Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak naprawdę wszystko zależy od pogody, jeśli czerwiec będzie deszczowy (a na razie tak zapowiadają) to wietrzenie nic nie pomoże, trzeba będzie wypożyczać osuszacze. Zastanawiamy się nad wylewkami anhydrytowymi, tyle że one droższe. No i w łazienkach z nimi problem.

Aniu,do czego osuszacze skoro tynki mają być suche?Do samych wylewek?

Półsuche wylewki mają mało wody i będą ją oddawać długo,mierz wilgotność powietrza(u mnie skoczyła po wylewkach tylko na kilka dni-wrzesień).Potem dopiero skoczyła na dłużej po tynkach cw.Właściwie na całą zimę.

Cześc Wszystkim :)

Mam się nie stresować deszczami, terminami, jak będzie to będzie ZEEEEN

Wodę mi dziś od rana podłączają, w związku z powyższym zerwałam się o świcie, żeby o 7 ich wpuścić. Jak zwykle gdy muszę wstać o poranku to dzieciaki urozmaicają mi nockę do bólu. Padły wczoraj przed 19 w samochodzie, wracając od dziadków z prezentami :) Wiadomo co się robi, mając wolny wieczór. Sprząta się oczywiście, popatrując jednym okiem na nieśmiertelnego Misia. Położyłam się więc o północy, mając w perspektywie pobudkę 6.15. Oczywiście Wercia obudziła sie o 1 w nocy i przyszła z płaczem , że nie ma żyrafki. Chwilę trwało zanim dotarło do mnie, że chodzi jej o kocyk z żyrafkami (którego nie zostawia nawet na chwilę), który korzystając z okazji wieczorem wyprałam, podkładając jej pod rękę identyczny zamiennik (tyle że w malutkie małpki). Ja nie wiem, jak ona w środku nocy, przez sen, po ciemku, jest w stanie wyczuć, że to nie ten kocyk. Dostała mokre żyrafki do spania, ale zasnąć nie mogła. Skracając, efekt był taki, że Gabrysia tez się obudziła z płaczem że spać nie może i koniec końców, Gabi wylądowała u tatusia, a ja spałam z Werką na łóżeczku Gabi (przypomnę rozmiar 90x160), przysnęłam może k. 4, bo się rozjaśniało. Nie muszę chyba dodawać, że M spał jak niemowlę. Standard. (No dobra ale w sobotę to on wstał o 6.30 i pognał po elektryków, a potem ogarniał resztę syfu po ociepleniowcach - to tak gwoli sprawiedliwości dziejowej).

A na budowie panowie robili przekop a ja pozamiatałam chałupę po elektrykach , na szczęście już jedną milionową tego co wcześniej.

Dzieci to sie jakoś nigdy nie umieją wstrzelić w dobry moment :) Już lecę robic Ci pyszną kawę i rogaliki. Zasługujesz.

http://pixers.pl/image/1/400/n8nLuonSGxkiycDKIR9Sy6VY45kSNZ1UlNEFW82ixU2WyNlLfiUQJikSVo0QfNDXw79QhoGRhoUNho0Qh72MhF3FqzSKhZkaMR3KhRGKm5dRkRHT0NnasiGaho2F0Rni/95/45/82/0095458208/1/fototapeta-goraca-kawa-z-rogalik-herbata.jpg

Koniec już elektryki??

A panowie niech kopią na zdrowie. :)