jest na środku okna (tzn. przed słupkiem). Aby zaplanować szafki nijak mi to wychodziło. A ponieważ baterie zlewozmywakowe łamane są pieruńsko drogie (ponad 1 kPLN) więc bateria jest normalna (z wyciąganą wylewką) na środku prawej połówki okna. Do otwierania "na oścież" jest lewa połówka, a prawa się kipuje. Ponieważ to parter więc myć będę z zewnątrz. Już to przerabiałam i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 24.03.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Jak myjecie okno, to wchodzicie do zlewu? Ja zrezygnowałam z tego pomysłu,żeby umieszczać zlew pod oknem. Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 24.03.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Jak zafundowałam sobie szafę pod sufit to sprawiłam sobie drabinkę aluminiową, leciutką. Jest do wszystkiego. A myjka do okien "potrafi " być długa (na długiej rączce). Nie przyszłoby mi do głowy wchodzic do zlewu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 24.03.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Staram się patrzeć perspektywicznie i jak widzę, jaki problem mycie okien sprawia mojej mamie , wolę jak najmniej komplikować sobie życieNie zawsze można śmigać po drabinkach....Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 24.03.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Kuchnia i pokój 90 cm (standardowy wymiar szafek kuchennych to 85 cm), salon 60 cm (okno witryna, wykusz). Niestety niski parapet to niski grzejnik, a przez to dłuższy, co nie zawsze jest zaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 13.04.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 U mnie 88cm a w kuchnii 105cm i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.04.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Na jednym poziomie budynku roznie wysoko usytuowane okna? Mysle, ze jezeli w kuchni bedzie 95-100 , to i w pokoju tez tak musi byc? Jak wygladaloby to z zewnatrz budynku? Czy mam racje? Gabriela Wcale nie musi. Z punktu widzenia elewacji ważne jest aby górna krawędź okien była na tej samej wysokości. Dolna może się wahać. Zwłaszcza w kuchni, łazience czy pomieszczeniu gospodarczym zwykle okna są o jakieś 20 cm wyżej od podłogi (i są o te 20cm mniejsze) od pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goky 13.04.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 WitamU mnie jest różnie od 45 cm w salonie do 110 cm w kuchni.Z zewnątrz trudno to zauważyć (okna na różnych ścianach lub poziomowane są linie nadproży co moim zdaniem może wyglądać lepiej niż parapety na jednakowej wysokości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 13.04.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 A u nas wszędzie okna są do ziemi Tyko w naszej i dziecka sypialni 50 cm od ziemi tak aby na parapetach można było swobodnie usiąść .To nietypowe rozwiązanie bardzo nam się podoba jest efektowne i funkcjonalne .Prawie wszędzie mamy ogrzewanie podłogowe oprócz tych dwóch sypialni .W kuchni na wprost jadalni mamy także olbrzymie okno do samej ziemi i na tej ścienie po prostu nie ma szafek. Jedynie w łazienkach mamy okna na 90 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts