malka 18.06.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 dokładnie to nie wiem, ale na górze napewno są różnice 2-3 cm. Widać było jak woda stała przy ulewach. A nadrabianie wylewką anhydrytowa bije po kieszeni, styro tańsze Weź łatę taką z 3 metry ,przyłóż o chudego i pokaż foty jak to wygląda. Moze nie jest aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.06.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Cronin, ja miałam na górze bardzo nierówno, właśnie po 2-3 cm - płyty stropowe takie były, i jeszcze jakieś garby z nadlanego betonu (od spodu idealne, na górze masakra). Rozkładałam tylko 1 warstwę styro, więc nożem podcinałam te większe nierówności - kładłam kawał styropianu, jak mocno odstawał, to przyciskałam i tam, gdzie się garby odcisnęły, podcinałam Jakoś leżało w efekcie. A na dole mam 4 warstwy - i już przy drugiej było widać, że jest równiej. Ważne, żeby układać na przekładkę, nie każdą warstwę identycznie, wtedy łatwiej zniwelować nierówności. A nasi posadzkarze się ze mnie śmiali - mówili, że tak ładnie ułożonego styro jeszcze nie widzieli Ale nie mogłam wytrzymać, jak mi się unosił czy rozjeżdżał, więc siłą rzeczy wyszło porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.06.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 cronin u nas nierówno było tylko w salonie i małż kupił styro 1 i 2 cm i wyrównał, mówi, że nie było trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.06.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ja chyba keramzytem wyrównam, zapomniałam że tym można, styropianem trochę się boję, bo dostępny zdaje się jest ten zwykły a nie podłogowy (czy się mylę?) i boję się czy nie będzie się uginać, a keramzyt wysypię, wyrównam i z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.06.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 W każdym kibelmarkecie kupisz podłogowy w grubościach począwszy od centymetra. Pytaj po prostu o styro EPS100 J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Podłogowy na oko nie różni się od zwykłego - paczka wygląda tak samo Różnica jest tylko w twardości, choć u mnie jedna partia była tak podejrzanie miękka, że aż sprawdzałam, czy na pewno ma nadruk "podłoga" Ale chcesz sypać keramzyt na chudziak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.06.2013 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 a to podłogowe są? bo właśnie nie byłam pewna a się jeszcze nie przyglądałam.Keramzyt też bezproblemowo w markecie w workach 50 l dostanę, można rozsypać w dołkach wyrównać i dalej już styropian. Albo i to i to jeśli trzeba będzie podnieść całość o 1-2 cm pod anhydryt. Zobaczymy po wizycie Anhydrytowego w weekend. Ale nie dam 7 cm anhydrytu (a tyle jest pozostawione na wylewkę), bo z torbami pójdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.06.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 O widzę, że zdecydowałaś się na wylewki anhydrytowe. U nas za dużo metrów wyszło i kosztowo nie dalibyśmy rady. Ile dajesz cm tych wylewek (grubość)? Ale żałowałam bardzo. Jeśli chodzi o nierówności chudziaka to tak jak piszesz, wyrównuje się różnymi grubościami styropianu. Bez problemu znajdziesz w składach budowlanych, gdzieś czytałam tez że wyrównywali startym styropianem. Styropian nie powinien Ci klawiszować - tak jak nierówno ułożone płyty chodnikowe ruszające się, zwłaszcza przy cienkich wylewkach.O keramzycie czytałam, ale chyba pod chudziak. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.06.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ala zobaczymy, generalnie anhydryt jest 30% droższy od mixokreta i dużo tu zależy od jego grubości. 5 cm jest optymalne jak sądzę, ale musimy wtedy dołożyć styropianu. Okna miały być dzisiaj skończone, ale cóż kolejni fachowcy nas pokochali i zapuszczają u nas korzenie. Najpierw było, że czwartek - piątek, potem doszła sobota, wtorek, środa, no i jutro podobno koniec. Fakt, że dużo mają dodatkowej dłubaniny, poza samym montażem okien, bo w ramach zadośćuczynienia za siwe włosy, montują nam parapety zewnętrzne i tynkują wokół okien. A że parapety zamówiłam za głębokie, to zawieźli je do swojej zaprzyjaźnionej firmy, gdzie zostały zwężone i wygięte. Dzisiaj było za gorąco na tynkowanie, więc jutro mają być o 6 rano i skończyć (przywieźli nawet swoje rusztowanie). Nawet bramy nie muszę im otwierać, bo znaleźli zagubione klucze M i sami wchodzą. naprawdę nie wiem, czym sobie zasłużyliśmy, że każdy kolejny fachowiec siedzi u nas do oporu. Aż się boję tego od stelaży wpuścić, bo na pół roku jak nic zakwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.06.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ania, skąd taka różnica w cenie?To ile kosztuje z miksokreta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.06.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Widziałam okna, chyba mamy taki sam kolor,co ? A tak wogóle przyszłam, z inspekcją sprawdzić co się u Was dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.06.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ania, skąd taka różnica w cenie? To ile kosztuje z miksokreta ?? Malka, z miksokreta możesz zrobić i taką za 28/m i za 35/m, zależy ile przyoszczędzisz na składnikach. Akurat tutaj wolałabym nie oszczędzać, bo odbije się to czkawką. Owszem w necie znajdziesz anhydryt za 38/m ale jest to warstwa grubości 4 cm, za każdy kolejny cm dopłacasz. A uważam że przy podłogówce powinno być 5 cm. U nas policzył na razie 42/m netto przy 5 cm. Ale przyjedzie na budowę we wtorek, obejrzy, policzy jeszcze raz , powie jak przygotować podłoże, no i zobaczymy. W razie czego miksokreta też robi. Widziałam okna, chyba mamy taki sam kolor,co ? A tak wogóle przyszłam, z inspekcją sprawdzić co się u Was dzieje Cóż mogę powiedzieć, mamy dobry gust A co się dzieje, znowu nam się fachowcy zakorzenili i nie chcą nas opuścić. Skończy się tak, że będziemy wszyscy razem mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.06.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ania, a jak Ci dam namiar na człowieka,który za 36 zł robi 4,5 cm (to wystarczająca grubość przy podłogówce), jest bardzo dokładny i przystojny ? Chcesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.06.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 napisałam i mi wcięło Malka oczywiście, że chcę więc dawaj, a jak jeszcze w moich rejonach robi to tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 22.06.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Aniu, czy będziecie kłaść papę na podłogę, czy folię? Napisz proszę kolejno jakie warstwy planujecie na podłodze. PS. Bardzo ładnie komponuje się kolorystyka domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.06.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Zdecydowanie papę, termozgrzewalną, modyfikowana sbs (o wartości od 180 w górę). Po kolei na chudziak idzie grunt (u nas dysperbit Dn), potem papa, no a potem to juz styropian. Jakoś nie wierzę w folie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.06.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Nie dajecie folii miedzy styro a papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.06.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Zdecydowanie papę, termozgrzewalną, modyfikowana sbs (o wartości od 180 w górę). Po kolei na chudziak idzie grunt (u nas dysperbit Dn), potem papa, no a potem to juz styropian. Jakoś nie wierzę w folie. dobra, pewnie sie okaże, że nie czytałam ze zrozumieniem ale do tej pory mnie nie interesował ten temat , jakoś go tak odkładałam na kiedyś .... w jakim celu daje sie dysperbit i papę zamiast folii?? co to polepsza?? Niebawem z przyspieszeniem pojawi się u mnie temat podłogówki( tu mamy wiedzę) i wylewek oraz styro o których nie mam pojęcia za dużego :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.06.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Jest jeszcze opcja lepik+papa+folia+styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.06.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Nie dajecie folii miedzy styro a papę? Nie, to papa modyfikowana sbs-em, nie ma żadnego sensu dawać folię. dobra, pewnie sie okaże, że nie czytałam ze zrozumieniem ale do tej pory mnie nie interesował ten temat , jakoś go tak odkładałam na kiedyś .... w jakim celu daje sie dysperbit i papę zamiast folii?? co to polepsza?? Niebawem z przyspieszeniem pojawi się u mnie temat podłogówki( tu mamy wiedzę) i wylewek oraz styro o których nie mam pojęcia za dużego :sick: Ivy dysperbit to grunt, daje się go po to aby papa lepiej się przykleiła do podłoża, jak dajesz folię to już oczywiście bez dysperbitu. Dlatego wykonawcy kochają folię i gorąco ją polecają, jest przy niej 10x mniej roboty Tyle że ja nie wierzę w jej trwałość i szczelność na chudziaku. No i jest problem z połączeniem jej z papą na ściance fundamentowej (w poziomie). No chyba, że jako izolację poziomą pod ścianami masz folię, to wtedy jakoś taśmami się skleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts