BasiaMC 22.04.2013 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 U moich rodziców cała podłoga prysznica w mozaice. Da sie życ. W rogach tylko troche bardziej męczące szorowanie. odnosnie brodzika, to ten ktory mam od 5ciu lat mimo ze nie był drogi, bez problemu się myje. Moze to kwestia chemii tez. Czasem tylko sodą myje, czasem czymś z Lidla. Ale generalnie wydaje mi sie ze porónywalnie się brudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.04.2013 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Cronin gratuluję, że coś się jednak ruszyło! oby teraz poleciało wszystko u nas padło na brodzik, bo wyszedł taniej, od razu w komplecie z kabiną otwieraną....a jak szukałam do płytek kabiny samej to nigdzie nie było niższej ceny niż ta, którą dałam za cały zestaw. No i kurcze ja bym na zimną podłogę z płytek nie stanęła, musiałaby się woda dłużej lać i też mamy wymiary 120x90 a nie sorki ,na 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Jako, że mam oba rozwiązania (brodzik i płytki) wybrałabym płytki. Trzymam kciuki, żeby hydraulik sprawnie zrobił swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 23.04.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Cronin gratuluję, że coś się jednak ruszyło! oby teraz poleciało wszystko u nas padło na brodzik, bo wyszedł taniej, od razu w komplecie z kabiną otwieraną....a jak szukałam do płytek kabiny samej to nigdzie nie było niższej ceny niż ta, którą dałam za cały zestaw. No i kurcze ja bym na zimną podłogę z płytek nie stanęła, musiałaby się woda dłużej lać i też mamy wymiary 120x90 a nie sorki ,na 85 My chyba będziemy mieć taką samą kabinę jak Wy, dobrze pamiętam Shower star kabina Orchid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 23.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 W razie czego na plytki mozna dac mate antyposlizgowa - bedzie tez troche cieplej pod stopami Osobiscie dalabym na sciane albo szary, albo kremowy. Wydaje mi sie, ze biel bedzie w tym przypadku zbyt surowa... Ale to, oczywiscie, kwestia gustu. Szarosc z szaroscia troche trudniej polaczyc, zeby grala (polecam dobry wzornik), wiec moze krem? Wszystko zalezy od efektu, na ktory sie nastawiasz. Jak dasz szarosc, sciany beda tworzyc calosc kolorystyczna, a jak dasz krem, w pomieszczeniu bedzie wiecej podzialow geometrycznych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.04.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Kachna tak, dokładnie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.04.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 U mnie bez kabiny, będzie kawałek murka i szkło , może kiedyś drzwi szklane. Jeśli będą płytki to puszczę też rurkę od podłogówki żeby było ciepło w stopy, nie za blisko odpływu oczywiście żeby nie wysychał. Tez się skłaniam do kremowych ścian, coś takiego tylko na odwrót (i krem jaśniejszy, raczej śmietankowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.04.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Hej cronin! Dawno mnie nie było, ale nadrabiam Dałabym na ścianę tak jak piszesz, śmietankowy kolor, bo szarość do szarości to ciężka sprawa i chyba nie tak efektowne, jeśli będzie podłoga kremowa. Albo taki "brudny" kolor - ni to beż, ni krem, ni szary, jasna ścierka Ale nie widziałam Twoich płytek, więc sobie dopasowuję do tego, co mi się roi w głowie I wrzucę swoje trzy grosze a propos podłogi - wygląda to świetnie, ale kremowa podłoga to przekleństwo w utrzymaniu. Miałam, nigdy więcej! Chyba, że jest w jakieś smugi, ciapki, to pół przekleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.04.2013 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Cześć zapracowany Kocurku, płytki prysznicowe to znane większości cegiełki z casto jasnoszare przykładałam je do moich próbnych cementytów, szarego i hmmm kremowego i do obu pasują, więc podłoga będzie do wyboru, w zależności jakie cementyty dostaniemy. Coś takiego z murkiem by było (tutaj coś dla tych którzy lubią kolorowe akcenty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.04.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Aha, colours Szare po cenie przyzwoitej, białe sama zbojkotowałam Jestem ciekawa Twojej łazienki, zapowiada się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.04.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Będzie nudna, żadnych bajerów. Zastanawiam się czy nie dokupić cegiełek, żeby pociągnąć je na ścianie tak jak na tym zdjęciu, na razie mam na prysznic i murek, bo reszta miała być malowana. Ale skoro kupiłam kibelek podwieszany to trzeba go zabudować. (szczerze mówiąc bardziej pasuje do niej taki zwykły stojący kibelek, ale nie powiem tego głośno, skoro nabyliśmy podwieszany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.04.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 fajny pomysł z tym murkiem do połowy, a dalej szkło. mniej szyby do czyszczenia. czekam z niecierpliwością, jak to będzie u Ciebie wyglądało, bo mam chyba podobny układ - po lewej kibelek i dalej prysznic. chciałam same szkło. ale zastanawiałam się, co zrobić z uskokiem na ścianie, który zrobi się po zabudowaniu stelaża wc. a taki murek likwiduje ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.04.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Ania z kolorami nie pomogę . Fajnie, że się coś ruszyło i Ciebie. U mnie też. Teraz niech popłynie prąd kablami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.04.2013 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Kasia mniej szkła to nie tylko mniej czyszczenia ale mniejszy koszt niestety szkło jest drogie ja chciałabym do podłogi ale nie wydam kilku tysięcy, z kolei murek do samej góry bardzo by zaciemnił prysznic. No i u mnie układ trochę zmieniony bo kolejno prysznic- umywalka- kibelek. Drzwi są centralnie więc wchodzi się na umywalkę. Ala woda ma byc koło 15-go maja, więc faktycznie na prąd czekam z utęsknieniem. Jak już dorobię się wszystkich przyłączy, to się poczuję bezpieczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 23.04.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Wiem, o co chodzi! U nas kanalizacja kolejny tydzień dojść nie może, zresztą podobnie jak woda:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 23.04.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 witam i pozdrawiam, tez budujemy kostke bede zagladac czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.04.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 ja tak jeszcze w kwestii płytek, u mnie od 7 lat jasny beż na podłodze i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 23.04.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Szlachetne zestawienia kolorystyczne Rozumiem rozterki finansowe, ale (sadzac z opisu) lazienka wcale nie bedzie nudna. Mysle, ze wystarczy pare dodatkow, zeby nadac jej indywidualny charakter: lustro z fajna rama, lampy, wieszaki etc wg upodoban. Diabel tkwi w szczegolach, powiadaja... Najwazniejsze, ze media beda niebawem podlaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.04.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 ja tak jeszcze w kwestii płytek, u mnie od 7 lat jasny beż na podłodze i nie narzekam Ja co prawda od roku dopiero, ale mam całą górną łazienkę w jasym beżu (Signum 02 z Nowej Gali) i nie narzekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja co prawda od roku dopiero, ale mam całą górną łazienkę w jasym beżu (Signum 02 z Nowej Gali) i nie narzekam:) Aga to już rok?? Jeju jak ten czas zapitala.... Byłam dziś w Casto przelotem pomacać te szare cegiełki raz jeszcze - będa moje;) tylko nie wiem co z resztą ściany zakafelkowanej... tez by musiało to samo być raczej, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts