Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

U moich rodziców cała podłoga prysznica w mozaice. Da sie życ. W rogach tylko troche bardziej męczące szorowanie.

odnosnie brodzika, to ten ktory mam od 5ciu lat mimo ze nie był drogi, bez problemu się myje. Moze to kwestia chemii tez. Czasem tylko sodą myje, czasem czymś z Lidla.

Ale generalnie wydaje mi sie ze porónywalnie się brudzą.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cronin gratuluję, że coś się jednak ruszyło! oby teraz poleciało wszystko :yes:

u nas padło na brodzik, bo wyszedł taniej, od razu w komplecie z kabiną otwieraną....a jak szukałam do płytek kabiny samej to nigdzie nie było niższej ceny niż ta, którą dałam za cały zestaw. No i kurcze ja bym na zimną podłogę z płytek nie stanęła, musiałaby się woda dłużej lać :D i też mamy wymiary 120x90

a nie sorki ,na 85 :)

Cronin gratuluję, że coś się jednak ruszyło! oby teraz poleciało wszystko :yes:

u nas padło na brodzik, bo wyszedł taniej, od razu w komplecie z kabiną otwieraną....a jak szukałam do płytek kabiny samej to nigdzie nie było niższej ceny niż ta, którą dałam za cały zestaw. No i kurcze ja bym na zimną podłogę z płytek nie stanęła, musiałaby się woda dłużej lać :D i też mamy wymiary 120x90

a nie sorki ,na 85 :)

My chyba będziemy mieć taką samą kabinę jak Wy, dobrze pamiętam Shower star kabina Orchid?

W razie czego na plytki mozna dac mate antyposlizgowa - bedzie tez troche cieplej pod stopami ;)

Osobiscie dalabym na sciane albo szary, albo kremowy. Wydaje mi sie, ze biel bedzie w tym przypadku zbyt surowa... Ale to, oczywiscie, kwestia gustu. Szarosc z szaroscia troche trudniej polaczyc, zeby grala (polecam dobry wzornik), wiec moze krem? Wszystko zalezy od efektu, na ktory sie nastawiasz. Jak dasz szarosc, sciany beda tworzyc calosc kolorystyczna, a jak dasz krem, w pomieszczeniu bedzie wiecej podzialow geometrycznych.

Pozdrawiam :)

U mnie bez kabiny, będzie kawałek murka i szkło , może kiedyś drzwi szklane. Jeśli będą płytki to puszczę też rurkę od podłogówki żeby było ciepło w stopy, nie za blisko odpływu oczywiście żeby nie wysychał. Tez się skłaniam do kremowych ścian, coś takiego tylko na odwrót ;) (i krem jaśniejszy, raczej śmietankowy)

łazienka szarokrem.jpg

Hej cronin! Dawno mnie nie było, ale nadrabiam :) Dałabym na ścianę tak jak piszesz, śmietankowy kolor, bo szarość do szarości to ciężka sprawa i chyba nie tak efektowne, jeśli będzie podłoga kremowa. Albo taki "brudny" kolor - ni to beż, ni krem, ni szary, jasna ścierka ;) Ale nie widziałam Twoich płytek, więc sobie dopasowuję do tego, co mi się roi w głowie ;)

I wrzucę swoje trzy grosze a propos podłogi - wygląda to świetnie, ale kremowa podłoga to przekleństwo w utrzymaniu. Miałam, nigdy więcej! Chyba, że jest w jakieś smugi, ciapki, to pół przekleństwa :p

Cześć zapracowany Kocurku, płytki prysznicowe to znane większości cegiełki z casto jasnoszare ;) przykładałam je do moich próbnych cementytów, szarego i hmmm kremowego i do obu pasują, więc podłoga będzie do wyboru, w zależności jakie cementyty dostaniemy.

Coś takiego z murkiem by było (tutaj coś dla tych którzy lubią kolorowe akcenty :) )

łazienka z murkiem.jpg

Będzie nudna, żadnych bajerów.

Zastanawiam się czy nie dokupić cegiełek, żeby pociągnąć je na ścianie tak jak na tym zdjęciu, na razie mam na prysznic i murek, bo reszta miała być malowana. Ale skoro kupiłam kibelek podwieszany to trzeba go zabudować. (szczerze mówiąc bardziej pasuje do niej taki zwykły stojący kibelek, ale nie powiem tego głośno, skoro nabyliśmy podwieszany :) )

fajny pomysł z tym murkiem do połowy, a dalej szkło. mniej szyby do czyszczenia.:)

czekam z niecierpliwością, jak to będzie u Ciebie wyglądało, bo mam chyba podobny układ - po lewej kibelek i dalej prysznic. chciałam same szkło. ale zastanawiałam się, co zrobić z uskokiem na ścianie, który zrobi się po zabudowaniu stelaża wc. a taki murek likwiduje ten problem.

Kasia mniej szkła to nie tylko mniej czyszczenia ale mniejszy koszt ;) niestety szkło jest drogie :( ja chciałabym do podłogi ale nie wydam kilku tysięcy, z kolei murek do samej góry bardzo by zaciemnił prysznic. No i u mnie układ trochę zmieniony bo kolejno prysznic- umywalka- kibelek. Drzwi są centralnie więc wchodzi się na umywalkę.

Ala woda ma byc koło 15-go maja, więc faktycznie na prąd czekam z utęsknieniem. Jak już dorobię się wszystkich przyłączy, to się poczuję bezpieczniej ;)

Szlachetne zestawienia kolorystyczne :)

Rozumiem rozterki finansowe, ale (sadzac z opisu) lazienka wcale nie bedzie nudna. Mysle, ze wystarczy pare dodatkow, zeby nadac jej indywidualny charakter: lustro z fajna rama, lampy, wieszaki etc wg upodoban. Diabel tkwi w szczegolach, powiadaja...

Najwazniejsze, ze media beda niebawem podlaczone :D

Ja co prawda od roku dopiero, ale mam całą górną łazienkę w jasym beżu (Signum 02 z Nowej Gali) i nie narzekam:)

Aga to już rok??

Jeju jak ten czas zapitala....

Byłam dziś w Casto przelotem pomacać te szare cegiełki raz jeszcze - będa moje;) tylko nie wiem co z resztą ściany zakafelkowanej... tez by musiało to samo być raczej, nie?