Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umywalka VitrA i trzy otworowa bateria ? Czy da sie wywiercić pod nią otwory ?

Recommended Posts

Witam. Zamówiłem właśnie umywalkę VitrA Arkitekt 61Cm White i zamierzam na nią zamontować baterie składającą się z trzech części, a wiec będzie trzeba nawiercić otwory. Czy podczas nawiercania umywalka nie pęknie lub się nie uszkodzi ?

Oto umywalka

http://depo.vitra.com.tr/2011/502_5127B003-0001_RC.JPG

Oto bateria:

http://www.multiwnetrza.pl/product_thumb.php?img=Produkty%2Farmatura%2Fbaterie_umywalkowe%2FTresClassic53710601.jpg&w=200&h=154

Gdzie mogę się udać z tą umywalką żeby wyciąć w niej otwory ?

Jeśli nie ma tam przygotowanych na etapie produkcji miejsc pod montaż tego typu baterii, a obstawiam, że znajdziesz tam co najwyżej dodatkowy wstępny otwór pod pojemnik ciśnieniowy na mydło, to pozostaje Ci jedynie idelane wykreślenie kółek i oddanie umywalki do firmy tnącej wodą pod ciśnieniem(waterjet). I tak ryzyko nieudanej operacji będzie po Twojej stronie. Mi udało się kiedyś miskę ustępową wyprofilować właśnie w ten sposób. Pamiętaj że to co wygląda na całą bryłę często w rzeczywistości składa się z dwóch ścianek z pustką w środku.

Patrząc na tę umywalkę i baterię to mam wątpliwości czy to się uda. Kieliszki kurków mają chyba większą średnicę niż sama wylewka.

Edytowane przez compi