Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka o ile może być ;) jeszcze jakby mi przy okazji roczny oddali to by była rozpusta :) ale dopiero co złożony więc bez szans.

No i w środę wreszcie finalizujemy sprzedaż garażu. Tym samym żegnamy się ze spółdzielnią mieszkaniową raz na zawsze. I to dopiero jest dobra wiadomość, bo spółdzielnie przyprawiają mnie o mdłości i furię, naprzemiennie :mad:

Aga ja mam ten zwrot wliczony w budżet budowy a i tak się nie domykam, więc bolałoby bardzo :( bo następny dopiero na koniec roku tak liczę.

Żartujesz chyba, jaki kapitalizm, jaki klient. Klient jest po to aby bulić, często nawet nie wie za co, każdy papierek na wagę złota.

Firma do przyłącza jest narzucona przez PGE, przetarg podobno wygrała. Co ciekawe to firma-krzak, w internecie nie znajdziesz nawet grama informacji o niej. Podobno to jakieś biuro projektowe, które się "właśnie" przekwalifikowało na potrzeby przetargów w PGE. Aż się boję co oni mi podłączą i jak.

A pani projektantka od przyłączy dalej zlewa nas totalnie, miały być dzisiaj papiery, oczywiście nici, bo biedna nie miała czasu odebrać projektu z wodociągów. Minęło 2 miesiące odkąd dostała gotowe mapy do ręki. Czy ja się czepiam? bo może to standard przy projektach przyłączy wodociągowych o zabójczej długości 10 m.

Może ta projektantka stosuje przy załatwianiu odwrotną propocjonalność. Im krótszy kabel, tym dłużej będzie odbierać. Moja architekt miała taką zasadę. Dzięki temu zastartowaliśmy z budową jakieś półtora roku później niż planowaliśmy.

Może ta projektantka stosuje przy załatwianiu odwrotną propocjonalność. Im krótszy kabel, tym dłużej będzie odbierać. Moja architekt miała taką zasadę. Dzięki temu zastartowaliśmy z budową jakieś półtora roku później niż planowaliśmy.

Dorka wypluj to półtora roku, bo mnie zamkną za morderstwo w afekcie. Bardzo żałuję, że odbiór na zasadzie projekt za gotówkę, bo chętnie zapłaciłabym jej ....za jakie dwa miesiące.

Ania, ciesze sie z Twojego zwrotu jak z własnego, który pojdzie na ogrodzenie ( oby starczylo na siatke) i tyle go widziałam

Ale chwile mozemy sie pocieszyc, co nie :)

No można sobie pomarzyć, co to za to możnaby kupić, np. weekend w spa z dala od dzieciarni. Ale ale Ty dzisiaj wygrana jesteś widziałam , gratulacje :)

Aniu, cieszę się że zaczyna się coś pozytywnego dziać :)

Nie wiem czy widziałaś w LM promocje na gres nieszkliwiony Paradyża (np. do garażu) po 12,89 zł i drzwi przeciwpożarowe Hormanna np. do kotłowni po 568 zł

Dzustaa tego nie widziałam, ale coś jeszcze w LM jest bo wielki baner ciągle mijam, aaa już wiem cement II po 7 z kawałkiem :) i tak się zastanawiam cały czas czy potrzebuję jeszcze cementu, szkoda że to nie gips. Może jutro mi się uda porzucić dzieciaki z M i podskoczyć gdzieś na budowlankę ;)

W OBI chyba są wyprzedaże mozaik. W Ikei na razie tylko te Paxy, zresztą I w weekend to piekło, z własnej woli w życiu nigdy w tą stronę.:sick:

Dziekuje za odpowiedz :)

Czytam, ze masz pompe ciepla - my, niestety, zrezygnowalismy z takiego rozwiazania jako kosztownego. Jestem jednak bardzo ciekawa Twoich wrazen. Slyszalam, ze pompa to wielka wygoda, ale i ... halas.

Szkoda, ze wykonczeniowka jest tak wykanczajaca ;), ale (pozytywnie) zazdroszcze, ze jestes juz na tym etapie pracy :)

Trzymam kciuki ze Twoje powodzenie :)

Cześć, ja jeszcze nie mam pompy ciepła, ale będę miała do podgrzewania wody użytkowej, napewno nie będzie droga, jakieś 3- 3,5 tys. :) a czy hałaśliwa, to nie wiem, będzie stała w kotłowni z dala od sypialni i salonu. Wszystko, co będzie w naszym domu, będzie mocno ekonomiczne , wykończeniówka również :)

Nie wiedzialam, ze mozna uzywac pompy ciepla tylko do pogrzewania wody. Forum to bezcenne zrodlo informacji :) A koszty, ktore przewidujesz obejmuja tez montaz?

My myslelismy o pompie ciepla jako systemie grzewczym wespol z kominkiem, ale od liczenia kosztow spuchl mi kalkulator i zrezygnowalismy ;)

Pod znakiem zapytania jest rurociag. Jesli nie bedziemy miec gazu, bedziemy mysleli o alternatywie.

Musze chyba przestac liczyc, bo raz mi wychodzi, ze damy rade, a za chwile, ze ledwo na mury wystarczy. Prawdziwa hustawka!

A jakie Ty masz doswiadczenie? Udalo Ci sie utrzymac wydatki proporcjonalnie do wyliczen z kosztorysu? (Tak pi razy drzwi, z jakims srednim marginesem bledu...)

Pozdrawiam raz jeszcze :)))