Lukarna 05.04.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 No graaatulacje:) Humor trochę lepszy rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.04.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Aga ale to ta najłatwiejsza część do rozliczenia, najgorsze są instalacje, kabelki, rurki, zaworki itd to chyba jedyna część budowy gdzie warto brać usługę z materiałem na 8%. No tez prawda. Ale jak obcinają to boli jak nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.04.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Luka o ile może być jeszcze jakby mi przy okazji roczny oddali to by była rozpusta ale dopiero co złożony więc bez szans. No i w środę wreszcie finalizujemy sprzedaż garażu. Tym samym żegnamy się ze spółdzielnią mieszkaniową raz na zawsze. I to dopiero jest dobra wiadomość, bo spółdzielnie przyprawiają mnie o mdłości i furię, naprzemiennie Aga ja mam ten zwrot wliczony w budżet budowy a i tak się nie domykam, więc bolałoby bardzo bo następny dopiero na koniec roku tak liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.04.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 I nawet M uzyskał namiary na tę firmę, choć to podobno tajemnica, więc po świętach będzie dzwonił i jojczał o jak najszybsze podłączenie nas. U mnie przyspieszyły trzy stówki -z 3 miesięcy do tygodnia się skróciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.04.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 O widzisz , ja myślałam o pięciu, ale bym przepłaciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.04.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 swoją drogą to co to za kapitalizm w którym trzeba dawać łapówki w kapitalizmie firmy powinny bić się o klienta a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 05.04.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Żartujesz chyba, jaki kapitalizm, jaki klient. Klient jest po to aby bulić, często nawet nie wie za co, każdy papierek na wagę złota.Firma do przyłącza jest narzucona przez PGE, przetarg podobno wygrała. Co ciekawe to firma-krzak, w internecie nie znajdziesz nawet grama informacji o niej. Podobno to jakieś biuro projektowe, które się "właśnie" przekwalifikowało na potrzeby przetargów w PGE. Aż się boję co oni mi podłączą i jak.A pani projektantka od przyłączy dalej zlewa nas totalnie, miały być dzisiaj papiery, oczywiście nici, bo biedna nie miała czasu odebrać projektu z wodociągów. Minęło 2 miesiące odkąd dostała gotowe mapy do ręki. Czy ja się czepiam? bo może to standard przy projektach przyłączy wodociągowych o zabójczej długości 10 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.04.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Może ta projektantka stosuje przy załatwianiu odwrotną propocjonalność. Im krótszy kabel, tym dłużej będzie odbierać. Moja architekt miała taką zasadę. Dzięki temu zastartowaliśmy z budową jakieś półtora roku później niż planowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.04.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ania, ciesze sie z Twojego zwrotu jak z własnego, który pojdzie na ogrodzenie ( oby starczylo na siatke) i tyle go widziałam Ale chwile mozemy sie pocieszyc, co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 06.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Aniu, cieszę się że zaczyna się coś pozytywnego dziać Nie wiem czy widziałaś w LM promocje na gres nieszkliwiony Paradyża (np. do garażu) po 12,89 zł i drzwi przeciwpożarowe Hormanna np. do kotłowni po 568 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.04.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Może ta projektantka stosuje przy załatwianiu odwrotną propocjonalność. Im krótszy kabel, tym dłużej będzie odbierać. Moja architekt miała taką zasadę. Dzięki temu zastartowaliśmy z budową jakieś półtora roku później niż planowaliśmy. Dorka wypluj to półtora roku, bo mnie zamkną za morderstwo w afekcie. Bardzo żałuję, że odbiór na zasadzie projekt za gotówkę, bo chętnie zapłaciłabym jej ....za jakie dwa miesiące. Ania, ciesze sie z Twojego zwrotu jak z własnego, który pojdzie na ogrodzenie ( oby starczylo na siatke) i tyle go widziałam Ale chwile mozemy sie pocieszyc, co nie No można sobie pomarzyć, co to za to możnaby kupić, np. weekend w spa z dala od dzieciarni. Ale ale Ty dzisiaj wygrana jesteś widziałam , gratulacje Aniu, cieszę się że zaczyna się coś pozytywnego dziać Nie wiem czy widziałaś w LM promocje na gres nieszkliwiony Paradyża (np. do garażu) po 12,89 zł i drzwi przeciwpożarowe Hormanna np. do kotłowni po 568 zł Dzustaa tego nie widziałam, ale coś jeszcze w LM jest bo wielki baner ciągle mijam, aaa już wiem cement II po 7 z kawałkiem i tak się zastanawiam cały czas czy potrzebuję jeszcze cementu, szkoda że to nie gips. Może jutro mi się uda porzucić dzieciaki z M i podskoczyć gdzieś na budowlankę W OBI chyba są wyprzedaże mozaik. W Ikei na razie tylko te Paxy, zresztą I w weekend to piekło, z własnej woli w życiu nigdy w tą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.04.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 nie widzę tych drzwi w LM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 07.04.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 nie widzę tych drzwi w LM http://www.leroymerlin.pl/okna-i-drzwi-zewnetrzne/drzwi-zewnetrzne/drzwi-p-poz/drzwi-techniczne-przeciwpozarowe-t30-hormann,p58221,l1810.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.04.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Ja się zastanawiam, czy w ogóle jakieś specjalne drzwi są mi potrzebne do kotłowni, bo przecież nie mam gazu ani nic z ogniem, tylko piecyk elektryczny i pompa ciepła. To tez wymaga zabezpieczenia pożarowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 07.04.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Aniu, a masz tę kotłownię powiązaną z garażem? U nas kotłownia jest za garażem więc drzwi przeciwpożarowe są niezbędne,tym bardziej, że planujemy kocioł na paliwa stałe i z czasem gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.04.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 dzięki Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.04.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 nie mam garażu w budynku, będzie wolnostojący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 08.04.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziekuje za odpowiedz Czytam, ze masz pompe ciepla - my, niestety, zrezygnowalismy z takiego rozwiazania jako kosztownego. Jestem jednak bardzo ciekawa Twoich wrazen. Slyszalam, ze pompa to wielka wygoda, ale i ... halas. Szkoda, ze wykonczeniowka jest tak wykanczajaca , ale (pozytywnie) zazdroszcze, ze jestes juz na tym etapie pracy Trzymam kciuki ze Twoje powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.04.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Cześć, ja jeszcze nie mam pompy ciepła, ale będę miała do podgrzewania wody użytkowej, napewno nie będzie droga, jakieś 3- 3,5 tys. a czy hałaśliwa, to nie wiem, będzie stała w kotłowni z dala od sypialni i salonu. Wszystko, co będzie w naszym domu, będzie mocno ekonomiczne , wykończeniówka również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 08.04.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie wiedzialam, ze mozna uzywac pompy ciepla tylko do pogrzewania wody. Forum to bezcenne zrodlo informacji A koszty, ktore przewidujesz obejmuja tez montaz? My myslelismy o pompie ciepla jako systemie grzewczym wespol z kominkiem, ale od liczenia kosztow spuchl mi kalkulator i zrezygnowalismy Pod znakiem zapytania jest rurociag. Jesli nie bedziemy miec gazu, bedziemy mysleli o alternatywie. Musze chyba przestac liczyc, bo raz mi wychodzi, ze damy rade, a za chwile, ze ledwo na mury wystarczy. Prawdziwa hustawka! A jakie Ty masz doswiadczenie? Udalo Ci sie utrzymac wydatki proporcjonalnie do wyliczen z kosztorysu? (Tak pi razy drzwi, z jakims srednim marginesem bledu...) Pozdrawiam raz jeszcze )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts