cronin 22.06.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Jest jeszcze opcja lepik+papa+folia+styropian. tzw. 2x papa na lepiku? na zimno? już chyba nikt tak nie robi bo ta papa to na osnowie tekturowej i trwałość ma hmmm tekturową . Folię pomiędzy dają ci co boją się że im papa zeżre styropian (fikcja) albo ci co boją się że z papy się coś będzie ulatniać i truć. Generalnie dla lepszego samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.06.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Okna nadal nieotynkowane, zostały im jeszcze 2 okienka na piętrze na bocznej ścianie, więc jest szansa że w poniedziałek skończą. Nawet się bardzo nie denerwuję, bo tynkowanie w 30 stp. to nie jest dobry pomysł. W każdym razie przód skończony: Elektrycy też ponoć skończyli, w każdym razie kable są rozprowadzone, na przyszłą sobotę zostało wyprowadzenie na zewnątrz, pospinanie, powkuwanie reszty puszek chyba i pewnie milion pierdół, które wyjdą w trakcie. Syf nieziemski, ale nawet nie mogę za bardzo sprzątać bo w poniedziałek kończą okna. Jak pokończą i się wyniosą to posprzątam pod papę. Na razie opróżniliśmy jeden pokój, który robił za składzik meblowy i jest gotowy do gruntowania. Jutro M powynosi resztę i upchnie w baraczku (kolanem chyba), a od poniedziałku ja łapię za miotłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No i tyle z upychania, od świtu leje, znowu nam baraczek (tym razem z meblami) zatonie. To znak z góry, że czas na nowe meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Latać będziesz?? Dom wygląda super - taki gotowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No, wreszcie zajęcie dostosowanie do charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Nie pochlebiaj sobie:D bycie jędzą to nie taka prosta rzecz:D Najwyżej trochę pomieszaj w tygielku:stirthepot: i wygoń tych co to adresu do domu zapomnieli;) Chyba ze są przystojni jak mój pan od poddasza - jeju ale mi się miło na niego patrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 E tyle szczęścia to ja nie mam, jeden starszy o 15 lat a drugi o tyle młodszy A jak się rozpada na dobre (a zapowiadają tydzień opadów zdaje się) to tego tynku mi nie skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 A dużo im zostało jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.06.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 2 małe okna na piętrze, ale w tym deszczu bez szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No fakt:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.06.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Okna nadal nieotynkowane, zostały im jeszcze 2 okienka na piętrze na bocznej ścianie, więc jest szansa że w poniedziałek skończą. Gratulacje Aniu, jesteś dzielna. Ja sobie spacerkiem za Tobą nawet nie nadążam, ale tłuką mnie kłopoty z każdej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ania będziesz smarowała dysperbitem? Nam powiedziała babka w sklepie, że to się nie nadaje do wnętrz. Ja planowałam stosować grunt Icopala, bo miałam papę Icopala i stosowałam Siplast Primer Szybki Grunt SBS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.06.2013 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Latasz juz od rana? Trzymam kciuki za dokończenie tynkowania. Z zewnątrz domek tak elegancko wygląda, że nie wierzę, iż w środku syf. Pozdrawiam po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.06.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Fajna kosteczka. Taka zgrabna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.06.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 chyba gdzieś odleciała. i jak tam, kończą tynkowanie, czy pada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.06.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ania będziesz smarowała dysperbitem? Nam powiedziała babka w sklepie, że to się nie nadaje do wnętrz. Ja planowałam stosować grunt Icopala, bo miałam papę Icopala i stosowałam Siplast Primer Szybki Grunt SBS. Ala, malowałam tym dysperbitem fundamenty w 30stp. upale, żadnych oparów i smrodów nie zauważyłam, jest wodorozcieńczalny, nie żre styropianu. W końcu to tylko grunt, żeby beton nie pylił i papa lepiej się przyklejała. Na to pójdzie styro, folia i wylewka, więc od góry też będzie oddzielony. Zresztą jak już wyschnie to nic nie wydziela. Latasz juz od rana? Trzymam kciuki za dokończenie tynkowania. Z zewnątrz domek tak elegancko wygląda, że nie wierzę, iż w środku syf. Pozdrawiam po weekendzie. Latam od 9, jak dzieciaki poszły do przedszkola. Nota bene wstały dziś o 4 z ledwością je spacyfikowałam, wlazły nam do łóżka, więc ja oczywiście wylądowałam na łóżku Gabrysi, gdzie godzinę później przylazła do mnie Werka. Super się śpi na 160x80 we dwójkę Fajna kosteczka. Taka zgrabna:) A dziękuję też mi się podoba chyba gdzieś odleciała. i jak tam, kończą tynkowanie, czy pada? Skończyli, byli o 6 rano, jak przyjechaliśmy o 9, zbierali się powoli do odjazdu. Jeszcze tylko pokazali mi co i jak, na szczęście bo z klamkami dziecięcymi miałabym kłopot, i obiecali że wpadną za tydzień wymienić pękniętą szybę i pokończyć parę drobiazgów. Klamki dziecięce podobają mi się bardzo, pewnie to żaden rarytas, ale ja jestem 100 lat do tyłu jeśli chodzi o technikę okienną W każdym razie jak klamka jest w normalnej pozycji - poziomo to okno sie tylko uchyla, żeby je otworzyć trzeba wtedy przekręcić kluczyk. Czyli nie ma szans żeby dzieciaki same je otworzyły. Zwłaszcza jak zabiorę kluczyki, tyle że jak je zabiorę, to na bank gdzieś wsiąkną, i w życiu ich już nie otworzę . Potem polatałam na odkurzaczu na piętrze, tyle że po 3 pokojach i łazience zapchał mi się worek. Muszę teraz lecieć kupić zestaw nowych, bo na parter to zejdą ze 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.06.2013 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Worki kupiłam zastępcze, bo oczywiście te odkurzacze juz wybyły i worków do nich nie ma. Ale w miarę pasuje Podjechaliśmy po przedszkolu z dzieciakami i skończyliśmy piętro. A teraz dowód dla niedowiarków, dlaczego nie bierzemy dzieciaków na budowę , gdy chcemy coś porobić. Gabrysia miała swoją dosłownie 1 minutę, gdy nikt na nią nie patrzył: Kredę dostały, aby porysować sobie na ścianach W ŚRODKU... Werka tez pozowała przy dziele sztuki No wiem, wiem, całe szczęście że to tylko kreda, a nie np. farba lub flamastry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.06.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Kreda? Phi J. (i dom, drugi rok eksploatacji, tak gdzieś w 50% do powtórnego malowania) PS: myjkę ciśnieniową kup. Ona z elewacji zmyje większość popularnie dostępnych mazideł, a i do miliona innych rzeczy się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.06.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Właśnie pomyślałam o Jarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.06.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 A ptasie kupy zmywa taka myjka? to że ściany będą po 2 latach do odmalowania to już z góry zakładam, ale elewacji wolałabym nie robić przez następne 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts