cronin 29.04.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Rozpędziliście to za dużo powiedziane, zaczynamy się toczyć Drzwi mi dzisiaj wstawili, nie ma się za bardzo czym chwalić, wyglądają na magazynowe tak jak stwierdziła Malka, i dla M są za ciemne. Ale co tam, ważne że są. A w tej cenie, to jak mi się znudzą, to kupię spray i przemaluję na żółto, albo na niebiesko, albo na pomarańczowo Ekipa od ocieplenia zjechała i od jutra ma zaczynać. Zobaczymy. Spotkaliśmy się z elektrykiem od przyłącza, powinniśmy do lipca mieć docelowe przyłącze kablowe podziemne. Znaczy wykopane będzie szybciej, ale tyle trwają formalności w elektrowni, żeby uruchomić Oczywiście Werka się rozchorowała, więc nici z mojej bytności na budowie. Standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.04.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 zdrowia zdrowia i jeszcze raz pieniędzy, łączę się w bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 29.04.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ala , no nie tylko nie narzekaj że coś zrobiono "za szybko" jakby mi dano wybór, czy mieć juz rozłożoną podłogówkę czy ładne zdjęcia instalacji wod-kan, noooo to bym się nie wahała długo Broń mnie Panie - nie narzekam, śmieję się. A ekipa zaskoczyła nawet samego architekta tempem prac .Teraz ogarniamy trochę sami - ocieplimy pomieszczenie gospodarcze, zaizolujemy inne, i czekamy na wylewki, tynki, kolejne murki oporowe... Ja też życzę zdrowia - moja Mała mnie straszy, nie może wyjść z jakiegoś wirusiska. A ja boję się że to ma związek z serduszkiem. I wszystkie strachy z nią związane wróciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.04.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 na żółto, albo na niebiesko, albo na pomarańczowo na niebiesko takie są najładniejsze ;P Trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.05.2013 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ocieplenie się robi, relacja wieczorem bo teraz idziemy na hulajnogę. Ale wyszedł mi jeden problem i nie wiem z której strony go ugryźć. Chodzi o wykończenie progu drzwi wejściowych. Tam gdzie próg jest przyklejony styropian, 20 cm (między progiem drzwi a cokołem) . Docelowo ma byc położona w podcieniu kostka, ale jak wykończyć ten próg, przecież nie położę kostki na styropianie, będzie się uginać. Na tym zdjęciu może nie widać dokładnie o co chodzi, ale jutro zrobię dokładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 01.05.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Cronin, a nie możesz w tym miejscu zastąpić styropianu płytą z pianki polistyrenowej ekstrudowanej XPS?Polistyren ekstrudowany XPS stosuje się właśnie w miejscach poddawanych działaniu dużych obciążeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.05.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 nie wiem o co kaman ale cieszę się straszliwie z postępów u Ciebie. Sama pewnie tez oddychasz z ulgą. Teraz piorunem pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.05.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 nie zagladalem jakas chwile juz... dluzsza chwile nawet, moze ktos w 3 zdaniach stresci jak tam sytuacja? z gruszba niby widze tym zdrowym okiem, ale moze mi cos umknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.05.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 rozpędzają się z górki hydraulik działa, ocieplenie domu się kładzie coś pominęłam? hmm chyba kanalizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.05.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Wierzch na cokole mam właśnie xps-a 10 cm w strefie podcienia, i tak właśnie o tym pomyślałam, ale co mam na niego od góry położyć na te 10 cm? bo cały podcień wyłożony będzie kostką. Nita nie wiem czy aż tak piorunem, bo Panowie ociepleniowcy też są kombinatorzy, mieliśmy po pierwszym dniu ścięcie. Tomasz w 3 żołnierskich zdaniach 1/ hydraulika jest 2/ ocieplenie się robi 3/ okien nie ma (powinny być w drugiej połowie maja) ale drzwi zewnętrzne są W następnym rzucie będzie elektryka, jak tylko zniknie mi styropian z salonu. Potem wentylacja mech. własnymi ręcami, papa, styropian pod wylewki, podłogówka znowu własnemi i jak zdarzy się cud to pod koniec maja wylewki. Taaa sama sobie nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.05.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 nie marudź na pewno się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 01.05.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Wierzch na cokole mam właśnie xps-a 10 cm w strefie podcienia, i tak właśnie o tym pomyślałam, ale co mam na niego od góry położyć na te 10 cm? bo cały podcień wyłożony będzie kostką. Chodzi o pas, o szerokości 10cm, znajdujący się dokładnie pod dolną krawędzią drzwi? Jeśli o to właśnie chodzi, to można go "przykryć" od góry na przykład aluminiową listwą maskującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jeju z tym progiem nie pomogę a cieszę się że ocieplenie w toku. A na samo hasło "mieliśmy ścięcie" dostaje gesiej skórki, brrr Trzymam kciuki żeby dalej szło bezproblemowo oraz za wylewki na koniec maja (Twoje i moje:D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.05.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 [Potem wentylacja mech. własnymi ręcami to ja bardzo proszę o raport z tej wentylacji , bo u nas chyba będzie tez tak. Tylko jescze mamam pytanie zamawiałaś projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Wierzch dzięki to zaczynam szukać Luka ścięcie było, bo Pan pomyślał, że skoro M jest w garniturze a ja w płaszczu to ustalenia nie są wiążące i można nas skosić dodatkowo (mielibyśmy wynająć mu rusztowanie, najlepiej na cały dom i z rozłożeniem - bagatela jakieś 6 tys., no i stawka wzrosła z 20 na 30 zł - bez tynku oczywiście; ach no i najlepiej byłoby jakbyśmy ten tynk od razu też położyli, no bo skoro będą rusztowania to jednym rzutem- drobnostka kolejne 15 tys.) M mu wyjaśnił, że jeśli mu się nie opłaca u nas robić, to rozliczymy się za ten jeden dzień i pożegnamy, ale mowy nie ma o dodatkowych kosztach, bo nas zwyczajnie nie stać. Pan stwierdził, że jednak mu się opłaca zostać. Za wylewki majowe Twoje i moje Ivy projektu WM nie mamy, M się podszkolił internetowo, poszedł na szkolenie dla instalatorów, jakoś mam nadzieję nam się uda A dzisiaj kolejny dzień majówkowy z zaglucionym i kaszlącym dzieckiem, idziemy do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.05.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kurde ale akcja:bash:Dobrze że daliście radę. Marcin też wstał z gorączką. Niewielką bo 37,5 ale widzę że go muli. Zawioze ich zaraz do babci i pójde do pracy chociaż na 3-4 godz zeby podgonić. Mam nadzieję że mu samo przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) No Werka ma zapalenie oskrzeli czyli nici z podrzucenia dziecka dziadkowi. Natomiast dobra wiadomość jest taka, że ociepleniowcy nie wyjeżdżają na weekend do domu, tylko zostają i robią, podłapali jakąś robotę i muszą w przyszłym tygodniu skończyć u nas. Nie martwi mnie to ps. ale się rozpadało no to nici z klejenia Edytowane 2 Maja 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 02.05.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Luka ścięcie było, bo Pan pomyślał, że skoro M jest w garniturze a ja w płaszczu to ustalenia nie są wiążące i można nas skosić dodatkowo [...] Pan po prostu dopasował ofertę do profilu klientów, a konkretnie ich sytuacji zawodowej i finansowej Można powiedzieć, że zastosował techniki personalizacyjne w stosunku do Ciebie i Twojego męża. W marcowym wydaniu Świata Nauki ukazał się artykuł Michaela Fertika "Bajka o dwóch internetach". Fragment: "W ostatniej dekadzie firmy działające w obszarze e-handlu zaczęły różnicować ceny w zależności od Twojego zachowania w Sieci i danych personalnych. Gdzie mieszkasz i pracujesz? Jaka jest Twoja zakupowa przeszłość? Jak trafiłeś na stronę sklepu internetowego? O której godzinie do niego zaglądasz? [...] We wrześniu ub. roku Google otrzymał patent na technikę, która pozwoli firmom kształtować ceny dynamicznie. Na przykład podnieść cenę, jeśli prawdopodobieństwo kupienia towaru przez klienta jest wyższe od przeciętnej. I odwrotnie - jeśli program stwierdzi, że jest mało prawdopodobne, abyś coś kupił, dla zachęty cenę obniży. Nie będziesz nawet świadom, że czasem zapłacisz więcej niż inni za dokładnie tę samą rzecz." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Mówisz, że zastosował nowoczesne techniki marketingowe? mnie się raczej wydaje że to stare i oklepane podejście wszelkiej maści fachowców pt.: klient jest idiotą i można mu wcisnąć każdy kit Na szczęście M jest w tej kwestii starym wyjadaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 02.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Oczywiście masz rację Sam niejednokrotnie spotykałem się z takimi "nowoczesnymi technikami marketingowymi". Mnie bardziej przeraża to, że zachowania tego typu są przenoszone w obszar e-commerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts