GraMar 27.05.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 To za dużo na raz.Powiem Wam że najzdrowiej jest jednak rozłożyć sobie budowę domu tak na trzy lata,bo stres się nie kumuluje,człowiek zdąży odetchnąć między jednym a drugim fachmanem,ma czas zastanowić się nad wyborami itd.Rok to jest zabójstwo psychiczne U mnie tak wyjdzie, niechcący-ale może dłużej pożyję. Pozdrawiam Was, życzę wiele cierpliwości i dystansu. Domy można zmieniać a rodzinę, zdrowie, życie ma się jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Okna na początku czerwca, gdzieś 5-6. Jak nie weźmiesz szarych, to będziesz miała w miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 27.05.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Okna na początku czerwca, gdzieś 5-6. Jak nie weźmiesz szarych, to będziesz miała w miesiąc [/QU Prawie wszystkie argumenty mam za białymi, ale nie mogę przełknąć BIAŁEJ BRAMY GARAŻOWEJ!!! Co myślicie o białej pojedynczej bramie garażowej, bo jaką inną wziąć do białej stolarki takie kolory znalazłam, ale przecież bramy robią i oklejają inne firmy, więc jak to pogodzić?? http://www.oknamielczarek.pl/kolory_okien.htm Edytowane 27 Maja 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Grażka ale bramę raczej robisz pod kolor drzwi wejściowych, nie okien. Ewentualnie pod kolor dachu. Tutaj masz cały temat z elewacjami http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-)-zdj%C4%99cia&p=5980399#post5980399a tutaj blog Zuzzy absolutnie rewelacyjny dla kogoś kto wybiera kolorystykę na elewację http://elewacjezuzzy.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.05.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Marynato wspołczuję oby się szybko temat rozwiązał Ja też nie lubię jaki mi się obcy po "domu" kręcą, nie czuję się wtedy jak u siebie. Może dlatego że u nas w ogóle mało ekip było. Teraz nie mogę się doczekać kiedy tynkarze z piwnicy wyjdą i temat innych ludzi na budowie będę mieć z głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 27.05.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Grażka ale bramę raczej robisz pod kolor drzwi wejściowych, nie okien. Ewentualnie pod kolor dachu. Tutaj masz cały temat z elewacjami http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-)-zdj%C4%99cia&p=5980399#post5980399 a tutaj blog Zuzzy absolutnie rewelacyjny dla kogoś kto wybiera kolorystykę na elewację http://elewacjezuzzy.blogspot.com/ Bardzo dziękuję, Aneczko, za linki. Aniu, nie pamiętam kiedy byłaś na mojej działce-ale ja wjazd do garażu i okna mam od południa (i ulicy) a drzwi wejściowe i do kotłowni mam od ogrodu (od północy). Taka zgryzota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 27.05.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Witaj Aniu Dobra cene uzyskalas za elewacje. Czy bedziesz montowac okna w warstwie ocieplenia (slyszalam, ze kasuja za to dodatkowo)? Podziwiam za zrobienie elektryki przed oknami... Nas strasza, ze (jak juz dojdziemy do tego etapu...) lepiej odwrotnie, a co wiecej alarm na budowie i spanie w chalupie przez kilka dni, zeby kabli i okien nie wyrwali, dzikie poludnie Czekamy na foty ))) Marynatko! Trzymaj sie! Jak policzysz, ile wczesniejszych robot poszlo gladko, to okaze sie, ze te lazienki to jeszcze nie dramat... Naszej znajomej zle zrobiono fundament (polozono trujacy, smierdzacy srodek do izolacji). Sprawe, owszem, wygrala, ale pol roku zabawy w sadzie... A tu, fuszeranci, ale uczciwi - czysty oksymoron Bedzie dobrze Pozdrawiam, dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Grażka to zdecydowanie pod kolor dachu, ciemnoszary np byłby super (nie mówię że antracyt bo to prawie czarne). Lub jakiś brąz jeśli dach planujesz czerwony. Wjazd do garażu kojarzę (zresztą masz na awatarku) ale faktycznie wejście mi umknęło Hesperius my też się trochę boimy, ale u nas (odpukać) nie kradną, mamy tak specyficznie umiejscowioną działkę i pełno sąsiadów naokoło. Zresztą to tylko kilka dni. Wiadomo że lepiej okna najpierw, ale nie możemy czekać. Jeżeli mamy w lipcu zacząć kartongipsy (a wtedy mamy urlop) to wylewki najdalej w połowie czerwca. M doniósł że ociepleniowcy skończyli działówki i się wynieśli. Uff wreszcie. Szkoda że i tak nie mam kiedy tam jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 27.05.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Aniu, Mysle, ze przez te kilka dni nic sie nie stanie. Jeszcze by sie troche slonca i wiatru przydalo, zeby Wam wylewki dobrze wysuszylo przed kladzeniem podlog Albo sie ognisko zapali Kolejnosc niewazna, byle sie wszystko w calosc zlozylo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 do wylewek to hoho, jakbym spisała co jeszcze trzeba zrobić to sama bym się załamała, a tak nie widzę na papierze to się łudzę, że damy radę w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.05.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 To ja podpytam jeszcze w kwestii tych rolet skoro okna na tapecie...montujecie rolety czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 To ja podpytam jeszcze w kwestii tych rolet skoro okna na tapecie...montujecie rolety czy nie? nie u nas to bez sensu a koszt z 10 tys.. Przed złodziejem nie chronią, od tego mam sąsiadów bliziutko i alarm na komórkę, przed ucieczką ciepła też nie (bo mam dobre okna a za dużą odległośc rolet od szyby przy 20 cm styropianu), dlatego pisałam, że u każdego inaczej Poza tym nie podobają mi się a jak zasłonisz całe żeby odgrodzić się od słońca to sama nic nie widzisz jak w karcerze (ja się tak właśnie czuję). U nas więc odpadły. Hesperius zapomniałam napisać, okna w warstwie ocieplenia u nas, na kotwach jb-d, za montaż płacimy 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.05.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ile okien macie? Z ciekawosci pytam, bo u nas montaż koszował 4.100 z dodatkowymi taśmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Dorka 10 szt. w tym 2 drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Myślałam, że u mnie przesadzili. Ale chyba jednak nie. Dzięki, u mnie było 19 sztuk, w tym 5 balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.05.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) to mnie pocieszyłaś a oczywiście źle policzyłam 10 normalnych plus 2 balkonowe, czyli 12. Dlaczego Ty masz tak dużo okien a ja tak mało? no nic , nie dorobię Edytowane 27 Maja 2013 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.05.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Też się machnęłam o jedno: sztuk 18, balkonowych 5. U mnie występując takie trzy chudzielce 60x150, niby trzy okna, ale maleńkie. Największe były balkonowe dolne 180x240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.05.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Wygrałam;) U mnie 21 jest wszystkich w tym 5 balkonowych:lol2: Ale to z piwnicznym i małymi (60x60 i 60x150) garazowymi:D Ciekawe czy się będę tak cieszyć jak mi przyjdzie to umyć Teraz mam 4 i się zabrać nie mogę ps. wiem wiem że nie na temat co tu o ciepłym montazu rozmawiacie ale nie mogłam się powstrzymać. Czasami mnie na powrót zaskakuje beztroska nasza z jaką podeszliśmy do projektu - jak dzieciaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.05.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Cronin no to się trochę uspokoiłam ;)u nas też zasuwanie w dzień by odpadało, z tych samych powodów u nas też kwota spora tym bardzije szkoda, złaszcza na tym etapie kiedy tyyyylle jeszcze pracy i kasy trzeba. Luka a jakie zastrzeżenia macie do projektu? co byś zmieniła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.05.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Co bym zmieniła? 1. Metraż inaczej rozplanowała: - ogólnie zmniejszyła powierzchnię całkowitą (pewnie max 20m ale zawsze to o 20 mniej do wybudowania, wykończenia, ogrzania i ogarnięcia) - pomniejszyła pokoje (ale nie rezygnowała z garderób) - zwiększyła salon tak aby się stół swobodnie mieścił a nie w kąciku upchniety - w piwnicy największe pomieszczenie zostałoby na rekreacyjne a kotłownia upchnięta w mniejszym (a tak w 20m będzie wisiał piec i jednostka c.o. zupełnie bez sensu, a marzenia mojego męza o jakimś stole do grania poszły w niepamięć) 2. Okien mamy za dużo (przez co np kuchnia pieknie doświetlona ale nieustawna) 3. Drzwi to nawet nie pytaj:mad: 4. Nie lubię miliona daszków ale one sa niezbędne jak nie chciałam połaciówek:bash: Ale to wszystko pewnie wyjdzie w praniu jak zamieszkam:) I dopiero wtedy będę mogła napisać jak to faktycznie wyszło z tym moim projektem:) ps. Rolet oczywiście nie mam zamiaru zasuwać w dzień Ale na noc i wczesnym rankiem nie pogardzę, kiedy w sobotę o 6 rano słyszę: mamo juś lanek, stawaj ja chcię Dolę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts