nita83 16.05.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 super juz się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.05.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Rynny to zdaje się blacha Pruszyńskiego kolor jasnoszary, średnica 150, wybierał je dekarz, ja nie przykładałam do nich zbyt dużo uwagi byle kolor się zgadzał. Okna pcv Schuco si82, trzyszybowe, kolor silver metallic, mają być w przyszłym tygodniu (jak nie to M się ze mną rozwiedzie ). Drewnianych nie chciałam, bo zbyt dużo zachodu z nimi, a z kolei aluminiowe są zimne. No i cena nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 16.05.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Rynny to zdaje się blacha Pruszyńskiego kolor jasnoszary, średnica 150, wybierał je dekarz, ja nie przykładałam do nich zbyt dużo uwagi byle kolor się zgadzał. Metalowe rynny / rury spustowe to bardzo dobry wybór - nie będą się odkształcać / płowieć na słońcu, a średnica 150mm gwarantuje bezproblemowy odpływ wody również podczas gwałtownych opadów. Okna pcv Schuco si82, trzyszybowe, kolor silver metallic [..] Na pewno będą idealnie pasować do bryły budynku i koloru tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 17.05.2013 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 No to ja też nie mogę się doczekać zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.05.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 9 rano a upał już niemożebny. Byłam cyknęłam proszę bardzo, niestety bez okien na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.05.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 bardzo fajny kolor. beż od razu skojarzył mi się z jakimś brązowym, żółtym. a tu zupełnie coś innego. naprawdę ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Wow! Kolor bardzo ładny, choć nie wiem w którą stronę mój ekran przekłamuje. I rynny - mniam, bardzo mi się takie podobają (a moje dalej leżą nie zamontowane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.05.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 nie nie brązy żółcie u mnie odpadają, to i tak jest najbardziej nasłoneczniona ściana, dlatego taki ciepły tu wyszedł. W rzeczywistości jest chłodniejszy. Boszzz ale mnie komary podziabały, plaga jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.05.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Nareszcie!!!! cud miód malina trzymam kciukasy za okna i brak rozwodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.05.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Ania - kolor wyszedł super!Cieszę się razem z Tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.05.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Piękny kolor... zupełnie jak mój Tak naprawdę widać go będzie po wykończeniu i różne warunki pogodowe też będą go malować na różne odcienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.05.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Sto lat mnie nie było, a tu taka zmiana! Wlazłam i pierwsze co widzę - piękna, otynkowana kostka Cud, miód i malina, że zacytuję wieszczkę I rynny też mi się ogromnie podobają! Lecę teraz nadrabiać po kawałku, to co się działo przez ostatnie tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.05.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Super domek,super wrażenia estetyczne!!!!!!! gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 17.05.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Aniu Dolaczam sie do zachwytow Dom zyskal swietne ubranko Rynny bardzo ladnie kontrastuja, jestem bardzo ciekawa koncowego efektu z oknami - zapowiada sie znakomicie Niby jeszcze tyle do zrobienia w srodku, ale bryla "nie straszy" surowizna i jest poczucie, ze do zamieszkania "jeden krok". Poczytalam o rozterkach, dotyczacych mediow. Odpuszczasz gaz w ogole, czy tylko na razie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.05.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ivy projektu WM nie mamy, M się podszkolił internetowo, poszedł na szkolenie dla instalatorów, jakoś mam nadzieję nam się uda Planujecie jakiś rodzaj GWC, czy po prostu czerpnię ścienną? Rekuperator (macie już wybrany model?) i kanały powietrzne umieścicie na strychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.05.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Zwyczajna czerpnia ścienna, kanały na suficie podwieszanym w ociepleniu, reku już kupione używane z Holandii bodajże (ze względu na trudnopoliczalne zyski z reku nie chcieliśmy wkładać w niego dużo kasy), będzie wisiał w pralni na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 18.05.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Aniu, uzyskałaś subtelny kolor, który bardzo mi się podoba. Przyznaję, że z niecierpliwością czekałam na Twoją elewację, tak jakby to była już moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.05.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Skończyliśmy z elewacją, ekipa trochę się ślimaczyła, bo zajęło im to prawie 4 tygodnie. Zabrakło grafitowego styropianu i gruntu, dobrze że miałam już kupioną podłogową 20-kę więc poszło 12 paczek na elewację. Zostało kilka wiaderek tynku, co mnie zdziwiło, bo bałam się że zabraknie. Bardzo wydajny ten tynk termoorganiki. Zresztą i tynk i grunt chłopaki chwalili (dla porównania dostali wiaderko gruntu z casto, jak im zabrakło, i przepaść jakościowa). Podliczyłam koszty: 370 m2 elewacji kosztowało nas 35.200 zł, styropian grafitowy 20 cm i tynk silikatowy - cały system termoorganiki. Wydaje mi się , że niedużo jak na taką powierzchnię. Teraz czekamy na okna. Byłyby już dzisiaj , ale schuco przysłało złe profile, fabryka odesłała, więc znowu się przeciąga. Następny termin na montaż 4 -6 czerwca. Tak to jest jak się wybrało niestandardowy kolor. W międzyczasie od przyszłej soboty wchodzą elektrycy (ale że robią tylko sobotami, to się trochę zejdzie 2-3 tygodnie). acha zdjęcia pewnie dopiero w weekend, wątpię czy uda mi się wcześniej podejść na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.05.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Widzę, że wciąz na najwyższych obrotach, ale już kolejna sprawa za Wami. Gratuluję elewacji, olej zdjęcia znajdź choć chwilkę by odpocząć. :hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.05.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Oj Nita kłamczuszku, chciałabym żebyśmy pędzili ale bez szans. W środku goło i wesoło nawet ścianek działowych pod elektryków nie skończyliśmy. Jak uda się nam na godzinkę wyskoczyć na budowę weekendowo to cud. U Ciebie się dzieje, zaraz wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts