cronin 05.04.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 http://kartki4u.eu/kartki/91/6/d/64.jpg Wszystkim miłym Gościom życzymy wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych, a przede wszystkim zdrowia, słońca i solidnych ekip budowlanych Ania z Rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.04.2012 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.04.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wesołych dla całej rodzinki http://img528.imageshack.us/img528/166/wielkanoct.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.04.2012 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witaj, no niestety u mnie na razie wpisy mało budowlane (więc staram się żeby było chociaż śmiesznie ), dlatego też nie zamieszczam dokładnego opisu świąt, były koszmarne. A z tematów budowlanych, sądząc po dzisiejszym telefonie z wydz. budownictwa, to jeszcze z miesiąc poczekamy na pozwolenie. Zaczęła się procedura powiadamiania sąsiadów, że się przysunęliśmy do granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.04.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 dzwonią jak coś nie tak, oszczędzają na znaczkach dobrze dobrze, bo czasu nie tracą na wysyłanie pocztą że czegoś brakuje, niestety sąsiadów powiadamiają tylko pocztą, i trzeba czekac na zwrotki i 7 dni na odwołanie/uwagi/skargi, więc jakiś miesiąc u mnie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 A wlasnie wpadlam sie zapytac o dokumenty,no ale juz przeczytalam, ze jeszcze miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.04.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 No niestety, z racji że przysunęliśmy się na 1,5 m do płota rusza procedura powiadamiania sąsiadów, ci mogą zgłaszać uwagi itd. Bez sensu to, bo robimy zgodnie z przepisami (działka ma poniżej 16m szer.). Wydłuży to pewnie o miesiąc, a jeśli któryś się odwoła to wolę nie myśleć. Kupiłabym już coś ale nie mam gdzie przetrzymywać, nosi mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.04.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 to jest dla mnie argument za ciemnoszarymi oknami http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/12/contemporary-space-6.jpg to oraz fakt że nie widać brudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.04.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A ja patrząc na zdjęcie powyżej zastanawiam się po co wywaliłam wieeelkie okno w kuchni... Ciągle się zastanawiam, czy go nie zmniejszyć. Miało co prawda maksymalnie doświetlać bo kuchnia od północy. A o szarych oknach myślałam jak brałam pod uwagę plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.04.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Moje okno w kuchni też ma doświetlać stojący naprzeciw stół, jest więc większe/wyższe ale tylko na tyle żeby nie trzeba było się schylać wyglądając. Takie okna są fajne bo tworzą żywy obraz, tylko trzeba zadbać o widok za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.04.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 piękne to okno ... patrząc na nie żałuje że takiego nie mam ... zlikwidowaliśmy narożne i wstawiliśmy duże 150x150 - i tyle z nim problemów mieliśmy ... tzn kuchnia przez nie trudniejsza do ustawienia - takie rozwiązanie jest rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.04.2012 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Na pocieszenie powiem ci że podobno się chlapie ale ja mam zlew przesunięty w bok za okno więc mam nadzieję, że ten aspekt mnie ominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.04.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 to jest dla mnie argument za ciemnoszarymi oknami http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/12/contemporary-space-6.jpg to oraz fakt że nie widać brudu Jest gitowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Wypadałoby trochę uaktualnić budowlanie (chachacha), coby nie było że przesilenie wiosenne mnie dopadło. W temacie ocieplenia stropu celulozą, mam 2 wyceny: tańsza ale firma mało gadatliwa, nic się od nich dowiedzieć poza cena nie można, droższa, ale więcej informacji, bardziej profesjonalna, wyszło 4,5-6 tys. Strop Konbetu terriva na pustakach 10-komorowych termo z kształtkami wieńcowymi z wkładką styropianową, wychodzi niecałe 9 tys. do tego muszę doliczyć stal, beton, i 2 kawałki które muszą być wylewane, czyli moje fanaberie: taras i podcień wejściowy. Wiązary z montażem niecałe 13 tys. Dostałam tez wycenę za SSO od pana który będzie montował wiązary (pomyślałam sobie że może dobrze byłoby gdyby robił już wszystko), 46 tys. netto (w to wliczył montaż wiązarów, który mam opłacony w wiązarach ), nawet nie chce mi się z panem dyskutować Przesłałam SSO do wyceny dwóm innym firmom (w tym tej "naszej" na która jesteśmy od 2 lat zdecydowani ), i tu pytanie warto brać usługę z materiałem, bo ja mam wrażenie że się wtedy jednak przepłaca za materiał. Jak obie krzykną powyżej 40 tys. to biorę wychowawczy i sama będę murować, wezmę sobie tylko jakiegoś heniutka do pomocy. Na ściany weźmiemy na 90% szary beton prefabetu, zapewne z liroja, bo można dostać 10 % upustu przy odpowiednim planowaniu, w każdym razie tak nam się wydaje, sprawdzimy w praktyce czy się uda A i w ramach oszczędności weźmiemy bloczki 20 nie 24 na attykę i garaż, tam nie potrzebuję wypasu. W oknach powinniśmy się zamknąć w 20 tys. (tyle że nie wiem czy z kolorem czy bez, znaczy wiem co bym chciała, ale zobaczymy co się uda). M mi wypomina fanaberie tarasowo/podcieniowe, więc nie wiem czy kolor mi przejdzie Kurcze to takie niekobiece martwić się o budżet, powinnam tylko wymanikiurowanym paluszkiem pokazywać to chcem i to i to jeszcze A i OZC się robi ... A cena 295 brutto za beton z pompą to sufit jest czy piwnica ? czy tak w miarę na poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.04.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witanko wpadłam z rewizyta Zaraz będe czytać co Ty tam wyrabiasz, jak Ci poprzeszkadzać... i dlaczego dopiero teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A cena 295 brutto za beton z pompą to sufit jest czy piwnica ? czy tak w miarę na poziomie? B20 ? takie poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 tak myślałam spryciarze z hurtowni podają cenę sprzedaży netto (oczywiście nie pisząc że to netto) dopiero jak się dopytuję n-ty raz to niechętnie dodają że jeszcze VAT (albo przestają się odzywać). Nie rozumiem tego przecież i tak dowiem się ile to kosztuje, przy zamówieniu chociażby, to co oni myślą, że machnę wtedy ręką i wezmę i tak? ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Ale wiesz co, dziś jak tej ceny dla Ciebie szukałam, znalazłam cały wątek na FM o cenach betonu i różnica w skali kraju jest niesamowita od 190 do 320 zł -jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 no wiem, cały czas biorę poprawkę na lokalizację, ale wydawałoby się że skoro mam tyle hurtowni naokoło to powinny być jednak różnice w cenie, a jak są to chyba niewielkie albo nadrabiane kosztem transportu, w 3 hurtowniach ceny np bloczków fund. są identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) zmowa cenowa? ale wiesz co,wcale stołeczny beton nie był najdroższy.... daj mi chwilkę znajdę watek... edit mam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161322-Cena-B20/page3 Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts