BasiaMC 14.05.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Pamiętam ze chciałaś szerokie płytki białe. Widzialam dzis w LM za 30plnów białe błyszczące (29x60) http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres/glazura/glazura-bianca-cersanit,p171879,l230.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.05.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Nie ma szans na gaz przed zimą (w najlepszym przypadku, przy dużej dawce szczęścia może listopad), czyli tak czy inaczej ten pierwszy sezon grzewczy musimy przejechać na prądzie, nawet jeśli będzie budowlany. A skoro tak to nie ma większego sensu robienia gazu, koszt przyłącza i instalacji w domu k. 6000zł do tego piec, wychodzi minimum 10 tys. zł i dziura w ścianie na przewód spalinowy, zasobnika nie liczę bo przy prądzie tez musimy go kupić. W każdym razie skoro pierwsza zima i tak na prądzie, to zdążymy gaz zrobić w przyszłym roku, gdyby się okazało że rachunki prądowe są sufitowe. MSU czy Twój dwufunkcyjny ma jeszcze jakiś dodatkowy zbiornik na CO? Czy masz tylko piec i nic więcej? i czy wiesz ile pożarł Ci prądu? Ania, piec ma wbudowane w siebie ( w srodku) dwa zbiorniki po 21 litrow, jak odkrecasz ciepla wode to leci z pierwszego, a drugi automatycznie sie grzeje i na odwrot. Uwazam to za rozsadne rozwiazanie, bo nie wisi mi zaden zbiornik na 100 czy 200 litrow, tylko sam piec. Pomimo, korzystania wody naraz np lazienka- kuchnia itd, nie bylo nigdy przerwy w cieplej wodzie. A grzane jest tylko tyle cieplej wody ile zuzywamy + 21 litrow zapasu.Rachunki za prąd ogólem ( piec, piekarnik, mikrofala, lodowka, zmywarka, pralka, swiatlo, TV, komputer i wszystko inne w domu czyli i narzedzia budowlane wciaz uzywane, wiertarka, betoniarka, szlifierka itd) wahają mi się ok 200-300 zł za dwa miesiace. Ostatni jaki placiłam za prad to było 220 zł. Za gaz 600-700zł za dwa miesiace zimowe ( woda + ogrzewanie podlogowe). Edytowane 14 Maja 2013 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.05.2013 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Uprzejmie donoszę że otworzyłam wiaderko z tynkiem i na oko nie jest ani żółty ani różowy ufff. Do końca tygodnia ma być położony to pokażę (o ile znajdę kabelek od aparatu, który był i zniknął). Kwestię gaz-prąd wciąż liczymy i nadal wychodzi nam, że się nie opłaca robić przyłącza gazowego, przy naszym niskim zapotrzebowaniu. Budowlany na docelowy podobno można zmienić mając odbiór końcowy LUB potwierdzenie zameldowania. A w Markach bardzo chętnie meldują, aby tylko podatki ściągać. Spróbujemy. Poza tym nadal nędza z bryndzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.05.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 To czekam z ciekawoscią na elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 14.05.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Aniu, zacznij od przydziału numeracji nieruchomości-ja mam numer zaraz po wbiciu pierwszej łopaty aby w urzędach to jakoś segregować Uprzejmie donoszę że otworzyłam wiaderko z tynkiem i na oko nie jest ani żółty ani różowy ufff. Do końca tygodnia ma być położony to pokażę (o ile znajdę kabelek od aparatu, który był i zniknął). Kwestię gaz-prąd wciąż liczymy i nadal wychodzi nam, że się nie opłaca robić przyłącza gazowego, przy naszym niskim zapotrzebowaniu. Budowlany na docelowy podobno można zmienić mając odbiór końcowy LUB potwierdzenie zameldowania. A w Markach bardzo chętnie meldują, aby tylko podatki ściągać. Spróbujemy. Poza tym nadal nędza z bryndzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.05.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Grażka do urzędu wyślę M, ja tracę panowanie nad sobą jak tylko przekraczam urzędowe drzwi. On ma jakoś inne podejście do nich. MSU nie wiem czy jest na co czekać, u mnie nie będzie żadnych bajerów. Poza tym na razie nie będzie cokołu ani opaski ani tarasiku ani podcienia. Bida z nędzą Ale znalazłam kabelek więc mogę pokazać stan mojego bunkra z wczorajszego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 15.05.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Pamiętam ze chciałaś szerokie płytki białe. Widzialam dzis w LM za 30plnów białe błyszczące (29x60) http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres/glazura/glazura-bianca-cersanit,p171879,l230.html Dokładnie te płytki mamy w łazience, jak dla mnie niczym się nie różnią od innych białych w cenach 60-80zł Cronin jestem bardzo ciekawa tej waszej elewacji z tej perspektywy dom wygląda na wielki, ale to pewnie kwestia zdjęcia, ile macie metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.05.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 A dlaczego oczami wyobraźni widziałam parterówkę Mój był biały, Twój betonowy Czy gazu mieć wcale nie będziesz bo się nie opłaca? Nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.05.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 fajny bunkier. ale jak dostanie elewację, okna, drzwi, to będzie już najprawdziwszy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.05.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 noooo, nic tylko się bunkrować co to za otworki pod dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.05.2013 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Dokładnie te płytki mamy w łazience, jak dla mnie niczym się nie różnią od innych białych w cenach 60-80zł Cronin jestem bardzo ciekawa tej waszej elewacji z tej perspektywy dom wygląda na wielki, ale to pewnie kwestia zdjęcia, ile macie metrów? Płytki do łazienki na parterze mamy zakupione, a na górę jeszcze nie biorę. Cały czas się zastanawiam czy nie wziąć ich do kuchni. Niecałe 180 pow. użytkowej, więc nie aż taki duży, a perspektywa żaby A dlaczego oczami wyobraźni widziałam parterówkę Mój był biały, Twój betonowy Czy gazu mieć wcale nie będziesz bo się nie opłaca? Nic nie rozumiem Gosia kiedyś kiedyś kombinowałam czy na tej działce da się zmieścić sensownie parterówkę, nie dało się niestety, jest więc piętrowy, bo nie lubię skosów (tzn. lubię klimatycznie, nie lubię użytkowo). Gazu nam się nie opłaca bo mamy niskie zużycie, liczyliśmy ile zapłacilibyśmy za ten pierwszy rok mając wszystko na prąd (budowlany) i grzejąc gazem. Różnica wyszła ok. 1000 zł na rok. Oczywiście przy prądzie docelowym będzie jeszcze mniejsza. Nie widzę więc sensu w płaceniu 6 tys. za przyłącze, czekaniu prawie rok na ten gaz, no i zrobienie sobie dziury w ścianie na przewód powietrzno-spalinowy, od którego po jakimś czasie niszczy się elewacja. Jak rachunki będą dużo wyższe niż teraz zakładamy to zrobimy ten gaz za jakiś czas, ale nie teraz na hurra. fajny bunkier. ale jak dostanie elewację, okna, drzwi, to będzie już najprawdziwszy dom. Liczę na to noooo, nic tylko się bunkrować co to za otworki pod dachem? To otwory wentylacyjne do strychu (w najwyższym miejscu ma 1,2 m więc to taki pseudostrych), mam ocieplenie na stropie/na suficie a powyżej wiatr hula i wysusza deskowanie i więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 15.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Aniu, czy kupowaliście styropian z frezem, czy bez? Z niecierpliwością czekam na kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.05.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Jaką grubość styropianu macie na elewacji? A mi się bryła podoba, ładnie się wpisuje w kształt budynków dookoła (oprócz korzyści zaglądania na piętrze we wszystkie kąty w normalnej pozycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.05.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Bez frezu, przy 20 cm grubości frez jest zbędnym zbytkiem Kolor jest już na jednej ścianie, M się podoba, sąsiadce się podoba, ociepleniowcom też, a ja go jeszcze nie widziałam Jutro rano polecę i oblukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.05.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 koniecznie leć i zdjęcia przynieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.05.2013 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Poleciałam, oblukałam, jest cud miód malina, dokładnie tak jak sobie wymyśliłam w połączeniu z jasnoszarymi rynnami i oknami (no to dopiero będzie). Zdjęcia może uda mi się jutro, przynajmniej będą już 2 ściany Generalnie kamień z serca ufff teraz oby tylko nie padało do końca tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 16.05.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 To cieszę się jakbym z mojej własnej się cieszyła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.05.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ty już masz swoją zrobioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 16.05.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Poleciałam, oblukałam, jest cud miód malina, dokładnie tak jak sobie wymyśliłam w połączeniu z jasnoszarymi rynnami i oknami (no to dopiero będzie). Możesz napisać coś bliższego nt. rynien (metalowe typu Rheinzink / plastikowe?) i okien (aluminiowe / drewniane?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 16.05.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ty już masz swoją zrobioną Dlatego się cieszę z Twojej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts