Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

Aniu... Bardzo mi przykro, ze zlapalas dola na skutek obsow czasowych... Mam nadzieje, ze pomimo przesuniecia terminow prac uda Wam sie przeprowadzic do domu we wrzesniu. Moze okaze sie, ze w domu pozostana jakies prace wykonczeniowe, ale Wasza obecnosc nie bedzie w niczym przeszkadzac?... Ludzie maja wielka zdolnosc do adaptacji, tylko nie zawsze o niej wiedza ;) Rozne niedogodnosci beda przeciez czasowe...

Ktos kiedys napisal, ze zycie nie jest ani lepsze, ani gorsze od marzen, tylko po prostu inne... Jak mi wszystko leci na leb na szyje, najpierw sie zloszcze, a potem spokojnie reorganizuje plan... Predzej czy pozniej ;) Trudno doradzac w takiej sytuacji, bo kazdy z nas jest inny. Mysle jednak, ze wykorzystasz ten czas, ktory dostalas "w prezencie" w najlepszy dla siebie sposob :)

My wlasnie stanelismy przed dylematem, ze wszystko opozni sie o... 4 lata. Ale wymyslilam plan awaryjny i nie pozostaje mi nic innego, tylko sie dostosowac. Na zime, a najpozniej w kolejne wakacje bede sie chwalic SSO ;) Chyba ;)

Trzymaj sie, Aniu :)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam mam pewność, że się uda:).Pocieszz się bo my jesteśmy w czarnej dupie a musimy się przeprowadzzić do konca lipca:bash:

W czym problem - wprowadziłam się na jesieni, bez podłączonego gazu i grzaliśmy podłogówkę gazem z butli. Gotowanie prądem, albo do mycia wodę grzaliśmy na kozie. Jedno nie mieliśmy małych dzieci. Ne jeden wprowadzał się, a dopiero potem dom wykańczał powoli :cool:

DACIE RADĘ :yes:

Ogarnęłam trochę działkę z zeszłorocznych śmieci, zebrało się 6 worków folii i badziewia. Zdjęliśmy folie i bloczki z okien na piętrze, niech się wietrzy i nagrzewa. I tyle w zasadzie, na więcej nie było czasu. Popatrzyłam ile jest rzeczy do zrobienia, nie jestem nawet w stanie sobie wyobrazić, że to ogarniemy.

Na pierwszy rzut impregnacja deskowania od spodu, skończenie działówek, zdjęcie deskowania ze schodów, obmurowanie otworów wentylacyjnych w attyce, doklejenie 10 cm xps-a na cokole. Musze zakupić kratki na otwory wentylacyjne dla ociepleniowca. Dopiero potem instalacje i cała reszta.

sprzątanie na budowie, a szczególnie wkoło to jakaś masakra jest, jakiś czas temu latałam z worem po polach i zbierałam to co wiatr porwał

cieszę się, że coś ruszone u Ciebie, a jak z dzieciakami ogarnialiście? u nas starszy marudzi jak jedziemy, potem jest git, a młodszy różnie różniście, od super zabawy po wycie non stop

Nita udało mi się wyrwać na budowę tylko dlatego że podrzuciliśmy dzieciaki dziadkowi, ja sprzątałam a M w tym czasie załatwiał inne sprawy. Dzieciaków na budowe nie zabieramy bo nic z nimi nie można porobić. Nudzą się i po 5 minutach , jak już oblecą dookoła, to zaczyna się marudzenie. Spróbujemy w majówkę zrobic im piaskownicę, może to je zajmie. Generalnie należałoby zacząć od zrobienia im placu zabaw ;)

Nita udało mi się wyrwać na budowę tylko dlatego że podrzuciliśmy dzieciaki dziadkowi, ja sprzątałam a M w tym czasie załatwiał inne sprawy. Dzieciaków na budowe nie zabieramy bo nic z nimi nie można porobić. Nudzą się i po 5 minutach , jak już oblecą dookoła, to zaczyna się marudzenie. Spróbujemy w majówkę zrobic im piaskownicę, może to je zajmie. Generalnie należałoby zacząć od zrobienia im placu zabaw ;)

To przednia myśl ten plac zabaw - tylko powinien być dobrze ogrodzony, mam tu skojarzenia z zoo i wybiegami dla .. małp :o.

Dziękuję :)

Zupełnie nieoczekiwanie hydraulik się zapowiedział na czwartek, zrobił dla mnie miejsce w grafiku i albo teraz albo pod koniec maja. No to wolę teraz, nawet jeśli mam przekładać styropian, żeby mu zrobić miejsce :) lepiej nie odkładać na później, bo znowu coś może się pokiełbasić. Tyle, że muszę na szybko zdecydować: płaski brodzik 90x120 czy odpływ liniowy i płytki? Przy płytkach trochę mnie martwią fugi, jak wyglądają po dłuższym użytkowaniu. Nawet jeśli epoksydowe. No ale brodzik wychodzi 2 x drożej, i z reguły ma odpływ na dłuższej ściance a ja potrzebuję na krótszej.

To swietnie :)

Osobiscie raczej wzielabym plytki. Fugi da sie wymienic (przetestowalam na zwyklych, nie wiem jak jest z epoksydowymi - na pewno ciezej sie je wymienia) i efekt byl prawie ;) taki jak zrobienie nowej lazienki; z brodzikiem jest zdecydowanie wiecej zachodu... Moze nowsza ceramika jest lepsza, ale ten ktory mamy ma troche zaciekow, ktorych nawet szorowaniem, namaczaniem nie bylam w stanie zlikwidowac w 100 %. Pewnie zalezy to od jakosci szkliwa...

Pozdrawiam :)

U nas na budowie zawsze jest góra piasku do betoniarki - więc maja piaskownicę na okrągło:) Zakupiłam i garażujemy na budowie sprzęt Wadera: taczkę, wózek z rączką, 2 wywrotki i kilka zestawów łapatko-wiaderko-foremkowych i dziecków nie ma:)

Tylko że muszę mieć na nich oko cały czas bo brak ogrodzenia a teren skrajnie niebezpieczny:sick:

GRATULUJĘ hydraulika, super bierz go i nie wypuszczaj:)

Jeżeli chodzi o wypłytkowany prysznic to ja boję się jedynie tego że będzie ślisko:sick: ale mam nadzieję że ograne jakoś temat... A fugi jaki kolor? Masz upatrzone płytki? Niegdy się nad fugami nie zastanawiałam że mogą stracić na urodzie:(