Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech, te dzieciaki. Ja dziś od bladego świtu pisałam z młodym opowiadanie o siedmiomilowych butach, bo wczoraj padło hasło "mam tylko jedno zadanko", więc odpuściłam - czasem odrabia rano przed szkołą (wiem, niepedagogiczne jak diabli). A jedno zadanko okazało się elaboratem na 3 strony :bash:. Ale kto rano wstaje, temu rogalik ;) Wyrośniemy wreszcie kiedyś z tych dzieci, nie? :cool:

Matka znajomego miała patent na sprawdzanie czy i kiedy syn wrócił z imprezy. On szedł na balangę, a ona wtedy kładła się spać do jego wyrka. A że mieszkanie mieli mikroskopijne, to młody musiał w końcu gdzieś paść i albo budził ojca albo matkę. I jakoś tak wychodziło, że zawsze mu się dostawało za późne powroty.

No to od konca:)

Masz rację Cronin, im starsze tym gorzej - nie ma co się łudzić;)

Nam na wyjeździe Marcin budził się o 5 rano wrrr - okno dachowe bez rolety mieliśmy zupełnie nad łóżkiem i dawało po oczach jak 100W żarówka:bash:

Zaraz mi przeszły mrzonki o tym że mogliśmy sobie zrobić połaciówki zamiast upiększać dach dodatkowymi daszkami od lukarn;)

Żadnych połaciówek - never!

Gratuluję pieknej i prostej elewacji o czekam na okna:)

U nas też w sciankach wewnętrznych nadproży nie ma ale teściu się chyba postarał;) On sobie wylewał sam takie małe zbrojenie i na tym dopiero układał pustaki.

A fachowcy - brudasy??

U mnie tylko tacy sie przewijają:bash:

No nie, w sumie dekarz był spoko i pan od okien, reszta do bani:mad:

Tynkarz jeszcze ok.

Nam na wyjeździe Marcin budził się o 5 rano wrrr - okno dachowe bez rolety mieliśmy zupełnie nad łóżkiem i dawało po oczach jak 100W żarówka:bash:

Zaraz mi przeszły mrzonki o tym że mogliśmy sobie zrobić połaciówki zamiast upiększać dach dodatkowymi daszkami od lukarn;)

Żadnych połaciówek - never!

Luka, od tego są rolety zaciemniające. Nic a nic wtedy nie świeci. Wiem coś o tyym, bo mam 2 okna nad łóżkiem ;)

heja. u nas od dłuższego czasu rano ładnie, a popołudniami burze. już by mogło przestać padać. :p

jak idzie Ci Ania ogarnianie kolejnych milionowych części? ogarniasz jakoś?

a na wypady nastolatka też mi się pewnie niedługo zaczną. mówisz Luka, że duży stres? normalnie wykończę się psychicznie. już teraz jak od kumpla za późno wraca, to się denerwuję. a co dopiero, jak z dziewczynami będzie gdzieś zalegał. matko z córką.

Stres to mało powiedziane...

A dylematy sercowe? Którego wybrać: starego czy nowego? dać szansę czy iśc do przodu??

Wykończę się, przysięgam:bash:

przypomniało mi się, za parę lat kolejne problemy:

Po dyskotece andrzejkowej u mojej pierwszoklasistki rozmaqwiamy sobie o facetach:

W- Wera

L- Luka

W- ja to chyba nigdy nie wyjde za maż

L- co Ty opowiadasz? dlaczego?

W - nie widzę u siebie w klasie zadnego kandytata...

L- a Kacper?

W - na pewno nie Kacper, on takie głupie miny robi, blee

L- to nikt Ci się w klasie nie podoba? zaden chłopak? (mysle sobie pociagne temat)

W - no fajny jest Artur, ale on się nie nadaje (stanowczo)

L- dlaczego się nie nadaje?

W - no bo zobacz, na dyskotece tańczył z nami w kołku i nagle sobie poszedł... a jakby mnie tak w prawdziwym zyciu zostawił?? przecież to nieodpowiedzialne!

:jawdrop:

dobre. jakie dojrzałe przemyślenia.:lol2:

ja Michała próbowałam podpytać, czy mu się jakaś dziewczyna w klasie podoba. podpowiadam mu, że Wiktoria taka grzeczna, dobrze się uczy, spokojna.

a on mi na to: mamo ona się prawie wcale nie odzywa. chyba, że ją nauczyciel zapyta.

no to mu odpowiedziałam: kiedyś się przekonasz, że to ideał żony. :D

hehhe nie ma to jak podpowiedzi osób doświadczonych życiowo:)

ja mojego młodego też podpytuję - podoba mu się Zosia - wszystkim chłopcom Zosia sie podoba, bo łazi po drzewach jak chłopak i biega tak szybko, jak oni. no i nie nosi sukieneczek i lakierkowych butków i kokardek i innych różowych pierdółek jak inne panienki:)

ale Zosia do poznania się wynosi, jak ona bidula tam się odnajdzie???