Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

KIlka miesięcy temu był u mnie w bloku pożar, strażacy biegali i szukali gdzie dokładnie. Akurat stałam na balkonie i paliłam papierosa (wiem fujjj) i słyszę jak strażak krzyczy

-To u pani się pali!!!!!!!!

-Nieeee

-to czemu ma pani takie zadymione okna

na swoje usprawiedliwienie powiem, że w tym mieszkaniu okna mają tyle lat co blok , a stanął on w latach pięćdziesiątych, okna skręcane, i nieszczelne rynny - woda dostaje się między szkło i paruje w środku, choćbym myła je co tydzień i tak by sie działo to co się dzieje - czyli efekt zadymienia :oops:

spadłam z krzesła :lol2::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam się i spadam. bo muszę się za obiad wziąć.

ale napiszę tylko, że okna u mnie też jakby lekko przydymione (i wcale nie zaparowane).

tak jakoś, jak u Marynaty, też nie było u mnie w tym roku pogody, żeby je umyć.:D

niestety za niedługo chyba muszę to zrobic, bo niewiele będzie przez nie widać.

Dzustaa dziękuje za pamięć ale temat płytek odsunięty na "po wylewkach". Łazienkowe mam, brakuje mi podłogowych wszędzie, ale i tak teraz nie miałabym gdzie trzymać więc nawet nie oglądam. Będą wylewki, kupię co mi pod rękę podejdzie. Płytki albo panele.

Malka wymiata :lol2:

Mam za soba 7 przeprowadzek, wiec generalne porzadki z pakowaniem, myciem i segregacja opanowane. No..., przy ostatniej pomagala mi nieoceniona Pani Czesia, bo czlowiek tak obrasta w graty, ze ... :sick:

Aniu :)

Sa miejsca, gdzie mozna kupic plytki i zostawic je na przechowanie... (w kazdym razie, w Malopolsce)

Gratuluje sprzedazy :)

hej cronin zostawiłam ostatnio specjalnie kartkę na wylewkach żeby zobaczyc jak tam z wilgocią. Wylewki były robione 24 maja, a wczoraj kartka była prawie normalna, tzn na pewno nie mokra. Hmm tak jeden stopień mniej od normalnych warunków :) U nas nie ma zabudowanych tych miejsc między dachem a ściankami, więc zawsze powietrze krąży, ale pogoda była dość pochmurna. Myślę, że wynik dobry.

Dzięki Nita, ale przestałam się chwilowo przejmować. Ćwiczę wylewkowy zeeeen.

Za to zmartwiłam się kibelkiem, bo u Malki cała dyskusja o jakości kibelków i Koło prowadzi w niechlubnej statystyce. A ja oczywiście to zakupiłam i nawet stelaż już stoi :(

Bo to jest tak, że jakbysmy tego wszystkiego nie wiedziały, nie czytały to spałybyśmy duuuzo spokojniej. A tak to to się człowiek naczyta a potem czeka na samospełniająca sie przepowiednię...

My w bloku mieliśmy zwykły stojący z koła i było wszystko ok.

Zaraz sprawdze jaki mam tutaj

No, tu jest cersanit ale też nie ma problemów

Cronin mój teść dorabiał ajko hydraulik wieeelee lat i nigdy nie narzekał ani na Koło, ani na Cersanit ( kibelki podwieszane) za to miał raz problem z jakimś no name, ciekła spłuszka :yes:

Luka ma rację, ja wolę nie czytać takich rzeczy bo zawsze się coś znajdzie ;) człowiek pod koniec budowy już całkiem pokornieje....i pomysleć że kiedyś wiele czasu spędziłam na poszukiwaniu czy lepiej kupić Solbet czy Porotherm :lol2:

My te mamy koło i jestem zadowolona.. co prawda na początku coś przycisk nie zatrzymywał wody (parę razy), coś się luzowało i tak jakby całkiem wypadał.. ale już jest spokój.. do górnej łazienki na 90% też będzie koło.. ma przystępną cenę..

mieliśmy też deski wolnoopadającą i w zasadzie gdyby nie mój syn to może by działała, ale on jej pomagał opadać i po tygodniu mechanizm przestał działać :lol2: