Mariox30 01.02.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam mam pytanko jak macie ustawiony kocioł.Chodzi o domek typu szkieletowiec dobrze docieplony ok.96mk+garażTeraz mam ustawioną tem. na dzień od 6-22 21C i od 22-6 20C przez ok.2 miesiące i 2 tygodnie zapłaciliśmy nie całe 300zł razem z wodą do mycia i kuchenką Oczywiście domek dogrzewam kominkiem z rozprowadzeniem ciepła wtedy tem. utrzymuje się ok.23C .I pytanie jak najlepiej ustawić taki piec ??Z żoną wychodzimy do pracy ok.6-6.30 i wracamy ok.15-16 wtedy rozpalamy w kominku.Czy jak ustawimy np. od 6.30 do 15tej 18C czy nie będzie domek wyziębiony i jeszcze więcej będzie musiał grzać??? pozdrawiam i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszowice 100 26.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Saunier Duval Posiadam Kocioł F 30 As + sterownik exacontrol EA7R te kotły mają WADĘ FABRYCZNĄ w oprogramowaniu sterownika .Skutek taki że piec bez jakiejkolwiek kontroli pracował z pełną mocą ,mimo zupełnie innych nastaw, wybiło zwór bezpieczeństwa a on dalej pracował . W ciągu jednej doby zużył gazu za ponad 200 zł w domu było ponad 27 stopni. Sprawa nie dotyczy jednego urządzenia wszystkie mają taką wadę , oprogramowanie nr 2.1 .Wymieniono mi sterownik z czujnikiem temperatury wesja 2,2i w momencie przejścia na 2012 kocioł znowu przestał pracować !. Czekam ponad 1.5 miesiąca na naprawędostałem nowe exacontrol radio wersja 2,2 strefa 1 i na następny dzień nowa usterka nie czyta temperatury zewnętrznej czyli krzywe grzewczenie działają .Vaillant i Saunier Duval - na dzień dzisiejszy to chyba jedna firma ten sam serwis etc!!!!Osobiście zastanawia mnie jak taki zestaw mógł otrzymać certyfikat ten zestaw jest po prostu niebezpieczny.Zachowanie Centrali w Warszawie jest nie na miejscu , Serwis tu nie wiele może zrobić bo wadę oprogramowanianaprawić nie mogą muszą czekać od producenta ,żebym chociaż usłyszał przepraszam !!!!Przestrzegam wszystkich właścicieli sterowników exacontrol Radio -saunier teraz je wymienia ale przyznać do błędu i zagrożeń się nie chce .Dla przestrogi innych będe opisywał sprawę gdzie się da !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts