Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka Ani i Marcina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Okna jak okna, tyle że kolor nietypowy. Zdjęcia raczej w poniedziałek, jak będą osadzone parapety i tynk położony, teraz to jeszcze nie to. Ale już widzę, że z kolorem tynku łączą się świetnie. Teraz muszę tylko dobrać wnętrze ;) a przede wszystkim jaki kolor drewna do tego najlepiej będzie pasował.

Instalacje :sick: wczoraj odebrałam kolejny papierek z urzędu potrzebny do przyłącza wodociągowego, musieli wydać zgodę na umieszczenie w pasie drogi mojej wcinki do wodociągu. Okazuje się, że za tą przyjemność muszę płacić co roku 25 zł :mad: Chore to jest zwłaszcza że droga to się tu kończy i asfalt to nawet do mojej bramy nie dochodzi. Ciekawa jestem czy za przyłącze kanalizacyjne i elektryczne (też są przecież ziemne) nie będę musiała odprowadzać haraczu do miasta :mad:

ps. mieliśmy podrzucić dzieciaki i coś porobić. No i co? Werka wstała rano z glutem zielonym :sick:

Edytowane przez cronin

Dziwne to strasznie, ta opłata. Wszystko związane z wykonaniem przyłącza powinno być płatne jednorazowo, wykonane i cześć. Poziom absurdu w tym kraju nadal potrafi mnie zadziwić.

Cieszę się, że okna pasują - mnie się strasznie ten kolor podobał, jedyny, dla którego miałam moment zawahania w decyzji o antracycie ;)

Cześć Dziewczyny, ja tylko z doskoku.

Malka na dole mam 2 fixy : duże w salonie i to kuchenne. Stwierdziłam, że mając w kuchni jeszcze balkonowe łatwo wywietrzę otwierając drzwi na taras, oczywiście gdyby okap i WM nie dały rady.

Nitka jak tylko zobaczyłam niebieską taśmę pomyślałam: o mam okna jak Dorka :)

Okna będą skończone i obrobione we wtorek dopiero :(

gratuluję i cieszę się z Tobą.:yes:

nie wiem dlaczego, wyobrażałam sobie, że będą ciemniejsze. ale idealnie pasują do elewacji.

miałam pytać właśnie, czy to są fixy, ale już odpowiedziałaś.

my też się zastanawiamy, czy nie będziemy takich wstawiać na parterze. po jakimś czasie użytkowania, będziesz mogła podzielić się doświadczeniem i doradzić, czy to dobry pomysł.

Cześć Dziewczyny, ja tylko z doskoku.

Malka na dole mam 2 fixy : duże w salonie i to kuchenne. Stwierdziłam, że mając w kuchni jeszcze balkonowe łatwo wywietrzę otwierając drzwi na taras, oczywiście gdyby okap i WM nie dały rady.

Nitka jak tylko zobaczyłam niebieską taśmę pomyślałam: o mam okna jak Dorka :)

Okna będą skończone i obrobione we wtorek dopiero :(

Widzisz, jakoś nie załapałam,że to nie jedyne okno w kuchni, dlatego z miejsca wykluczyłam fix :oops:

malka - moim zdaniem wcale się nie otwiera :)

Masz dobre zdanie :)

Bry

Witaj Aniu :)

Ale czad! Gratuluje SSZ! Nie wiem, czemu Jarek P tak Cie demotywuje, ale wykonczeniowka to przy dobrej ekipie - czysta, chociaz troche kosztowna radosc z urzadzania :) (no dobra, ogrodu i ogrodzenia nie wliczam!) Czy wykonczeniowka moze byc gorsza od generalnego remontu mieszkania????

Glowa do gory! :)