Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MSU nie bój nic, dzieciom się zmienia charakter co parę lat. Ja juz widzę po Gabrysi. Niestety na gorsze. Ma 4,5 roku a zachowuje się jak sfochowana nastolatka momentami.

Mieliśmy cudowny weekend, Werka nadal gluty do pasa, dzisiaj wylądowała u Dziadka, bo przedszkole nadal nie wchodzi w grę, a Gabi w sobotę gorączka 39, na szczęście chyba jakoś zwalczyła sama, w każdym razie poszła dzisiaj do przedszkola.

Czy ktoś widział Wiosnę? bo u mnie jej nadal nie ma, a jak ją spotkam to jej tak wtłukę za spóźnienie, że za złotą polską jesień bez makijażu będzie robić :mad:

Ja, ja, ja widziałem wiosnę! Wczoraj!

Przy -6 za oknem, w kopnym śniegu po pas, trzy samce bażanta się bardzo mocno spierały o to, który z nich zasługuje na względy strasznie nadętej kury stojącej spokojnie obok i udającej, że nic a nic ją to nie obchodzi, a tak w ogóle, to do pazurka jej się coś przyczepiło.

A i nasza prywatna wiewiórka jakieś porządki na drzewie robiła, całą ścieżkę nam zasypała zrzynkami z szyszek.

J. (i Łajza, który od kilku dni porusza się krokiem "kroczącym" obwieszczając przy tym co chwilę "jeśtem Gigantoźauj")

PS: no dobra, ubarwiam, ten śnieg był po łydki, nie po pas...

Edytowane przez Jarek.P

A koty marcują w śnieżnych zaspach - paranoja.

Miałam mieć jutro montaż drzwi. Firma chętnie zamontuje, ale przełożyłam na 10.04 bo ocieplenia jeszcze ani widu ani słychu.

Na razie przeglądam styropiany na podłogi, naiwnie myślałam, że każdy "podłogowy" to co najmniej eps 100. A guzik. Trzeba się naszukać i każdy sprawdzać. I cena od razu ok. 200zł/m3. A miałam nadzieję na taki za 150 i trochę oszczędności.

Jaki jest szczyt desperacji: zapisać się na newsletter pogodynki :bash:

Słyszałam, tak a'propo masowych emigracji - do tego kraju to nawet wiosna nie chce wracać ;)

:lol2: Ale się uśmiałam :rotfl:

Wy to mnie dobić jeszcze chyba chcecie :) te nieszczęsne okna to mi wstawią po majówce jak znam swoje szczęście, a wszyscy umówieni fachowcy zwieją na Karaiby albo na drugą stronę Warszawy na Teresin, bo tam lepsze (czyt. wyższe) stawki - jak mnie jeden z nich uświadamiał.

To na pocieszenie jeden z moich ulubionych BLOGÓW

Nie wiem, czy już słyszałyście tego newsa, ale z tą wiosną to jest tak, że jej ma nie być wcale. Znaczy, nie, nie chodzi o to, że teraz ma jej nie być. Tylko w ogóle. W naszym klimacie zjawisko wiosny meteorologicznej (czyli temperatury z przedziału od iluśtam do iluśtam itd. ciekawi mogą sprawdzić na wikipedii) sobie bowiem zanika na rzecz bezpośredniego przejścia z zimy do lata. I nie, nie żartuję... :bash:

J.

Nie wiem, czy już słyszałyście tego newsa, ale z tą wiosną to jest tak, że jej ma nie być wcale. Znaczy, nie, nie chodzi o to, że teraz ma jej nie być. Tylko w ogóle. W naszym klimacie zjawisko wiosny meteorologicznej (czyli temperatury z przedziału od iluśtam do iluśtam itd. ciekawi mogą sprawdzić na wikipedii) sobie bowiem zanika na rzecz bezpośredniego przejścia z zimy do lata. I nie, nie żartuję... :bash:

J.

No prawda, niestety.

Kurcze myślałam, ze jestem jeszcze za młoda na stwierdzenie "za czasów mojej młodości ... było coś takiego jak wiosna" :bash:

Cronin, a fe! To nie jest wiosenny strój! :D Ja to się ubrałam dziś tak jak trzeba, żeby wiosna była: czółenka, wzorzysta sukienka, kolorowe rajstopy i oczywiście żadnych czapek i rękawiczek. I rozpięty płaszcz, a co! Ktoś w końcu musi się poświęcić, żeby ta wiosna przylazła ;)