Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lód na oknach między oknem a parapetem

Recommended Posts

Spokojnie. Temperatura robi swoje, widziałem takie przypadki.

Tylko absolutnie nie kupuj szyby docinanej u szklarza.

Po pierwsze - nie zrobi tego taniej, po drugie - na pewno nie lepiej. W mojej okolicy pogotowie szklarskie robi to w parę godzin, ale to są zwykłe szyby, bez argonu, nie mówiąc już o termoflocie (szybie ciepłej). Widziałem też parę tak wstawionych szyb ale chętnie bym je obejżał teraz.. jak ładnie wyglądają na nich naturalne wzory w takie mrozy.

Sprzedawca okien powinien bez problemu wyciągnąć dane o szybie u siebie. Ja dla pewności sprawdzam jeszcze wymiar na budowie.

Witam

Kolega Jareko nie musi już wrzucać zdjęć - ja wstawię swoje. Oto jak montują okna w Łomży.

Na nic się zdało moje zgłębianie tematu przed wymianą okien, montażyści wiedzieli swoje. Listew podparapetowych nie dali, bo miało być i bez nich okej, ale wiatr hula pomiędzy ramą a parapetem wewnętrznym. Na "szczęście" okna i parapety zewnętrzne i wewnętrzne montowała ta sama "ekipa", więc wiadomo kto s*ierdolił robotę.

Pytanie: czy demontaż parapetów zewnętrznych i ponowne pianowanie cos pomoże? Proszę podpowiedzieć ewantualnie inny sposób uszczelnienia ...

_G1S1966x.jpg

_G1S1969x.jpg

_G1S1979x.jpg

Na nic się zdało moje zgłębianie tematu przed wymianą okien, montażyści wiedzieli swoje. Listew podparapetowych nie dali, bo miało być i bez nich okej, ale wiatr hula pomiędzy ramą a parapetem wewnętrznym. Na "szczęście" okna i parapety zewnętrzne i wewnętrzne montowała ta sama "ekipa", więc wiadomo kto s*ierdolił robotę.

Jak temat zgłębiony, to po co było się godzić na to ich "wiedzą swoje"? Oni wiedzą swoje, Ty swoje, ale to Ty się godzisz na ich sposób montażu, Tobie teraz wieje i Ty będziesz się z nimi użerał, bo pierwsze, co zaproponują "mistrze montażu" z Łomży, to "uszczelnienie silikonem". Mogę się o to założyć:-)!!!. Lepiej już kup sobie strzelbę, zgłąb temat i kogoś zastrzel! Na kogo by nie padło, zadziałasz w imię dobra ogólnego, w stanie silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami :-).

Botticino ! W całek Polsce były w "promocji" ?

A tak poważnie, jutro idę z reklamacją więc proszę o podpowiedź czy jest jakiś dobry sposób, żeby zlikwidować przemarzanie w tym miejscu. Chcę się uzbroić trochę w wiedzę, żeby sprzedawca nie wykręcił się jakimiś "półśrodkami".

Chcę się uzbroić trochę w wiedzę, żeby sprzedawca nie wykręcił się jakimiś "półśrodkami".

Botticino ładny konglomeracik:-). Zimniutki pewno teraz jak nie wiem co:-). Półśrodek, to rwać te parapety i uszczelnić połączenie okna z murem w progu. Cały środek, to zamontować to wszystko raz jeszcze, ale jak Bozia przykazuje.

Tak właśnie myślę. Dziękuję za wszelkie porady.

I to mi się w Was nabywcach okien podoba najbardziej:-). Jest źle. Szukacie sposobu usunięcia przyczyn zła, ale wybieracie metodę, która nie daje gwarancji. bob* idąc tą drogą po co ci to demontowanie parapetów zewnętrznych? Weź kup tubę silikonu, srutnij w szparę pod oknem i też będzie git!. Co za ludzie!!! Rozsądek się wam wyłącza, czy co? Jak się dopuściło do bajzlu, to trzeba za to zapłacić!!! Chyba, że ktoś uznaje, iż można leczyć syfa pudrem, wtedy co innego. Rwać tylko ten zewnętrzny i już.