nita83 07.05.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 takiej twardej negocjatorce muszą zejść z ceny udzielasz jakiś korepetycji w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.05.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 a coś Ty, ja to mięczak jestem w te klocki M zadziałał, bo początkowo ustalenia były inne, dopiero potem zaczęły się podchody. Zresztą nie płacimy jakiejś bardzo niskiej stawki, raczej normalną w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.05.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 zastanawiam sie jak taki fachowiec może nie miec rusztowania -co jak co swojego narzędzia pracy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.05.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Oni mają ale warszawskie, a u mnie z jednej strony jest za ciasno i potrzebne jest elewacyjne, inna sprawa że rusztowanie miało być po ich stronie a dom też wcześniej widzieli i odległości, i wtedy im nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.05.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 zawsze cos wymyślają i marudzą, ja to na to mam alergię po prostu :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 07.05.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nooo prawie prawie. Akurat dziś była akcja: o mój Boże mam koła zimowe i przegląd techniczny do jutra Jutro bedzie dzień pod znakiem pędzla i lakierobejcy bo pergole dziś dowieżli... Więc leżaki gdzieś od ... pojutrza ale jak znam życie bedzie padać W niedzielę musiałam zrobić przegląd, więc pojechałam: -na zimowych oponach; -bez przednich świateł pozycyjnych: -z pierogiem z serem nabitym na antenę !!!!!! Jak zobaczyłam rżącego badacza-to się przyjrzałam... Zapewne ptasiory gdzieś ukradły i wypadł im z dzioba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.05.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 W niedzielę musiałam zrobić przegląd, więc pojechałam: -na zimowych oponach; -bez przednich świateł pozycyjnych: -z pierogiem z serem nabitym na antenę !!!!!! Jak zobaczyłam rżącego badacza-to się przyjrzałam... Zapewne ptasiory gdzieś ukradły i wypadł im z dzioba! u mnie wczoraj sroka albo sójka zgubiła spory kawałek..... żeberek, na mój trawnik przed domem. Dobrze, że psy akurat były w domu, bo potem znowu bym się dziwiła gdzie mięsko upolowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.05.2013 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Krwiożercze psiska Muszę tynk klepnąć, myślę o takim jaśniutkim chłodnym beżu, do jasnych szarych metalicznych okien, grafitowych drzwi, cokół mozaika grafit albo jasny szary ale to nie teraz. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 08.05.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 (edytowane) Aniu, ja ostatnio tylko podczytuję Twoje poczynania i nawet nie miałam siły pisać. Najpierw impregnowaliśmy łaty (1100 mb), kontrłaty (ok. 500 mb) i deski, które przygotowywali mój tato i małż. A gdy robił się dach, tato i małż robili podbitkę i później ją malowaliśmy. Na szczęście ekipa dekarska była fachowa i skończyli zgodnie z terminem. Wczoraj zrobiliśmy nawet z nimi grilla. Niestety nie mogę tego powiedzieć o ekipie montującej okna. Kupiliśmy Winergetic Oknoplastu i wydawało nam się, że firma z taką marką ma profesjonalne ekipy montażowe. O ile mogę pochwalić ich przedstawicieli (wypożyczyli nam nawet na tydzień profil okienny byśmy dopasowali sobie kolor podbitki), o tyle gdybyśmy najpierw zobaczyli monterów, zapewne wybralibyśmy inną firmę. Przyjechali wczoraj ok. 7.30 - 4 osoby, dwóch starszych (do tych nie mam zastrzeżeń), jeden młody (również ok) i jeden młody cwaniaczek w okularkach słonecznych (o 7 są przecież niezbędne ), których nie zdejmował nawet w domu nosząc po schodach okna. Najpierw ów w/w nakierowywał szefa by cofał samochodem pod taras, tak że uderzył w taras (na szczęście obeszło się bez uszczerbków), a na koniec dokręcał podchwyt zewnętrzny w największych drzwiach, tak że pękła zewnętrzna szyba hartowana...wrrr... Wymiana ma nastąpić w najbliższych tygodniach Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale czy na budowie nie może być po prostu normalnie, zgodnie z planem, bez przebojów? Aniu, a może elewacja bliższa np. białej czekoladzie czy delikatnym szarościom aniżeli beżowi. Jakoś trudno mi go sobie wyobrazić. Może masz jakieś inspiracje zdjęciowe? Edytowane 9 Maja 2013 przez Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.05.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Do szarego generalnie wszystko pasuje. Jednakowoż radzę Ci poproś wykonawcę o zrobienie próbek.My tak zrobiliśmy mimo 100% do kolorów i biały łamany szarością był strzałem w 10 a szary okazał się być porażką i wybierałam potem inny szary. Jak wybierasz 2 kolory to tym bardziej trzeba je obok siebie zestawić.U mnie te pierwsze szarości wpadały w jakiś taki fioletowy odcień, zupełnie nie zgrywający się mi z niczym - ani okna, ani przyroda dookoła. Bardzo często takie próbniki na gk wielkości 20x20 cm mają przedstawiciele handlowi.Ja tak wstępnie wybrałam/odrzuciłam kolory, a potem kazałam zrobić 2 duże płyty. Ale jak nie masz czasu to na podstawie tych małych też dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.05.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ale beż to chyba nie taki w żółty wpadający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.05.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) nie, absolutnie nie żółty, raczej jasny piaskowy chłodny printscreena zrobiłam poglądowo, kolor tynku to-pa 001 (ten w kwadracie) i do tego silver metalic okna (czyli jasno szary) taki jak obok w tle mniej więcej. Takie kolory będą też bazą w środku. Edytowane 9 Maja 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 nie, absolutnie nie żółty, raczej jasny piaskowy chłodny Ania tylko naprawdę kolory położone na większym kawałku wyglądają czasami zupełnie inaczej niż nawet na próbniku, nie mówiąc o ekranie. Ale wiem że na pewno nie wybierałaś koloru tylko patrząc w ekran. Mówię Ci zrób sobie próbki - nie kosztuje nic (te małe 20x20 nic nas nie kosztowały bo to sprzedawca tynku dostarczał mojemu wykonawcy) albo prawie nic (nas kosztowało tylko płyty kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.05.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 bardzo ładny kolor, ale ciekawe jak wyjdzie na żywo na dużej przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.05.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Ania, większosć producentów tynku ma w swojej ofercie farby elewacyjne o takim samym kolorze co tynk. Kup małe próbki, pomaluj płyte k-g i zobacz czy dalej bedzie Ci się podobał. To chyba najbezpieczniejsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.05.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Dziewczyny macie oczywiście rację, że trzeba byłoby to sprawdzić w realu, ale ja nie mam na to szans. Tynk ma być na wtorek. A ja nie mam nawet minuty na to żeby gdzieś pojechać i popatrzyć na próbki. Mama w szpitalu, jeżdżę do niej codziennie, dzieciaki owszem do przedszkola chodzą, ale już jutro musimy zaliczyć jakiś dyżur lekarski, bo Gabi pilnie potrzebuje antybiotyku, w międzyczasie ociepleniowcy tez coś potrzebują (np. podbitkę), na przyszły weekend musimy dokończyć ścianki działowe, bo wchodzą elektrycy, no i musimy się spotkać z naszą kierowniczką budowy, a żadne z nas nie może wziąć urlopu i jeszcze M zalicza w przyszłym tygodniu delegację. Pewnie coś jeszcze mi po drodze umknęło. Nawet nie mamy kiedy załatwić papierów do sprzedaży działki, bo oczywiście dokumenty do jednej działki są w dwóch różnych miejscach, jakieś 50 km od siebie. Rejestr gruntów udało nam się fartem zamówić dzisiaj ale jeszcze plan zagospodarowania (no i nadal nie wiemy za ile i komu sprzedajemy, bo decyzja odłożona na przyszły tydzień). Tak więc tynk już zamówiony, na szczęście nie jestem drobiazgowa i jeśli tylko nie będzie różowy to dam radę. A przyszły tydzień zapowiada się jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.05.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 A jak tynk nie wyjdzie to zamówię farbę i pomaluję podcień i taras na inny odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 O jeju, przy takim nawale zajęć i spraw wcale bym sobie głowy kolorem tynku nie zawracała Trzymam kciuki, żeby Mama i dzieciaki były zdrowe, Ty i M przetrzymali ta nawałnicę a tynk nie był różowy:) Trzymaj sie dzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.05.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Ty to jednak musisz się wykazać wieeelka elastycznością Trzymam kciuki aby wszystko się udało, Mama i dzieci wyzdrowiały. Przesyłam pozytywne fluidy dopalające A tynk na pewno będzie piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.05.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Taaa intensywnie ćwiczę nad budowlanym tumiwisizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts