mati76 02.02.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 witam Stoję przed koniecznością zakupu drzwi wewnętrznych do domu i zastanawiam się nad wyborem drzwi fornirowanych lub laminowanych. Do niedawna byłem zdecydowany na zakup drzwi fornirowanych ale trochę zacząłem się zastanawiać po tym jak usłyszałem, że są mniej trwałe od laminowanych !? (wg sprzedawcy w sklepie). Rzeczywiście jeśli chodzi o podatność na zarysowania i ścieranie testy na próbkach materiałów wyszły na korzyść laminatu ale zastanawiam się jak to wygląda w praktyce... Może i laminat się tak łatwo nie porysuje ale czy po x lat coś się nie zacznie odklejać albo wypaczać od wilgoci? Jeśli chodzi o wygląd to w cenie tańszych fornirów, moim zdaniem, laminaty prezentują się już całkiem przyzwoicie, choć drewno to drewno... Jako jednak, że mam małe dziecko na etapie jeżdżenia po domu przeróżnymi pojazdami i zderzania się z wszystkim co napotka na swojej drodze muszę patrzeć również na aspekty praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Nie wiedzieć czemu najważniejszy wątek dotyczący drzwi jest w dziale "Wnętrza"... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191436-DRZWI-WEWNÄTRZNE-pomoc-w-wyborze-producenci-materiaĹ‚y&p=5167623polecam. Ps. Tylko najdroższe laminaty mają profesjonalną wytrzymałość. Żadna sztuczna okleina nie dorówna urokowi prawdziwego drewna, choćby tylko na okleinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati76 02.02.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 a dziękuję, rzeczywiście kawał porządnego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 10.02.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Nie wiedzieć czemu najważniejszy wątek dotyczący drzwi jest w dziale "Wnętrza"... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191436-DRZWI-WEWNÄTRZNE-pomoc-w-wyborze-producenci-materiaĹ‚y&p=5167623 polecam. Ps. Tylko najdroższe laminaty mają profesjonalną wytrzymałość. Żadna sztuczna okleina nie dorówna urokowi prawdziwego drewna, choćby tylko na okleinie.. nie ma co się zastanawiać, zobaczysz, że jak weźmiesz drewniane, to bedziesz milo zaskoczony i wtrzymają ekscesy twego dziecka, no i posłużą dłużej, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts