kachna2802 01.06.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Cronin współczuję takiej ekipy, nasi tynkarze też zamiast 4 dni są już dwa tygodnie! Trzymam kciuki za ekipę z wodociągów, bo oni też potrafią się umawiać bez końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.06.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Kasia minęłyśmy się, właśnie byłam u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.06.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 To faktycznie partacze i to w czasach gdy raczej budowlanego boomu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 01.06.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Pewne rzeczy szybko się nie zmienią.Jest tak jak napisała wcześniej Cronin: trzeba wszystkich pilnować i nikomu nie wierzyć na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.06.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Aniu jeśli chodzi o otwory w ścianach działowych na drzwi, czy nie powinniście jednak wstawić nadproży? U nas wszędzie są nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.06.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ala 2 druty fi 6 w zupełności by wystarczyły, nad otworami są tylko 3 warstwy bloczków, gdyby były dobrze sklejone nie byłoby problemu. A teraz może być. Czy ktoś wie może ile trzeba czekać po wylewkach zanim się zrobi karton-gipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 01.06.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Aniu,jeżeli robisz wylewki półsuche to chwilę-rób przeciągi w domu i mierz wilgotność po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.06.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 2 tygodnie powinny wystarczyć , u nas po 2 było już suchutko, robiliśmy często przeciągi. Zabudowy są całe i nie nasiąkły A porsty test można zrobić zsotawiając na wylewce np. kawałek kartonu, kartkę i sprawdzić czy wciągnie wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.06.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Żeby sprawdzić wilgotność wylewki można także położyć kawałek folii na podłodze boki przykleić do podłogi taśmą klejącą (tak by nie dostawało się powietrze) i zostawić na parę/paręnaście godzin.. jak zaparuje to jest jeszcze dość wilgotna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 02.06.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 No kochane jakie Wy macie super sposoby:)Zapamiętam to może w końcu zabłysnę na budowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.06.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Tak naprawdę wszystko zależy od pogody, jeśli czerwiec będzie deszczowy (a na razie tak zapowiadają) to wietrzenie nic nie pomoże, trzeba będzie wypożyczać osuszacze. Zastanawiamy się nad wylewkami anhydrytowymi, tyle że one droższe. No i w łazienkach z nimi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.06.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 ja bym radził miesiąc wysychania i potem jeszcze wygrzać wylewki,resztki wilgoci wyjdą .pogoda jest deszczowa więc nie ma co się spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 02.06.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 ja bym radził miesiąc wysychania i potem jeszcze wygrzać wylewki,resztki wilgoci wyjdą .pogoda jest deszczowa więc nie ma co się spieszyć. O matko no tylko nie to:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.06.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Aniu,do czego osuszacze skoro tynki mają być suche?Do samych wylewek?Półsuche wylewki mają mało wody i będą ją oddawać długo,mierz wilgotność powietrza(u mnie skoczyła po wylewkach tylko na kilka dni-wrzesień).Potem dopiero skoczyła na dłużej po tynkach cw.Właściwie na całą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.06.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 No właśnie boję się deszczowego czerwca, jak na razie codziennie ulewa, kartongipsy ciągną wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.06.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Wystarczy, że maj deszczowy, może w czerwcu wreszcie pogoda inna będzie. dla odmiany napiszę, że u nas na poddaszu wylewki były już po karton gipsach ( ścianki działowe, skosy...) i nic kompletnie nie nasiąkły, tyle że były oddylatowane i było wietrzone ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.06.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 nie zazdroszczę pogody, u nas cieplutko i bezdeszczowo. Dziewczyny dobrze radzą, trzeba po prostu sprawdzać wilgotność. Jeśli będziecie robic sami kartony to pewnie i tak bardzo szybko niestety nie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.06.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Elewacja wyszła super i zdecydowanie nie wygląda na taką wynikającą z braku funduszy:no: Elegancko i prosto! Teraz okna będą wisienką na torcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.06.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Cześc Wszystkim Mam się nie stresować deszczami, terminami, jak będzie to będzie ZEEEEN Wodę mi dziś od rana podłączają, w związku z powyższym zerwałam się o świcie, żeby o 7 ich wpuścić. Jak zwykle gdy muszę wstać o poranku to dzieciaki urozmaicają mi nockę do bólu. Padły wczoraj przed 19 w samochodzie, wracając od dziadków z prezentami Wiadomo co się robi, mając wolny wieczór. Sprząta się oczywiście, popatrując jednym okiem na nieśmiertelnego Misia. Położyłam się więc o północy, mając w perspektywie pobudkę 6.15. Oczywiście Wercia obudziła sie o 1 w nocy i przyszła z płaczem , że nie ma żyrafki. Chwilę trwało zanim dotarło do mnie, że chodzi jej o kocyk z żyrafkami (którego nie zostawia nawet na chwilę), który korzystając z okazji wieczorem wyprałam, podkładając jej pod rękę identyczny zamiennik (tyle że w malutkie małpki). Ja nie wiem, jak ona w środku nocy, przez sen, po ciemku, jest w stanie wyczuć, że to nie ten kocyk. Dostała mokre żyrafki do spania, ale zasnąć nie mogła. Skracając, efekt był taki, że Gabrysia tez się obudziła z płaczem że spać nie może i koniec końców, Gabi wylądowała u tatusia, a ja spałam z Werką na łóżeczku Gabi (przypomnę rozmiar 90x160), przysnęłam może k. 4, bo się rozjaśniało. Nie muszę chyba dodawać, że M spał jak niemowlę. Standard. (No dobra ale w sobotę to on wstał o 6.30 i pognał po elektryków, a potem ogarniał resztę syfu po ociepleniowcach - to tak gwoli sprawiedliwości dziejowej). A na budowie panowie robili przekop a ja pozamiatałam chałupę po elektrykach , na szczęście już jedną milionową tego co wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.06.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dzieci to sie jakoś nigdy nie umieją wstrzelić w dobry moment Już lecę robic Ci pyszną kawę i rogaliki. Zasługujesz. http://pixers.pl/image/1/400/n8nLuonSGxkiycDKIR9Sy6VY45kSNZ1UlNEFW82ixU2WyNlLfiUQJikSVo0QfNDXw79QhoGRhoUNho0Qh72MhF3FqzSKhZkaMR3KhRGKm5dRkRHT0NnasiGaho2F0Rni/95/45/82/0095458208/1/fototapeta-goraca-kawa-z-rogalik-herbata.jpg Koniec już elektryki?? A panowie niech kopią na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts