Nefer 06.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Tak wygląda po obrobieniu : Jak widzisz szerokość kg jest sporo większa niż szerokość krokwi. Od "czoła" krokwi też jest wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 06.02.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Nefer Tak z innej beczki, ile u Ciebie jest od posadzki do nadproża ? Da się podejsć do okna nie uderzając czołem o nadproże i o skrzydło okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) NIe wiem - nigdy nie liczyłam. Ja podchodzę swobodnie Tak po wykończeniu : http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/S1WQpHYYy3I/AAAAAAAAIEs/-2gKR_hdFNg/s512/IMG_1965.JPG http://lh5.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/S1VvOYbSQnI/AAAAAAAAID4/EwKBZYtHN-4/s512/IMG_1964.JPG Edytowane 6 Lutego 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.02.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Z tych zdjęć nie wynika że krokwie są ocieplone, u mnie jest płyta bezpośrednio na krokwiach i tyle samo ramy okiennej widać ile by mogło być tej wełny- pół cm, centymetr? jak przymocowana do krokwi? Myślę że te okna nie przemarzają bo jest pod nimi duży kaloryfer, który na pewno w duże mrozy aż bucha. Z której strony świata są te okna bo to też ma znaczenie? U siebie mam 2 okna dachowe od północy i 3 od południa, pod żadnym nie ma kaloryfera. W najmroźniejszą noc pojawiła się odobina lodu w dolnych kącikach w północnym oknie mojej sypialni, zaczęłam zostawiać na noc uchylone drzwi dla lepszej wentylacji i więcej to się nie powtórzyło; w pozostałych oknach, również w drugim północnym będącym w niezamieszkałym pokoju to zjawisko nie występowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Z tych zdjęć nie wynika że krokwie są ocieplone, u mnie jest płyta bezpośrednio na krokwiach i tyle samo ramy okiennej widać ile by mogło być tej wełny- pół cm, centymetr? jak przymocowana do krokwi? Myślę że te okna nie przemarzają bo jest pod nimi duży kaloryfer, który na pewno w duże mrozy aż bucha. Z której strony świata są te okna bo to też ma znaczenie? U siebie mam 2 okna dachowe od północy i 3 od południa, pod żadnym nie ma kaloryfera. W najmroźniejszą noc pojawiła się odobina lodu w dolnych kącikach w północnym oknie mojej sypialni, zaczęłam zostawiać na noc uchylone drzwi dla lepszej wentylacji i więcej to się nie powtórzyło; w pozostałych oknach, również w drugim północnym będącym w niezamieszkałym pokoju to zjawisko nie występowało. Krokwie są ocieplone. NIe wiem skąd wniosek, że kaloryfer "bucha" :) Jeśli nie zamontujesz kaloryfera pod oknami produkcji firmy Velux to tracisz gwarancję . - nie wiem czy tak jest w Fakro. Więc u mnie kaloryfer jest tam gdzie nie ma podłogówki. Akurat przy tych oknach. W obu łazienkach nie ma kaloryfera - bo jest podłogówka. Nie ma na antresoli - bo nie ma potrzeby i nie ma gdzie przykręcić - powietrze ogrzane idzie do góry (jak pisałam mam 10 okien dachowych). Okna mam na północny wschód (słońce do 7.00 rano) i na zachód: jeden pokój totalnie osłonięty drzewami, drugi nie. Łazienki totalnie zaciemnione przez wysokie, stare drzewa. Tak jak pisałam powyżej : Powodów może być kilka : złe obsadzenie okna złe ocieplenie wokół okna brak kaloryfera pod oknem niewydolna wentylacja pomieszczenia i jeszcze dodam : nieprawidłowa obróbka okna gips kartonem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.02.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Krokwie są ocieplone. NIe wiem skąd wniosek, że kaloryfer "bucha" :) / z logiki - jeśli na zewnątrz masz-32 a w domu +25 to na pewno nie jest letni;) Może podzielisz się z innymi sposobem ocieplenia krokwi? Jaką masz wentylację w pokoju? nie wszyscy mają reku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts